Česká slepice

Česká zlatá kropenka
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.3.2022 18:36
Tada

XXX.XXX.70.14

Máme doma vlašky koroptvi a rád bych choval české slepice. Dalo by se regeneračním křížením dostat z vlašek češky tak že bych vždy křížené slepice pustil češákem kohoutem. Nebo je to nesmysl ?
Děkuji

1.3.2022 18:54
jo012810

XXX.XXX.101.35

Doma si můžete křížit co s čím chcete, ale aby jste vyselektoval z kříženců (po několik generací) čistokrevné plemeno, na to asi nebudete mít dost prostoru, času a možná ani financí. Myslím si, že pokud vám nevyhovují vlašky koroptví a chtěl by jste si pořídit českou slepici zlatě kropenatou, je lepší si pořídit nasadová vejce, kuřata, či dospělce (pokud se budou někde nabízet). Ale třeba se mýlím.

1.3.2022 19:04
honzapm

XXX.XXX.134.34

Předseda ZO Podbořany si u mě před pár lety
bral 6 koroptvích slepic pro podobný projekt.
Tak se ho zkuste zeptat, jaké má výsledky.

https://zocschpodborany.estranky.cz/clanky/hlavni-vybor/

.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.3.2022 07:53

Jako hřebík do rakve České slepice to není špatný

luxury

25.3.2022 14:52
luxury

XXX.XXX.93.183

Pokud chcete opravdu chovat české slepice doporučuji zakoupit vejce od chovatelů slepic a vylíhnout si v líhni kuřata.

seznam chovatelů i s adresami je ke stažení dole. Jsou po celé CR

https://ceska-slepice.mozello.cz/clenove-klubu/

25.3.2022 15:13

je to celkem blbost, ta plemena spolu mají společného jen málo, možná přibližně vzhled.

25.3.2022 20:58
honzapm

XXX.XXX.134.34

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jako hřebík do rakve České slepice to není špatný

Myslím, že pan předseda je nakonec nepoužil.
Myslím, že pro potřeby zkoušky nového rázu ČS koroptví
pořídil Drentské slepice, které jsou vhodnější.
Ale možná nepoužil ani ty - ostatně to se dozví tazatel po té,
co zavolá na kontakt, který jsem přiložil.
Mohou probrat vše okolo.

Vy osobně o tom pokusu víte více?
Nebo z podstaty napadáte vše, co napíši?

26.3.2022 06:36

Myslet znamená h.... vědět.
Vím o křížení Češek a koroptvích Vlašek v sedmdesátých letech minulého století, prosazované tehdy Ing Burešem a některými funkcionáři a posuzovateli svazu. Po r. 90 stejné zvěrstvo dělal za účelem zvýšení užitkovosti Kosik. Negativní důsledky v kresbě zlaté kropenaté, barvě skořápky, či probelenych usnic, si budou chovatele Češek "užívat"ještě dlouho.
Takže to mi stačí a nemám potřebu debatovat s každým nanukem o mrveni populaci našich národních plemen. Ostatně bylo by to zbytečné. Stejně tak zdaleka nereagují na fsechny vaše ptákoviny. Nestojíte mi za to.

26.3.2022 07:30
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Tada napsal(a):
Máme doma vlašky koroptvi a rád bych choval české slepice. Dalo by se regeneračním křížením dostat z vlašek češky tak že bych vždy křížené slepice pustil češákem kohoutem. Nebo je to nesmysl ?
Děkuji

Kdybyste si koupila rovnou vejce češek, tak budete mít pěkné, vyrovnané slepice..ale pokud jste se rozhodla experimentovat,proč ne?..

17.7.2022 10:59
Tada

XXX.XXX.70.37

Opožděně děkuji všem za rady. Jelikož jsem už v úvodním příspěvku napsal zda je to nesmysl předpokládal jsem to spràvně. Budu to dělat naopak a a budu se snažit chovat češky v co nejlepší kvalitě. (Když už se snažím o chov těch českých plemen (červinky,češky,králíci moraváci))

17.7.2022 13:36

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Myslet znamená h.... vědět.
Vím o křížení Češek a koroptvích Vlašek v sedmdesátých letech minulého století, prosazované tehdy Ing Burešem a některými funkcionáři a posuzovateli svazu. Po r. 90 stejné zvěrstvo dělal za účelem zvýšení užitkovosti Kosik. Negativní důsledky v kresbě zlaté kropenaté, barvě skořápky, či probelenych usnic, si budou chovatele Češek "užívat"ještě dlouho.
Takže to mi stačí a nemám potřebu debatovat s každým nanukem o mrveni populaci našich národních plemen. Ostatně bylo by to zbytečné. Stejně tak zdaleka nereagují na fsechny vaše ptákoviny. Nestojíte mi za to.

Podľa mňa priateľský dialóg je lepší pre nás všetkých, čo sme tu, a aj príjemnejší.

Inak tá stredná časť odpovede bola pre mňa naozaj zaujímavá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík