Uživatel s deaktivovaným účtem

Opacne to je ale lepsi. Tak či tak bude potomstvo NEPLODNE. POUZE NA VYKRM
Uživatel s deaktivovaným účtem

reznade
napsal(a):
Opačně kachna nevysedí káčata. To už by bylo lepší mít čisté ruánky. Tak proč je to podle Vás lepší opačně?
Protože pižmák se s tím pojímání tak nepáře. Opačně to bývá hůře napojímané. Kolega to zkoušel a z obou pokusů vyšel nejlépe ten kde byl kačer pižmový a kachna pekingská nebo ruánka. Nakonec od pokusu vyrábět si doma mulardy upustil. A ano líhnul to v líhni.
reznade
napsal(a):
Opačně kachna nevysedí káčata. To už by bylo lepší mít čisté ruánky. Tak proč je to podle Vás lepší opačně?
Čisté rouenské jsou krásné, kříženci , pižmák x rouenská rychle rostou, ale na čisté rouenské musíte mít líheň..jak píšete ..málo která kachna zasedne a vydrží do konce líhnutí.. vždycky mi po 14 dnech utekla z hnizda..chovala jsem asi 10 let..
ančovička1
napsal(a):
Čisté rouenské jsou krásné, kříženci , pižmák x rouenská rychle rostou, ale na čisté rouenské musíte mít líheň..jak píšete ..málo která kachna zasedne a vydrží do konce líhnutí.. vždycky mi po 14 dnech utekla z hnizda..chovala jsem asi 10 let..
Čistě ruánské se mi moc líbí, viděla jsem je i na výstavě, jenže podle popisu plemene snáší jen omezenou dobu a pod slepičí kvočnu by mi to nemuselo vyjít a s líhní zatím nepočítáme. Tak budeme muset zůstat u pižmovek, které si vysedí sami.
reznade
napsal(a):
Čistě ruánské se mi moc líbí, viděla jsem je i na výstavě, jenže podle popisu plemene snáší jen omezenou dobu a pod slepičí kvočnu by mi to nemuselo vyjít a s líhní zatím nepočítáme. Tak budeme muset zůstat u pižmovek, které si vysedí sami.
Reznade, určitě myslíte kachnu rouenskou/ruánskou?..tato kachnička snáší kolem 100 vajec, takže nejméně 3 měsíce, což myslím, že je velice pěkné.., mně snášely kolem 80 vajec..
Kachňata se v líhni líhnou velice dobře narozdíl např.od pižmovek..
Lihla jsem je i pod krůtami
ančovička1
napsal(a):
Reznade, určitě myslíte kachnu rouenskou/ruánskou?..tato kachnička snáší kolem 100 vajec, takže nejméně 3 měsíce, což myslím, že je velice pěkné.., mně snášely kolem 80 vajec..
Kachňata se v líhni líhnou velice dobře narozdíl např.od pižmovek..
Lihla jsem je i pod krůtami
Aha, to jsem nikde nečetla, děkuji za tento pro mě zajímavý údaj. A v jakém období snášely? Od kdy asi? Nejsou moc hlučné oproti pižmovkám?
Jsou to nádherné velké (anglické) kachny..(francouzský typ je kachna menší)..a jako všechny kachny krásně kvákají 😀.. kačer pouze "šeptá"..
Proti pizmovkám jsou náročnější na krmení, ale moc se nepasou , i když moje pižmovky se "cpou" pšenicí +granule od rána do večera 😂... snáší jako ostatní kachny asi od března, také podle kvality krmení..