Dobrý den.
První kohout začal útočit po pul roce (od kurete se nechal chovat a hladit ) najednou mu hráblo a stal se z něj agresor.
Tak byl odejit a pořídil jsem noveho, krasneho (svedska kvetina), od léta do teď s ním nebyl problem, slepice obskakoval choval se k nim jako gentleman, ted kdyz sem mu nesl z auta vločky a šustil pytlikem, tak na mě zezadu vystartoval.
Obávám se po zkušenosti s předchůudcem, ze uz to bude jen horší...
Josef.n

XXX.XXX.148.151
Useknout hlavu
Je to škoda . Má to človek pro radost , snáška je druhořadá ( vejce by mě vyšlo jako od ferrera kdybych to počítal ) . Děti už nevěří že můze bylt i hodný kohout 🙈.
Josef.n

XXX.XXX.255.226
Brání si svoje hejno na život i na smrt, to mu nevysvetlíte. Jako se kvočna bez váhání vrhne i na psa. Je to zděděné od divokých předků a takové je potřeba zabíjet.
Máte omezenou voliéru a kontaktní zvířata a tam to bude vždy problém.
Už proto, že kohout vnímá voliéru jako "svůj prostor" a vy mu do něj vstupujete.
Jiné to je, když je otevřený dvůr a na něm pravidelný pohyb všeho možného,
kde kohout je jeden z mnoha.
Kohout mimo jiné vyhodnocuje náklonnost (kontaktnost) slepic k vám
a buďto útočí ze žárlivosti nebo častěji z ochranného pocitu.
Prostě mu rozmazlené slepice blízko vás vadí tak jako tak.
Můžete měnit kohouty do nekonečna.
Často také útočí v dospělosti kohout, který byl v mládí abnormálně (předčasně)
vyvinutý a byl eliminován dospělým samcem.
Po odstranění staršího kohouta mladý rázem nabyde nezdravého sebevědomí
a hodlá "dohnat" vše, co mu bylo odpíráno. A začne skákat z přehnané péče o hejno.
Agrese často není primární, ale získaná.
Oni v té voliéře jsou jen v noci . Jinak maji k dispozici neomezený prostor . Večer cca v 5 se vrati do voliery a zalezou si do kurniku ktery se v 8 h sám zavře . Rano v 5 se kurnik otevre vylezou do voliery a v 10 se vypousteji ven . Celej den couraji po zahradě naší i okolních . Třeba 6 t m2 . Premyslel sem ze bych kohouta ani neměl ale je to opravdu jejich ochrance . Máme tam lišky kuny kdeco . Ale kazdopadne dík z radu
MirekPluziny
napsal(a):
Co byste mi tedy poradil za kohouta kdyz mame slepice kvuli dětem a chceme aby se nachali chovat drbat hladit a kohout to skousnul ?
Kohout je kohout. Hospodářské zvíře. Ne dětská hračka. Na mazlení ať si děti pořídí zakrslého králíka nebo morče (a i ti nemusejí být z dětské náklonosti nadšení, ale šance je neporovnatelně vyšší).
Ke zvířatům je třeba se chovat s respektem a adekvátně s ohledem na druh. Naučte to své děti - do života se jim to bude hodit mnohem více než to, jak pochovat a pohladit kohouta.
honzapm
napsal(a):
Máte omezenou voliéru a kontaktní zvířata a tam to bude vždy problém.
Už proto, že kohout vnímá voliéru jako "svůj prostor" a vy mu do něj vstupujete.
Jiné to je, když je otevřený dvůr a na něm pravidelný pohyb všeho možného,
kde kohout je jeden z mnoha.
Kohout mimo jiné vyhodnocuje náklonnost (kontaktnost) slepic k vám
a buďto útočí ze žárlivosti nebo častěji z ochranného pocitu.
Prostě mu rozmazlené slepice blízko vás vadí tak jako tak.
Můžete měnit kohouty do nekonečna.
Často také útočí v dospělosti kohout, který byl v mládí abnormálně (předčasně)
vyvinutý a byl eliminován dospělým samcem.
Po odstranění staršího kohouta mladý rázem nabyde nezdravého sebevědomí
a hodlá "dohnat" vše, co mu bylo odpíráno. A začne skákat z přehnané péče o hejno.
Agrese často není primární, ale získaná.
Tak to jsem netušil,že etologie kohoutů sedí na mne.
Nebo kunekune:
https://www.youtube.com/channel/UCx4jwS-tDU9iiXK6j4JmQKA
Děkuji za typ na kohouta . Jako děti sme u tety na dvoře měli taky měli slepice a kachny, nejaka se nechala podrbat a pohladit , jiná ne. Nepřijde mi to pro děti uplně nevhodný . Ale koupit si na mazlení prase to uz je na mě nějak moc . To mi prijde divný . Asi sem úplně nepatrim na to forum , jsem tu za exota, ale sem rad za cokoliv k čemu maji deti vztah kromě mobilu nebo pocitace.
MirekPluziny
napsal(a):
Děkuji za typ na kohouta . Jako děti sme u tety na dvoře měli taky měli slepice a kachny, nejaka se nechala podrbat a pohladit , jiná ne. Nepřijde mi to pro děti uplně nevhodný . Ale koupit si na mazlení prase to uz je na mě nějak moc . To mi prijde divný . Asi sem úplně nepatrim na to forum , jsem tu za exota, ale sem rad za cokoliv k čemu maji deti vztah kromě mobilu nebo pocitace.
kazdy chovatel musi byt trochu exot,inak si pojdem vsetko kupit lacnejsie,ale ked to je take krasne,male kraliky,kuriatka,prasiatka,jahniatka,no a potom este krajsie na tanieri
Uživatel s deaktivovaným účtem

MirekPluziny
napsal(a):
Každý jsme nějak ujetý, tím se netrapte.

MirekPluziny
napsal(a):
Dotaz mimo mísu. Taky se vám při otevření diskuze objevují ty otravné reklamy ? 🤪
Ano objevují. A to tak, že čím dál tím více.

MirekPluziny
napsal(a):
Četl jsem nějaké celkem kritiky na směs N1 od Sehnoutka .
Je opravdu tak hrozná ? Jsou nějaké jiné lepší ?
Moje osádka jí přijímá celkem bez problému .
No tahle otázka mě zaměstnávala už několikrát. Fakt je ten , že rozdíl na 25kg pytli krmení od Sehnoutka oproti Energysu je u nás +- 50Kč. Z toho důvodu jsem se rozhodl , že budu kupovat krmení od Sehnoutka. Chvíli to šlo celkem dobře. Slepice tu směs žraly bez potíží. Ale snáška a kvalita skořápky šla dolů. Tak jsem po 3 měsících opět skončil u Energysu. A snaška šla zase pomalu nahoru. U známé přesně naopak. Přešla ze Sehnoutka na Energys a snáška byly do měsíce o 50% dole. Takže nyní babo raď.
Asi je to hodně o tom na co jsou slepice zvyklé. A asi je lepší je navyknout na jednoho výrobce a toho pak neměnit. Pokud to tedy jde.
napsal(a):
No tahle otázka mě zaměstnávala už několikrát. Fakt je ten , že rozdíl na 25kg pytli krmení od Sehnoutka oproti Energysu je u nás +- 50Kč. Z toho důvodu jsem se rozhodl , že budu kupovat krmení od Sehnoutka. Chvíli to šlo celkem dobře. Slepice tu směs žraly bez potíží. Ale snáška a kvalita skořápky šla dolů. Tak jsem po 3 měsících opět skončil u Energysu. A snaška šla zase pomalu nahoru. U známé přesně naopak. Přešla ze Sehnoutka na Energys a snáška byly do měsíce o 50% dole. Takže nyní babo raď.
Asi je to hodně o tom na co jsou slepice zvyklé. A asi je lepší je navyknout na jednoho výrobce a toho pak neměnit. Pokud to tedy jde.
Neumím to posoudit, každý má jinou zkušenost, záleží na tom,čím se krmná směs "ředí"..
Sehnoutek má ve směsi o několik procent méně proteinů v porovnání se směsí Energys gold i Energys klasik ..
Nechci nikomu dělat reklamu, jen popíši svoji zkušenost. Hodně citlivé na kvalitu a složení krmiva jsou japonské křepelky a jak u nich, tak u slepic jsem mezi Sehnoutkem a Energis nezjistil žádný rozdíl v užitkovosti. Pro Sehnoutka to mám cca 500 m a pro Energis jsem musel zajíždět do vzálenosti cca 15 km. Takže jsem zůstal u Sehnoutka a to pro všechny věkové kategorie. Nejdůležitější je nestřídat výrobce, alespoň podle mých zkušeností.

ančovička1
napsal(a):
Neumím to posoudit, každý má jinou zkušenost, záleží na tom,čím se krmná směs "ředí"..
Sehnoutek má ve směsi o několik procent méně proteinů v porovnání se směsí Energys gold i Energys klasik ..
No ideálně by se ta kompletní krmná směs ředit neměla vůbec Směs, voda a fertig. Ale já předci tu syrovátku, kyšku, podmáslí a jiné ať již od koz nebo krávy nebudu vylejvat , že ? Navíc já si představit , že musím žrát pořád dokola celý život to samé...Tak to není nic příjemného. Takže zlatá střední cesta a selský rozum jsou stále to nejlepší řešení.
MirekPluziny
napsal(a):
Jestli se tedy můžu zeptat čím krmíte vy a kolik platite za 25 kg pytel ? Díky
My krmíme Energys gold, granule, byl kupovat manžel,kupoval více(kozám, králíkům, ovesné vločky 😀).. říkal asi 320,-Kč..koukněte na gugl..ale každá prodejna to bude mít jinak..
napsal(a):
No ideálně by se ta kompletní krmná směs ředit neměla vůbec Směs, voda a fertig. Ale já předci tu syrovátku, kyšku, podmáslí a jiné ať již od koz nebo krávy nebudu vylejvat , že ? Navíc já si představit , že musím žrát pořád dokola celý život to samé...Tak to není nic příjemného. Takže zlatá střední cesta a selský rozum jsou stále to nejlepší řešení.
Co myslíte, že dělám kyselým kozím mlékem? 😂.. občas do něj namočím zbylé kousky chleba..
MirekPluziny
napsal(a):
Jestli se tedy můžu zeptat čím krmíte vy a kolik platite za 25 kg pytel ? Díky
Já už leta letoucí kupuju směs Kooperace Hrotovice (asi 15 km od Studence). Bral jsem cca před třemi týdny granule pro nosnice a platil jsem tuším 275 Kč za 25 kg pytel.
Beru tam směs pro všechno - Br1, Br2, Br3, králíci s léčivy i bez, chovné samice atd. atd.
V mém okolí nejlevnější a vyzkoušený zdroj.
Energys minulý týden plošně zdražil zhruba o 20%.
Takže třeba Kuře Mini 25 kg nyní stojí v Zoo Archa 425,-, Kvídera totéž 410,- Kč.
Předminulý týden před zdražením 385 a 375.
Pšenici jsem bral od Statek Novosedly, před zdražením 450,- za metrák, nyní 610,-.
143 metrů :) od domu mám Fink Nezvěstice. To si moc pochvaluju.
Dřív jsem to měl 93 metrů, ale paní šla do důchodu, tak musím o 50 metrů dál.
Tady na západě je Fink Nezvěstice, ZeTen Blovice nejlepší volba.
A to prase si nemusíte kupovat. Tím jsem naznačil, že kohout na mazlení ne.

ančovička1
napsal(a):
Co myslíte, že dělám kyselým kozím mlékem? 😂.. občas do něj namočím zbylé kousky chleba..
No Aničko moje nejmilejší jak jsme říkaly.. chce to toho čuníka Ten to zužitkuje nejlépe. A klidně si k tomu dám ten divoký salát ze skleníku co ho tady doporučuje paní Petra

MirekPluziny
napsal(a):
Já jim máčené pečivo dával dřív ale pak mě nekolik chovatelu řeklo ať to nedělam ze jim to nedla dobře. Takze maji jen směs a travnik kopřivy , sPanou kukurici od myslivcu a ted v zime jim obcas koupim vločky a nejake salaty z makra ci vecer vyhazujou ...
Ano nemělo by se to s tím pečivem přehánět. Ale já jsem stará škola po babičce. Ta by nevyhodila ani kousek chleba či jiné potraviny. Lidi mi nosí chleba pro zvířata. Trvalo dlouho než jsem je naučil , že plesnivý NE!!!
Takže pokud se mi sejde chléb či pečivo. Tak ho zkrmím. Sušený králíkům, kozám a krávě . Drůbež ho dostane namočený v něčem mléčném. Upravím to spolu se sušenými kopřivami a kukuřičným šrotem do drobivé míchanice. Pokud to přeženu tak 1-2x za týden. Ale spíš to mají jako změnu a pochoutku než jako pravidelné krmení.
Kačenám či brojlerům v poslední fázi výkrmu to dávám i častěji. Tak jak se to pečivo sejde.
napsal(a):
No Aničko moje nejmilejší jak jsme říkaly.. chce to toho čuníka Ten to zužitkuje nejlépe. A klidně si k tomu dám ten divoký salát ze skleníku co ho tady doporučuje paní Petra
Tak Honzíku,to jsem zvědavá,kdy si ho pořídíte..nebo radši dva,ať mu není smutno😀..z mléka prasátko roste jako z vody..tedy líp než z vody😂..mívali jsme každý rok..to byly zabijačky 😇😀..to byl svátek!!..
To jo . To mi trvalo taky dlouho nez sem vysvetlil sousedum starsiho data narození aby mi nenosili vsechny zbytky a nehazeli mi to ke slepicím . Prej vsechny zbytky z kuchyně patří slepicím 😀 . Nekteří se jeste urazili 🙈
Nedavam jim to ani sam a že mi v hospodě zbyde jídla celkem dost .
Oni o to ty slepice ani moc nestojí . Nejradeji sou kdyz sekam bubnovkou to za mnou běhaji a zblajznou i hraboše 😀

ančovička1
napsal(a):
Tak Honzíku,to jsem zvědavá,kdy si ho pořídíte..nebo radši dva,ať mu není smutno😀..z mléka prasátko roste jako z vody..tedy líp než z vody😂..mívali jsme každý rok..to byly zabijačky 😇😀..to byl svátek!!..
To jsem zvědavý taky kdy ty selata pořidím teď jsem.utratil vše za skleník
MirekPluziny
napsal(a):
Jasně ja to pak pochopil že to bylo mysleno jinak 😀 ale clovek se učí za pochodu .
Zenska je tedy jako kohout kdyz uz se nechce po letech mazlit a někdy i zaůtoči ? 🤣🤣🤣
Se ženami nemám žádné zkušenosti, tak nemohu poradit.
Pravdou je, že mlátit by vás neměla.
Pokud rád betonujete, můžete ji zalít pod podlahu.