Zdravím. Začala nás pravidelně navštěvovat kuna, poradí někdo s její likvidací?
Má někdo zkušenost ?
Děkuji.
Video se zpracovává...
Uživatel s deaktivovaným účtem

MirekPluziny
napsal(a):
Odvoz do lesa je taky určitá likvidace . Ale že bych věřil že x tou noc ve stejnem čase chodí na stejné místo s dobŕymi úmysly to si úplně nemyslím . Málokdo jak jsem zjistil má radost z takového návštevníka .
Proč by měl být odvoz do lesa likvidace? Je to divoké zvíře, poradí si.
Já jsem v minulosti na jiné adrese měl tu čest kdy navštívila postupně naše auta a bohužel to stálo dost peněz . Není to tedy zvíře s kterým bych měl slitování . Chápu že komu to zvíře nezpůsobilo žádnou škodu tak na něj nahlíží jinak . Nechci zde být za nějakého zlouna, ale není to můj oblíbenec .

MirekPluziny
napsal(a):
Já jsem v minulosti na jiné adrese měl tu čest kdy navštívila postupně naše auta a bohužel to stálo dost peněz . Není to tedy zvíře s kterým bych měl slitování . Chápu že komu to zvíře nezpůsobilo žádnou škodu tak na něj nahlíží jinak . Nechci zde být za nějakého zlouna, ale není to můj oblíbenec .
Nejsme ve při. Já mám prostě asi extrémně ekologický pohled. A mimochodem, už jsem to tady někde psala. O mé brzdové světlo si jeden srnec vyloupl parůžek. Taky jsem nejásala, když mě nové stálo 3 640 Kč. Ale u vás to asi bylo víc.
To bylo tím že ráda lezla na teplé motory . Auta uz sem vyměnil za elektromobily a ty se nezahřivají ani při dlouhé jízdě tak přišla o zdroj tepla 😀 .
Ale představa že přijdu a najdu vypité slepice jen proto že má kuna zrovna mladé mě moc neláká . Před 2 lety jsem našel u sebe pod autem vyžranou slípku od sousedů , neměla hlavu a asi vnitřnosti . Je to těžké . Někteří farmáři říkají že život jejich ovcí má pro ně stejnou cenu jako život vlka . Slepice maji taky právo na život 😀😀😀
ale nebojte při své šikovnosti jí stejně asi nechytnu 😁
MirekPluziny
napsal(a):
Odvoz do lesa je taky určitá likvidace . Ale že bych věřil že x tou noc ve stejnem čase chodí na stejné místo s dobŕymi úmysly to si úplně nemyslím . Málokdo jak jsem zjistil má radost z takového návštevníka .
chodí na stejné místo za jediným účelem.najít slabé místo v chovatelském zařízení.a následně osazenstvo zlikvidovat.

MirekPluziny
napsal(a):
To bylo tím že ráda lezla na teplé motory . Auta uz sem vyměnil za elektromobily a ty se nezahřivají ani při dlouhé jízdě tak přišla o zdroj tepla 😀 .
Ale představa že přijdu a najdu vypité slepice jen proto že má kuna zrovna mladé mě moc neláká . Před 2 lety jsem našel u sebe pod autem vyžranou slípku od sousedů , neměla hlavu a asi vnitřnosti . Je to těžké . Někteří farmáři říkají že život jejich ovcí má pro ně stejnou cenu jako život vlka . Slepice maji taky právo na život 😀😀😀
Vyžraná slípka bez hlavy a vnitřností je spíš potkan než kuna.
Když tuhle odvezete, přijde časem další a možná i liška. Pomůže jedině důsledné zabezpečení výběhu a kontrola automatického zavírání. Jednou jedinkrát jsem nezavřela voliéru a ke vší smůle došly baterky v automatickém zavírání a liška měla volnou cestu. Kurník mám dvoupatrový, takže vyplenila jen spodní patro a to bylo "pouze" 6 slepic.Mame taky fotopast a vidíme, že tam kolem brousí velmi často, ale abych jí chytala do pasti a někam odvážela, to mě nikdy ani nenapadlo.
Bohužel se stavá, že si liška přijde i ve dne, ztráty nejsou velké, slepice mají šanci se ukrýt, máme velký pozemek se stromy a keři.
MirekPluziny
napsal(a):
Život vašich slepic ovlivníte a zabezpečuje vy, sám, dobrým zabezpečením ..
"Vypité"slepice nezpůsobuje kuna, ale lasička..
MirekPluziny
napsal(a):
To co přitáhlo tu slepici pod auto jsem tehdy neviděl , ale jinak na kamerách mám vždy kuny . I doma i na chalupě .
Lasička by slepici neutáhla,to máte pravdu,je malinká😀..jednou mi soused ukázat slepici bez hlavy v pravé poledne,s dotazem,jestli jsem neviděla náhodou asi psa, který by to udělal..?.. určitě to byla kuna, možná ta naše 😀..u nás nikdy nelovila.. říká se, že kde kuna bydlí,tam neloví..jednou šel manžel pro seno ve stodole na patře a viděl kunu,jak tam spí.. probudila se a vůbec se ho nebála 😀..
Zuzkaa
napsal(a):
Když tuhle odvezete, přijde časem další a možná i liška. Pomůže jedině důsledné zabezpečení výběhu a kontrola automatického zavírání. Jednou jedinkrát jsem nezavřela voliéru a ke vší smůle došly baterky v automatickém zavírání a liška měla volnou cestu. Kurník mám dvoupatrový, takže vyplenila jen spodní patro a to bylo "pouze" 6 slepic.Mame taky fotopast a vidíme, že tam kolem brousí velmi často, ale abych jí chytala do pasti a někam odvážela, to mě nikdy ani nenapadlo.
Bohužel se stavá, že si liška přijde i ve dne, ztráty nejsou velké, slepice mají šanci se ukrýt, máme velký pozemek se stromy a keři.
ani mna by to nenapadlo ju niekde odviest,robila by škodu niekomu inemu,ja by som ju dal hned v pasti zastrelit
Pokud se jí chcete zbavit, musíte jí dát sklopec do cesty - chodí většinou stejnou trasu, kdyby byl sklopec bokem, nevlezla by tam. Kuny jsou potvory, jen tak se chytit nenechají ani když mají překážku v cestě.. je to spíše o štěstí. Žádné plašiče ani pachové odpuzovače dlouhodobě nefungují.
Co s ní chcete dělat dál je na vás, nejlepší by bylo asi kontaktovat myslivce. Pokud jste citlivější tak odvézt někam hluboko do lesa, pokud je vám osud zvířete lhostejný tak ji zabít.
Naopak pokud jí nebudete nijak řešit, počítejte s možností, že jednou přijdete a budete mít probraný chov.
Co se týká výše zmíněných vykousaných mozků a vnitřností zvířat, je to 100% potkan. U nás se semtam objeví, jednou mi takhle přišli když měli králíci "slabší období" a přesně takto vykousali jednoho, co sám pošel. Že to byl potkan vím tak, že o pár dnů později se o něj ve výběhu postarala stará samice a bylo po potkanovi. 😉
malochov

XXX.XXX.24.79
Kuna že neškodí...? To si děláte legraci? Loni s nám kvůli kuně vylíhli na celé zahradě jen 3 káčátka .Cca 80 vajec kuna zlikvidovala.Umí je vytáhnout i z pod kačky i husy...
Běžcům zlikvidovala totálně hnízda...co nesežrala to se už stejně nevylíhlo, protože několikrát vyplašená kačenka se už na hnízdo nevrátila...Takže když se mi někdo snaží napovídat, že kuna neškodí, tak buď žádnou doma neměl a nebo mluví nesmysly...
malochov
napsal(a):
Kuna že neškodí...? To si děláte legraci? Loni s nám kvůli kuně vylíhli na celé zahradě jen 3 káčátka .Cca 80 vajec kuna zlikvidovala.Umí je vytáhnout i z pod kačky i husy...
Běžcům zlikvidovala totálně hnízda...co nesežrala to se už stejně nevylíhlo, protože několikrát vyplašená kačenka se už na hnízdo nevrátila...Takže když se mi někdo snaží napovídat, že kuna neškodí, tak buď žádnou doma neměl a nebo mluví nesmysly...
OMG, jen jste popsal, jak NEMÁTE zabezpečená zvířata, a to ani na hnízdech, nic víc...
Proč si myslíte, že dříve na každém dvorku s drůbeží byl pes ?
malochov
napsal(a):
To spíš vypadá,že tam máte potkany..a hlavně nezabezpečená zvířata..