Vejce bez skořápky

Faverolky německé
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Faverol123

29.1.2022 12:59
Faverol123

XXX.XXX.68.201

Dobrý den,
mám roční faverolky, začínají snášet. Bohužel z nich pouze vytéká žloutek bez sebemenšího naznaku skořápky ani blanky. Krmením to není, dostávají směs pro nosnice energys, pšenici, vitaminy, skořápky, kosti.
Mám i nosné hybridy, které krmim stejně a skořápku mají pevnou.
Nevíte někdo, čím to může být?
Díky za odpovědi.

30.1.2022 08:19
paskov244

XXX.XXX.39.75

Odpověděl jste si sám . Asi mají dědičnou (vrozenou ) vadu , která vznikla nevhodným rodičovským párem . Občas se v chovu objeví slepice která snáší vejce ze slabší skořápkou . Taková by se měla z chovu vyřadit a ne vajíčka dávat do líhně . Zkuste radu od veterináře .
Chovu zdar

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.1.2022 08:42

Faverol123 napsal(a):
Dobrý den,
mám roční faverolky, začínají snášet. Bohužel z nich pouze vytéká žloutek bez sebemenšího naznaku skořápky ani blanky. Krmením to není, dostávají směs pro nosnice energys, pšenici, vitaminy, skořápky, kosti.
Díky za odpovědi.

Vrozená vada.

2.2.2022 17:25

Mám mladú sliepku 5/2021, ktorá začala na jeseň znášať vajíčka bez škrupiny, alebo občas len s veľmi slabou škrupinou. Aj ostatné jej kolegyne (ktoré boli síce rovnako staré, ale z úplne iných plemien - a teda aj od iných rodičov) občas zniesli vajcia bez škrupiny. (U nich sa to už samovoľne upravilo. )

Len tá jedna stále niesla vajcia bez škrupiny a aj som videla, že má problém takéto vajce vôbec zniesť. Nepomáhali škrupiny, ani prídavky vápnika v inej forme. Ani tvaroh, ktorý by mal mať aj veľa vápnika.

Nakoniec začala v strede zimy meniť perie (vyzerala zúbožene) a prestala produkovať vajcia. Teraz skončila s výmenou peria a začala niesť. A nesie jedno za druhým úplne normálne vajcia. S hrubou škrupinou.

Rozmýšľala som, či som neurobila predsa len ja chybu. Mládkam, ktoré ešte neniesli vajcia, som dávala okrem iného aj Energys pre nosnice.

3.2.2022 07:48

Faverol123 napsal(a):
Dobrý den,
Díky za odpovědi.

Nicméně, pokud z nich žloutek pouze "vytéká", pak by to spíše nasvědčovalo chorobě, třeba zánět vejcovodu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík