Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.2.2022 13:51
MirekPluziny

XXX.XXX.9.103

Dobrý den.
První kohout začal útočit po pul roce (od kurete se nechal chovat a hladit ) najednou mu hráblo a stal se z něj agresor.
Tak byl odejit a pořídil jsem noveho, krasneho (svedska kvetina), od léta do teď s ním nebyl problem, slepice obskakoval choval se k nim jako gentleman, ted kdyz sem mu nesl z auta vločky a šustil pytlikem, tak na mě zezadu vystartoval.
Obávám se po zkušenosti s předchůudcem, ze uz to bude jen horší...

Josef.n

16.2.2022 14:13
Josef.n

XXX.XXX.148.151

Useknout hlavu

16.2.2022 14:23
petraodlesa

XXX.XXX.1.198

Takže jsem to na podzim řešila, sekyrkou. Narostly mu ostruhy a ego...No přece nebudu chodit k slepicím jako rytíř v brnění. V polívce už si nevyskakoval 🙃

16.2.2022 15:09
MirekPluziny

XXX.XXX.14.43

Je to škoda . Má to človek pro radost , snáška je druhořadá ( vejce by mě vyšlo jako od ferrera kdybych to počítal ) . Děti už nevěří že můze bylt i hodný kohout 🙈.

16.2.2022 16:03
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Agresivita kohoutů bývá dědičná..kohout je sice krásný,ale kvůli dětem bych koupila jiného, než vám dětem ublíží.. žádný kohout, byť sebekrásnější, zato nestojí.. a máte pravdu, bude to jen horší.

16.2.2022 17:07
petraodlesa

XXX.XXX.1.198

MirekPluziny napsal(a):
Je to škoda . Má to človek pro radost , snáška je druhořadá ( vejce by mě vyšlo jako od ferrera kdybych to počítal ) . Děti už nevěří že můze bylt i hodný kohout 🙈.

Škoda je dobrého člověka, ne kohouta 🙃

16.2.2022 17:40
MirekPluziny

XXX.XXX.14.43

Je to stejne nátura drzá , mam 190 cm 135 kg a on nemá respekt 😆😆😆

Josef.n

16.2.2022 17:47
Josef.n

XXX.XXX.255.226

Brání si svoje hejno na život i na smrt, to mu nevysvetlíte. Jako se kvočna bez váhání vrhne i na psa. Je to zděděné od divokých předků a takové je potřeba zabíjet.

16.2.2022 17:51
MirekPluziny

XXX.XXX.14.43

Máme 6 slepic a kdyz prijedu tak se slepice muzou pretrhnout jak letí k autu co dostanou dobrýho , a to ho možná se.. , ze od nej utecou za mnou nebo kazdym kdo má něco k jídlu . 😀

16.2.2022 18:59
tomix2

XXX.XXX.20.220

Já bych pořídil jiného kohouta. Jsou plemena ,která jsou klidnější , třeba Hedvábničky nebo Australky velké černé , tam je větší šance že budete mít neagresivního kohouta.

16.2.2022 19:27
MirekPluziny

XXX.XXX.14.43

Slepice jsou green shellky . Tak asi aby byl podobně velký . Hedvabničky jsou myslím malé . Existuje nejaky seznam na netu kde jsou vypsaní chovatelé zabyvající se konkretním druhem slepic ?

16.2.2022 19:29
petraodlesa

XXX.XXX.1.198

MirekPluziny napsal(a):
Slepice jsou green shellky . Tak asi aby byl podobně velký . Hedvabničky jsou myslím malé . Existuje nejaky seznam na netu kde jsou vypsaní chovatelé zabyvající se konkretním druhem slepic ?

Svaz chovatelů drůbeže, najděte si to.

16.2.2022 19:30
MirekPluziny

XXX.XXX.14.43

Děkuji

16.2.2022 19:52
honzapm

XXX.XXX.134.34

Kohouty určitě nerozmazlovat, jinak se toho nezbavíte.
Rozmazlováním to spouštíte a bude to nekonečné - ne kvůli kohoutům,
ale kvůli vám. Vštěpujete jim to.

16.2.2022 19:58
MirekPluziny

XXX.XXX.14.43

On tenhle nebyl kontaktní , vzdycky stal opodal nenechal na sebe sahnout a pozoroval slepice , které teda mám hodne kamaradske . Byl spíš bazlivej . Na rozdíl od slepic

16.2.2022 20:01
honzapm

XXX.XXX.134.34

Máte omezenou voliéru a kontaktní zvířata a tam to bude vždy problém.
Už proto, že kohout vnímá voliéru jako "svůj prostor" a vy mu do něj vstupujete.
Jiné to je, když je otevřený dvůr a na něm pravidelný pohyb všeho možného,
kde kohout je jeden z mnoha.

Kohout mimo jiné vyhodnocuje náklonnost (kontaktnost) slepic k vám
a buďto útočí ze žárlivosti nebo častěji z ochranného pocitu.
Prostě mu rozmazlené slepice blízko vás vadí tak jako tak.

Můžete měnit kohouty do nekonečna.

Často také útočí v dospělosti kohout, který byl v mládí abnormálně (předčasně)
vyvinutý a byl eliminován dospělým samcem.
Po odstranění staršího kohouta mladý rázem nabyde nezdravého sebevědomí
a hodlá "dohnat" vše, co mu bylo odpíráno. A začne skákat z přehnané péče o hejno.
Agrese často není primární, ale získaná.

16.2.2022 20:09
MirekPluziny

XXX.XXX.14.43

Oni v té voliéře jsou jen v noci . Jinak maji k dispozici neomezený prostor . Večer cca v 5 se vrati do voliery a zalezou si do kurniku ktery se v 8 h sám zavře . Rano v 5 se kurnik otevre vylezou do voliery a v 10 se vypousteji ven . Celej den couraji po zahradě naší i okolních . Třeba 6 t m2 . Premyslel sem ze bych kohouta ani neměl ale je to opravdu jejich ochrance . Máme tam lišky kuny kdeco . Ale kazdopadne dík z radu

16.2.2022 20:15
honzapm

XXX.XXX.134.34

Nemáte vůbec zač. Etologie ptáků je můj obor.

16.2.2022 20:17
MirekPluziny

XXX.XXX.14.43

Co byste mi tedy poradil za kohouta kdyz mame slepice kvuli dětem a chceme aby se nachali chovat drbat hladit a kohout to skousnul ?

17.2.2022 07:54
Varaxi

XXX.XXX.150.244

MirekPluziny napsal(a):
Co byste mi tedy poradil za kohouta kdyz mame slepice kvuli dětem a chceme aby se nachali chovat drbat hladit a kohout to skousnul ?

Kohout je kohout. Hospodářské zvíře. Ne dětská hračka. Na mazlení ať si děti pořídí zakrslého králíka nebo morče (a i ti nemusejí být z dětské náklonosti nadšení, ale šance je neporovnatelně vyšší).
Ke zvířatům je třeba se chovat s respektem a adekvátně s ohledem na druh. Naučte to své děti - do života se jim to bude hodit mnohem více než to, jak pochovat a pohladit kohouta.

17.2.2022 10:21
Olánek

XXX.XXX.146.16

honzapm napsal(a):
Máte omezenou voliéru a kontaktní zvířata a tam to bude vždy problém.
Už proto, že kohout vnímá voliéru jako "svůj prostor" a vy mu do něj vstupujete.
Jiné to je, když je otevřený dvůr a na něm pravidelný pohyb všeho možného,
kde kohout je jeden z mnoha.

Kohout mimo jiné vyhodnocuje náklonnost (kontaktnost) slepic k vám
a buďto útočí ze žárlivosti nebo častěji z ochranného pocitu.
Prostě mu rozmazlené slepice blízko vás vadí tak jako tak.

Můžete měnit kohouty do nekonečna.

Často také útočí v dospělosti kohout, který byl v mládí abnormálně (předčasně)
vyvinutý a byl eliminován dospělým samcem.
Po odstranění staršího kohouta mladý rázem nabyde nezdravého sebevědomí
a hodlá "dohnat" vše, co mu bylo odpíráno. A začne skákat z přehnané péče o hejno.
Agrese často není primární, ale získaná.

Tak to jsem netušil,že etologie kohoutů sedí na mne.

17.2.2022 10:28
bery25

XXX.XXX.33.81

Olánek napsal(a):
Tak to jsem netušil,že etologie kohoutů sedí na mne.

ano,ano,tak sa aj ja citim v kupeloch

17.2.2022 12:24
honzapm

XXX.XXX.134.34

Brahmánka - kohouti jsou velmi klidní obecně.
Je i ve zdrobnělé formě.
Obecně nepořizovat mladého jedince nebo kuře.
Spíš staršího elegána 3 roky i víc, když už musíte.

Na mazlení je fajn göttingenské prasátko.

17.2.2022 14:41
MirekPluziny

XXX.XXX.14.43

Děkuji za typ na kohouta . Jako děti sme u tety na dvoře měli taky měli slepice a kachny, nejaka se nechala podrbat a pohladit , jiná ne. Nepřijde mi to pro děti uplně nevhodný . Ale koupit si na mazlení prase to uz je na mě nějak moc . To mi prijde divný . Asi sem úplně nepatrim na to forum , jsem tu za exota, ale sem rad za cokoliv k čemu maji deti vztah kromě mobilu nebo pocitace.

17.2.2022 14:48
bery25

XXX.XXX.33.81

MirekPluziny napsal(a):
Děkuji za typ na kohouta . Jako děti sme u tety na dvoře měli taky měli slepice a kachny, nejaka se nechala podrbat a pohladit , jiná ne. Nepřijde mi to pro děti uplně nevhodný . Ale koupit si na mazlení prase to uz je na mě nějak moc . To mi prijde divný . Asi sem úplně nepatrim na to forum , jsem tu za exota, ale sem rad za cokoliv k čemu maji deti vztah kromě mobilu nebo pocitace.

kazdy chovatel musi byt trochu exot,inak si pojdem vsetko kupit lacnejsie,ale ked to je take krasne,male kraliky,kuriatka,prasiatka,jahniatka,no a potom este krajsie na tanieri

17.2.2022 14:51
MirekPluziny

XXX.XXX.14.43

Ne každý koníček se dá v případě nezájmu sežrat 😀
Nebo samou láskou 😀
I když v naší 5 člené rodině jím maso jen já 🐖

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.2.2022 15:13

MirekPluziny napsal(a):

Každý jsme nějak ujetý, tím se netrapte.

17.2.2022 15:19
MirekPluziny

XXX.XXX.14.43

Dotaz mimo mísu. Taky se vám při otevření diskuze objevují ty otravné reklamy ? 🤪

17.2.2022 15:36

MirekPluziny napsal(a):
Dotaz mimo mísu. Taky se vám při otevření diskuze objevují ty otravné reklamy ? 🤪

Ano objevují. A to tak, že čím dál tím více.

17.2.2022 15:40
MirekPluziny

XXX.XXX.14.43

Za chvili to bude i na toaleťáku 😡

17.2.2022 16:16
MirekPluziny

XXX.XXX.9.103

Četl jsem nějaké celkem kritiky na směs N1 od Sehnoutka .
Je opravdu tak hrozná ? Jsou nějaké jiné lepší ?
Moje osádka jí přijímá celkem bez problému .

17.2.2022 17:10

MirekPluziny napsal(a):
Četl jsem nějaké celkem kritiky na směs N1 od Sehnoutka .
Je opravdu tak hrozná ? Jsou nějaké jiné lepší ?
Moje osádka jí přijímá celkem bez problému .

No tahle otázka mě zaměstnávala už několikrát. Fakt je ten , že rozdíl na 25kg pytli krmení od Sehnoutka oproti Energysu je u nás +- 50Kč. Z toho důvodu jsem se rozhodl , že budu kupovat krmení od Sehnoutka. Chvíli to šlo celkem dobře. Slepice tu směs žraly bez potíží. Ale snáška a kvalita skořápky šla dolů. Tak jsem po 3 měsících opět skončil u Energysu. A snaška šla zase pomalu nahoru. U známé přesně naopak. Přešla ze Sehnoutka na Energys a snáška byly do měsíce o 50% dole. Takže nyní babo raď.
Asi je to hodně o tom na co jsou slepice zvyklé. A asi je lepší je navyknout na jednoho výrobce a toho pak neměnit. Pokud to tedy jde.

17.2.2022 17:17
MirekPluziny

XXX.XXX.14.43

Jeste mi napadla varianta koupit směs tam co jsem koupil slepice, líheň Studenec . Ale je to z ruky a jestli ta směs je lepší nebo ne to stejně nezjistim . Oni jsou ale cely den na trávě tak myslim že se nazobou i na zahradě .

17.2.2022 17:33
bery25

XXX.XXX.33.81

MirekPluziny napsal(a):

no mne sa žiadne reklamy nezobrazuju,budem sa stažovat,tak diskriminovaťslovakov

17.2.2022 17:35
bery25

XXX.XXX.33.81

MirekPluziny napsal(a):
Ne každý koníček se dá v případě nezájmu sežrat 😀
Nebo samou láskou 😀
I když v naší 5 člené rodině jím maso jen já 🐖

dufam že ostatni členovia rodiny nechodia protestovat proti zabijaniu kaprov to by ste mali doma tažke

17.2.2022 17:40
MirekPluziny

XXX.XXX.14.43

😀 já všechnou poustim a cestou domu koupim v makru kousek lososa ten v sazave neplave 😀
musel bych chytit kotletu abych jí vzal k večeři .
( prej kdyz se píše slovensky tak sem necpou reklamy ...) ovšem je to jenom pověst 😆😆😆

17.2.2022 17:52
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No tahle otázka mě zaměstnávala už několikrát. Fakt je ten , že rozdíl na 25kg pytli krmení od Sehnoutka oproti Energysu je u nás +- 50Kč. Z toho důvodu jsem se rozhodl , že budu kupovat krmení od Sehnoutka. Chvíli to šlo celkem dobře. Slepice tu směs žraly bez potíží. Ale snáška a kvalita skořápky šla dolů. Tak jsem po 3 měsících opět skončil u Energysu. A snaška šla zase pomalu nahoru. U známé přesně naopak. Přešla ze Sehnoutka na Energys a snáška byly do měsíce o 50% dole. Takže nyní babo raď.
Asi je to hodně o tom na co jsou slepice zvyklé. A asi je lepší je navyknout na jednoho výrobce a toho pak neměnit. Pokud to tedy jde.

Neumím to posoudit, každý má jinou zkušenost, záleží na tom,čím se krmná směs "ředí"..
Sehnoutek má ve směsi o několik procent méně proteinů v porovnání se směsí Energys gold i Energys klasik ..

17.2.2022 17:55
MirekPluziny

XXX.XXX.14.43

Jestli se tedy můžu zeptat čím krmíte vy a kolik platite za 25 kg pytel ? Díky

17.2.2022 18:02
jo012810

XXX.XXX.101.35

Nechci nikomu dělat reklamu, jen popíši svoji zkušenost. Hodně citlivé na kvalitu a složení krmiva jsou japonské křepelky a jak u nich, tak u slepic jsem mezi Sehnoutkem a Energis nezjistil žádný rozdíl v užitkovosti. Pro Sehnoutka to mám cca 500 m a pro Energis jsem musel zajíždět do vzálenosti cca 15 km. Takže jsem zůstal u Sehnoutka a to pro všechny věkové kategorie. Nejdůležitější je nestřídat výrobce, alespoň podle mých zkušeností.

17.2.2022 18:04
bery25

XXX.XXX.33.81

MirekPluziny napsal(a):

ja si meliem v šrotovniku psenicu,kukuricu a do toho primiešam bielkovinovy koncentrat bez gmo

17.2.2022 18:04
MirekPluziny

XXX.XXX.14.43

Kolik ho platíte ?

17.2.2022 18:06
MirekPluziny

XXX.XXX.14.43

Proto vam tam nestrkaji ty reklamy . Vědí že z vás nevyrazí ani korunu 🤣

17.2.2022 18:17

ančovička1 napsal(a):
Neumím to posoudit, každý má jinou zkušenost, záleží na tom,čím se krmná směs "ředí"..
Sehnoutek má ve směsi o několik procent méně proteinů v porovnání se směsí Energys gold i Energys klasik ..

No ideálně by se ta kompletní krmná směs ředit neměla vůbec Směs, voda a fertig. Ale já předci tu syrovátku, kyšku, podmáslí a jiné ať již od koz nebo krávy nebudu vylejvat , že ? Navíc já si představit , že musím žrát pořád dokola celý život to samé...Tak to není nic příjemného. Takže zlatá střední cesta a selský rozum jsou stále to nejlepší řešení.

17.2.2022 18:22
ančovička1

XXX.XXX.220.111

MirekPluziny napsal(a):

My krmíme Energys gold, granule, byl kupovat manžel,kupoval více(kozám, králíkům, ovesné vločky 😀).. říkal asi 320,-Kč..koukněte na gugl..ale každá prodejna to bude mít jinak..

17.2.2022 18:31
MirekPluziny

XXX.XXX.14.43

Já sháněl sehnoutka tenkrat na netu kvuli ceně a nakonec sem na něj náhodou narazil primo v sazave v zelezarstvi za 315,- coz bylo nejméně a navíc to mam pres reku a 500 metru.

17.2.2022 18:33
ančovička1

XXX.XXX.220.111

No ideálně by se ta kompletní krmná směs ředit neměla vůbec Směs, voda a fertig. Ale já předci tu syrovátku, kyšku, podmáslí a jiné ať již od koz nebo krávy nebudu vylejvat , že ? Navíc já si představit , že musím žrát pořád dokola celý život to samé...Tak to není nic příjemného. Takže zlatá střední cesta a selský rozum jsou stále to nejlepší řešení.

Co myslíte, že dělám kyselým kozím mlékem? 😂.. občas do něj namočím zbylé kousky chleba..

17.2.2022 18:39
1978milan

XXX.XXX.231.235

MirekPluziny napsal(a):

Já už leta letoucí kupuju směs Kooperace Hrotovice (asi 15 km od Studence). Bral jsem cca před třemi týdny granule pro nosnice a platil jsem tuším 275 Kč za 25 kg pytel.
Beru tam směs pro všechno - Br1, Br2, Br3, králíci s léčivy i bez, chovné samice atd. atd.
V mém okolí nejlevnější a vyzkoušený zdroj.

17.2.2022 18:40
honzapm

XXX.XXX.134.34

Energys minulý týden plošně zdražil zhruba o 20%.
Takže třeba Kuře Mini 25 kg nyní stojí v Zoo Archa 425,-, Kvídera totéž 410,- Kč.
Předminulý týden před zdražením 385 a 375.

Pšenici jsem bral od Statek Novosedly, před zdražením 450,- za metrák, nyní 610,-.

143 metrů :) od domu mám Fink Nezvěstice. To si moc pochvaluju.
Dřív jsem to měl 93 metrů, ale paní šla do důchodu, tak musím o 50 metrů dál.
Tady na západě je Fink Nezvěstice, ZeTen Blovice nejlepší volba.

A to prase si nemusíte kupovat. Tím jsem naznačil, že kohout na mazlení ne.

17.2.2022 18:41
MirekPluziny

XXX.XXX.14.43

Já jim máčené pečivo dával dřív ale pak mě nekolik chovatelu řeklo ať to nedělam ze jim to nedla dobře. Takze maji jen směs a travnik kopřivy , sPanou kukurici od myslivcu a ted v zime jim obcas koupim vločky a nejake salaty z makra ci vecer vyhazujou ...

17.2.2022 18:45
MirekPluziny

XXX.XXX.14.43

Jasně ja to pak pochopil že to bylo mysleno jinak 😀 ale clovek se učí za pochodu .
Zenska je tedy jako kohout kdyz uz se nechce po letech mazlit a někdy i zaůtoči ? 🤣🤣🤣

17.2.2022 18:49

ančovička1 napsal(a):
Co myslíte, že dělám kyselým kozím mlékem? 😂.. občas do něj namočím zbylé kousky chleba..

No Aničko moje nejmilejší jak jsme říkaly.. chce to toho čuníka Ten to zužitkuje nejlépe. A klidně si k tomu dám ten divoký salát ze skleníku co ho tady doporučuje paní Petra

17.2.2022 18:53
ančovička1

XXX.XXX.220.111

To máte pravdu, pečivo nejlépe vůbec nebo výjimečně..není to potřeba, spíš naopak..krmím granulemi, pšenicí ,mléko mají každý den,to milují😀.. skořápky, zeleninové zbytky z kuchyně..a celý den jsou na zahradě,letos pořád zelené 😀

17.2.2022 18:55

MirekPluziny napsal(a):
Já jim máčené pečivo dával dřív ale pak mě nekolik chovatelu řeklo ať to nedělam ze jim to nedla dobře. Takze maji jen směs a travnik kopřivy , sPanou kukurici od myslivcu a ted v zime jim obcas koupim vločky a nejake salaty z makra ci vecer vyhazujou ...

