Krmení granulemi pro psy

Brahmánka bílá kolumbijská
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.2.2022 20:38
mails

XXX.XXX.20.18

Zaregistroval jsem,
že se přikrmují velká plemena, jako jsou brahmánky, granulemi pro psy.
Prosím, jaké a v jaké formě, zdali namočené, sešrotované a pod.
Děkuji.

18.2.2022 07:23
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Pokud máte ty slepice jako užitkové, nedělejte to.
Psí granule se vyrábí pro psy - je předpoklad, že psi nebudou dále sloužit jako užitková zvířata, nebude je nikdo jíst. Proto mohou být v granulích suroviny, které kvalitou neodpovídají požadavkům na nezávadnost krmení pro slepice, jejichž maso a vejce jíte.
Existují i granule s vysokou kvalitou, kde jsou použité suroviny pro slepice použitelné, ty jsou ale tak drahé, že se Vám nemůžou vyplatit.
Pokud slepice užitkové nemáte, doporučuji nedávat psí granule stejně.
Psí granule se do krmné dávky drůbeže obecně přidávají pro zvýšení množství bílkovin. Jsem přesvědčena, že toho dokážete dosáhnout i jinak, levněji a zdravěji. Pokud však přesto trváte na psích granulích, vybírejte ty, které jsou vyrobené v Evropě. Evropské normy jsou úplně jinde než zahraniční, kam bez problémů semelou týden staré mršiny posbírané v okolí silnic. Samozřejmě ta cena pak bude cca od 70 Kč na kilo výš.

18.2.2022 12:44
mails

XXX.XXX.20.233

Varaxi napsal(a):
Pokud máte ty slepice jako užitkové, nedělejte to.
Psí granule se vyrábí pro psy - je předpoklad, že psi nebudou dále sloužit jako užitková zvířata, nebude je nikdo jíst. Proto mohou být v granulích suroviny, které kvalitou neodpovídají požadavkům na nezávadnost krmení pro slepice, jejichž maso a vejce jíte.
Existují i granule s vysokou kvalitou, kde jsou použité suroviny pro slepice použitelné, ty jsou ale tak drahé, že se Vám nemůžou vyplatit.
Pokud slepice užitkové nemáte, doporučuji nedávat psí granule stejně.
Psí granule se do krmné dávky drůbeže obecně přidávají pro zvýšení množství bílkovin. Jsem přesvědčena, že toho dokážete dosáhnout i jinak, levněji a zdravěji. Pokud však přesto trváte na psích granulích, vybírejte ty, které jsou vyrobené v Evropě. Evropské normy jsou úplně jinde než zahraniční, kam bez problémů semelou týden staré mršiny posbírané v okolí silnic. Samozřejmě ta cena pak bude cca od 70 Kč na kilo výš.

Měl jsem na mysli náročnost velkých plemen(byl to přímo dotaz na Brahmánky) na živiny v krmení.Jestli tohle krmení někdo používá,a s jakými zkušenostmi.

18.2.2022 12:53
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Šrotování se provádí pro zpřístupnění živin. Pokud krmit granule chcete, není nutné je znovu šrotovat, protože už šrotované prakticky jsou. Takže granule, pokud jimi tedy skutečně chcete krmit, podávejte v takové formě, v jaké Vám je slepice budou žrát.
Jinak psích granulí je spousta druhů, od Pedigree s 4 % živočišných složek po skutečně masové. Takže záleží také, jakými granulemi chcete krmit.
Vycházím teda z toho, že slepice užitkové nemáte, jejich vejce a msso jíst ani prodávat nebudete a máte je jen na okrasu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.2.2022 15:35
Uživatel s deaktivovaným účtem

mails napsal(a):
Měl jsem na mysli náročnost velkých plemen(byl to přímo dotaz na Brahmánky) na živiny v krmení.Jestli tohle krmení někdo používá,a s jakými zkušenostmi.

je to hloupost. brahmánky jsou náročné na krmivo a potřebují hodně bílkoviny, což ale není důvod je psíma granulema. prostě potřebují bílkovinu a nenarostou z pšenice, ale mezi pšenicí a granulema pro psy je hromadu prostoru pro vhodnější krmné komponenty.

19.2.2022 12:08
Svijan

XXX.XXX.226.209

Já slyšel že se brahmankam může dávat směs pro brojlery

19.2.2022 19:12
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Svijan napsal(a):
Já slyšel že se brahmankam může dávat směs pro brojlery

Brahmánky jsem chovala, ale nemyslím si, že by měly být krmeny jen směsí Br... možná snad trochu přidat ke směsi K1 atd., ale s mírou,aby přirozeně dospívaly a vyvíjely se klouby, bála bych se,že padnou na nohy ..chovala jsem bílé kolumbie, kohouti byli ohromní, krmila jsem směsí pro kuřata, velké směsí s pšenicí..

Přidejte reakci

Přidat smajlík