Kachna pižmová x ruánská

Pižmovky
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.2.2022 14:50
Kačer42

XXX.XXX.234.169

Dobrý deň prajem,
chcem sa opýtať, ci sa bude kachna pižmova pariť s ruanskym káčerom.
Ďakujem.

18.2.2022 15:13
Jamata

XXX.XXX.220.117

Bude.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.2.2022 16:36

Opacne to je ale lepsi. Tak či tak bude potomstvo NEPLODNE. POUZE NA VYKRM

19.2.2022 11:10
reznade

XXX.XXX.216.38

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Opacne to je ale lepsi. Tak či tak bude potomstvo NEPLODNE. POUZE NA VYKRM

Opačně kachna nevysedí káčata. To už by bylo lepší mít čisté ruánky. Tak proč je to podle Vás lepší opačně?

19.2.2022 13:02

reznade napsal(a):
Opačně kachna nevysedí káčata. To už by bylo lepší mít čisté ruánky. Tak proč je to podle Vás lepší opačně?

Protože pižmák se s tím pojímání tak nepáře. Opačně to bývá hůře napojímané. Kolega to zkoušel a z obou pokusů vyšel nejlépe ten kde byl kačer pižmový a kachna pekingská nebo ruánka. Nakonec od pokusu vyrábět si doma mulardy upustil. A ano líhnul to v líhni.

19.2.2022 13:35
ančovička1

XXX.XXX.220.111

reznade napsal(a):

Čisté rouenské jsou krásné, kříženci , pižmák x rouenská rychle rostou, ale na čisté rouenské musíte mít líheň..jak píšete ..málo která kachna zasedne a vydrží do konce líhnutí.. vždycky mi po 14 dnech utekla z hnizda..chovala jsem asi 10 let..

20.2.2022 00:09
reznade

XXX.XXX.216.38

ančovička1 napsal(a):
Čisté rouenské jsou krásné, kříženci , pižmák x rouenská rychle rostou, ale na čisté rouenské musíte mít líheň..jak píšete ..málo která kachna zasedne a vydrží do konce líhnutí.. vždycky mi po 14 dnech utekla z hnizda..chovala jsem asi 10 let..

Čistě ruánské se mi moc líbí, viděla jsem je i na výstavě, jenže podle popisu plemene snáší jen omezenou dobu a pod slepičí kvočnu by mi to nemuselo vyjít a s líhní zatím nepočítáme. Tak budeme muset zůstat u pižmovek, které si vysedí sami.

20.2.2022 08:46
ančovička1

XXX.XXX.220.111

reznade napsal(a):
Čistě ruánské se mi moc líbí, viděla jsem je i na výstavě, jenže podle popisu plemene snáší jen omezenou dobu a pod slepičí kvočnu by mi to nemuselo vyjít a s líhní zatím nepočítáme. Tak budeme muset zůstat u pižmovek, které si vysedí sami.

Reznade, určitě myslíte kachnu rouenskou/ruánskou?..tato kachnička snáší kolem 100 vajec, takže nejméně 3 měsíce, což myslím, že je velice pěkné.., mně snášely kolem 80 vajec..
Kachňata se v líhni líhnou velice dobře narozdíl např.od pižmovek..
Lihla jsem je i pod krůtami

20.2.2022 23:07
reznade

XXX.XXX.216.38

ančovička1 napsal(a):
Reznade, určitě myslíte kachnu rouenskou/ruánskou?..tato kachnička snáší kolem 100 vajec, takže nejméně 3 měsíce, což myslím, že je velice pěkné.., mně snášely kolem 80 vajec..
Kachňata se v líhni líhnou velice dobře narozdíl např.od pižmovek..
Lihla jsem je i pod krůtami

Aha, to jsem nikde nečetla, děkuji za tento pro mě zajímavý údaj. A v jakém období snášely? Od kdy asi? Nejsou moc hlučné oproti pižmovkám?

21.2.2022 08:32
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Jsou to nádherné velké (anglické) kachny..(francouzský typ je kachna menší)..a jako všechny kachny krásně kvákají 😀.. kačer pouze "šeptá"..
Proti pizmovkám jsou náročnější na krmení, ale moc se nepasou , i když moje pižmovky se "cpou" pšenicí +granule od rána do večera 😂... snáší jako ostatní kachny asi od března, také podle kvality krmení..

Přidejte reakci

Přidat smajlík