Ano nemělo by se to s tím pečivem přehánět. Ale já jsem stará škola po babičce. Ta by nevyhodila ani kousek chleba či jiné potraviny. Lidi mi nosí chleba pro zvířata. Trvalo dlouho než jsem je naučil , že plesnivý NE!!!
Takže pokud se mi sejde chléb či pečivo. Tak ho zkrmím. Sušený králíkům, kozám a krávě . Drůbež ho dostane namočený v něčem mléčném. Upravím to spolu se sušenými kopřivami a kukuřičným šrotem do drobivé míchanice. Pokud to přeženu tak 1-2x za týden. Ale spíš to mají jako změnu a pochoutku než jako pravidelné krmení.
Kačenám či brojlerům v poslední fázi výkrmu to dávám i častěji. Tak jak se to pečivo sejde.

17.2.2022 19:00
ančovička1

XXX.XXX.220.111

No Aničko moje nejmilejší jak jsme říkaly.. chce to toho čuníka Ten to zužitkuje nejlépe. A klidně si k tomu dám ten divoký salát ze skleníku co ho tady doporučuje paní Petra

Tak Honzíku,to jsem zvědavá,kdy si ho pořídíte..nebo radši dva,ať mu není smutno😀..z mléka prasátko roste jako z vody..tedy líp než z vody😂..mívali jsme každý rok..to byly zabijačky 😇😀..to byl svátek!!..

17.2.2022 19:03
MirekPluziny

XXX.XXX.14.43

To jo . To mi trvalo taky dlouho nez sem vysvetlil sousedum starsiho data narození aby mi nenosili vsechny zbytky a nehazeli mi to ke slepicím . Prej vsechny zbytky z kuchyně patří slepicím 😀 . Nekteří se jeste urazili 🙈
Nedavam jim to ani sam a že mi v hospodě zbyde jídla celkem dost .
Oni o to ty slepice ani moc nestojí . Nejradeji sou kdyz sekam bubnovkou to za mnou běhaji a zblajznou i hraboše 😀

17.2.2022 19:09
petraodlesa

XXX.XXX.1.198

Starého psa novým kouskům nenaučíš... dneska jsem přistihla naší babí, jak jim nese přepálený tuk 🙈 prostě slepice-popelnice🙃

17.2.2022 19:12
MirekPluziny

XXX.XXX.14.43

Moje sousedka z osady chytá v řece pidirybky a krmí s tim slepice. Prej to má hodně bílkovin a maji oranzove zloutky 🤔
Tak nevim .
Ale kdyby meli žít z toho co ja chytnu tak se asi zpakujou a utečou do lesa 😀

17.2.2022 19:19

ančovička1 napsal(a):
Tak Honzíku,to jsem zvědavá,kdy si ho pořídíte..nebo radši dva,ať mu není smutno😀..z mléka prasátko roste jako z vody..tedy líp než z vody😂..mívali jsme každý rok..to byly zabijačky 😇😀..to byl svátek!!..

To jsem zvědavý taky kdy ty selata pořidím teď jsem.utratil vše za skleník

17.2.2022 21:26
honzapm

XXX.XXX.134.34

MirekPluziny napsal(a):
Jasně ja to pak pochopil že to bylo mysleno jinak 😀 ale clovek se učí za pochodu .
Zenska je tedy jako kohout kdyz uz se nechce po letech mazlit a někdy i zaůtoči ? 🤣🤣🤣

Se ženami nemám žádné zkušenosti, tak nemohu poradit.
Pravdou je, že mlátit by vás neměla.
Pokud rád betonujete, můžete ji zalít pod podlahu.

17.2.2022 22:03
MirekPluziny

XXX.XXX.14.43

Není to tak zlé 😃 , když jsou erupce jdu na ryby 🎣

17.2.2022 22:04
bery25

XXX.XXX.33.81

honzapm napsal(a):
Se ženami nemám žádné zkušenosti, tak nemohu poradit.
Pravdou je, že mlátit by vás neměla.
Pokud rád betonujete, můžete ji zalít pod podlahu.

ale ved ste aj docela dobre poradil

Přidejte reakci

Přidat smajlík