Prokouslý krk u slepic - co je zabíjí?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.3.2022 21:31
TynaČ

XXX.XXX.41.245

Dobrý den,mám otázku včera nám něco zabilo 6kohoutu a jednoho to odnesli našla jsem jen peří. Všichni měli malou dírku na krku a byli na tahání u plotu. Dnes ráno jsem našla ve snaskovem hnízdě dvě slepice a taky mikro dírky na krku. Jaké zvíře to dělá? Co jsem četla tak kuna ukusuje hlavu.dekuji

9.3.2022 22:01
Khalula

XXX.XXX.208.178

Tipuju, že by to mohla být lasička (je sice malá, ale o to "šikovnější"). Nám pomohlo mít doma kočky a psa (pach samce, alespoň u nás, spolehlivě odstěhoval jak kunu tak lasičku, ale pach fen nijak nepomohl). Zavíráte je na noc?

9.3.2022 22:05
TynaČ

XXX.XXX.41.245

Právě že byli zavřené ,ale je tam malá skupinka😏 tak se možná dostala dovnitř dnes jsem to zadelala. Pes mám běhá okolo výběhu i vevnitř ,ale je pravda že je to fena😐

9.3.2022 22:21
Khalula

XXX.XXX.208.178

Lasička se opravdu dokáže protáhnout hoooodně malou skulinou, ale rovnou říkám, že nejsem žádný zkušený chovatel, prostě jenom jsem vyrostla (a zůstala) na vesnici a tak nějak přirozeně jsme vždycky měli slepice Taky jsme měli zakousnuté slepice a pár dnů na to jsem našla zakousnutou lasičku (tehdy jí s největší pravděpodobností ulovila naše kočka). Jako rychlé řešení bych zkusila alespoň od někoho sehnat chlupy od psa (zrovna začíná línání, tak to nebude problém).

9.3.2022 22:26
TynaČ

XXX.XXX.41.245

Děkuji,lidské vlasy by taky mohli zabrat?Obě psí slečny mám krátkosrsté a sousedí mají také feny.problem je že jsme u lesa

9.3.2022 22:36
Khalula

XXX.XXX.208.178

TynaČ napsal(a):
Děkuji,lidské vlasy by taky mohli zabrat?Obě psí slečny mám krátkosrsté a sousedí mají také feny.problem je že jsme u lesa

Proč to nezkusit, u nás lidské vlasy nefungovaly, byť se kadeřnice opravdu snažila (a to ani proti divočákům) ale zkusila bych všechno ... Nejvíc ale pomůže, jestli jste zadělala tu díru. Jinak mrkněte na

https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/nemodforum/r/detail/67421/jak-na-lasicku

9.3.2022 22:58
honzapm

XXX.XXX.134.34

Lasice hranostaj váží v dospělosti 250 gramů.
Čtvrt kila. Jako balení cherry rajčat.
Lasice hranostaj loví převážně potkany,
a i s nimi musí dost zápasit, než ho zdolá.
Lasice hranostaj rozhodně nezabije 6 kohoutů
standardní velikosti (cca 3 kg) a neodtáhne je pryč.
Ledaže máte Bantamky.

Kuna/tchoř je váš predátor, možná ve skupince.
Jednotlivec je méně pravděpodobný.
Kuně stačí otvor 4x5 cm.

10.3.2022 07:50
TynaČ

XXX.XXX.41.245

Lasička to opravdu nebude😐 dnes ráno bylo v kurníku mrtvých 6slepic a 4bez hlavy😢 takže kuna.kohouti byli prosincový mladý😐

10.3.2022 11:24
Khalula

XXX.XXX.107.189

To je mi líto

10.3.2022 13:48
ančovička1

XXX.XXX.220.111

TynaČ napsal(a):
Lasička to opravdu nebude😐 dnes ráno bylo v kurníku mrtvých 6slepic a 4bez hlavy😢 takže kuna.kohouti byli prosincový mladý😐

Vy jste tu díru do kurníku nespravili??..
.tak není čemu se divit, že přišla znovu ,když měla připravenou hostinu a dveře dokořán..

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.3.2022 15:45

Však tazatelka psala, že tu díru zadělali.
Kuna potřebuje slušnou díru.
Hledala bych pilně, kudy se tam mohla dostat.

10.3.2022 16:32
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Však tazatelka psala, že tu díru zadělali.
Kuna potřebuje slušnou díru.
Hledala bych pilně, kudy se tam mohla dostat.

Jj, už jsem to našla..👍..tak tam nejspíš byla díra ještě někde jinde nebo si ji kuna vyrobila.. škoda slepic..
Doporučila bych kompletně a pořádně spravit kurník..

10.3.2022 20:12
TynaČ

XXX.XXX.41.245

Vše jsme zadělali nevím kudy se dostala🤷 dnes jsme to procházeli znovu a nikde nic😐🤨 už jsme tam dali i rádio

10.3.2022 23:44
ančovička1

XXX.XXX.220.111

TynaČ napsal(a):
Vše jsme zadělali nevím kudy se dostala🤷 dnes jsme to procházeli znovu a nikde nic😐🤨 už jsme tam dali i rádio

To je dobrý nápad, rádio 😂..to možná kunu zaplaší..👍
Kolik slepiček vám zbylo?..
Já mám dva dřevěné kurníky v zastřešené voliéře, slepičky před den vypouštim do zahrady,na noc kurník i voliéry zamykáme..

11.3.2022 06:19

Pokud máte podezření, že to byla fakt kuna, tak bych celý kurník omotala pár vrstvami králičího pletiva (cha, můžete do pletiva ještě pustit pulzy z ohradníkového zdroje). Pokud se tam kuna opět dostane, alespoň budete vědět, kudy (pozor na přístupové cesty z podlahy).

Jinak lasička se protáhne dírou, kterou se protáhne myš. Lasičku bych osobně nezatracovala, ona si taky troufne na leccos. https://www.youtube.com/watch?v=HNbqvqf3-14 A myši mají pochopitelně kurník poddolovaný svými chodbičkami.

11.3.2022 06:43
TynaČ

XXX.XXX.41.245

Teď tam jdu holky pustit měli jsme jich 60❤️😐do toho máme i husy a kachny ,tak mám obavy i o ně.

11.3.2022 06:47

Pokud máte podezření, že to byla fakt kuna, tak bych celý kurník omotala pár vrstvami králičího pletiva (cha, můžete do pletiva ještě pustit pulzy z ohradníkového zdroje). Pokud se tam kuna opět dostane, alespoň budete vědět, kudy (pozor na přístupové cesty z podlahy).

Jinak lasička se protáhne dírou, kterou se protáhne myš. Lasičku bych osobně nezatracovala, ona si taky troufne na leccos. https://www.youtube.com/watch?v=HNbqvqf3-14 A myši mají pochopitelně kurník poddolovaný svými chodbičkami.

Neuvěřitelné! Příroda mě nepřestává překvapovat. A zajímavé - jak ti ostatní králíci byli v klidu. Prostě věděli, že jich se to netýká.

11.3.2022 07:10
Jiří5

XXX.XXX.231.160

Neuvěřitelné! Příroda mě nepřestává překvapovat. A zajímavé - jak ti ostatní králíci byli v klidu. Prostě věděli, že jich se to netýká.

Říkal jsem si, jestli on ten Darwin neudělal někde chybu.

11.3.2022 07:25
TynaČ

XXX.XXX.26.82

Měli jsme jich 60. A 16 je mrtvých😐 dneska naštěstí nepřišla,dnes má přijít sklopec,tak zatím pojede rádio🙂

11.3.2022 08:09

Jiří5 napsal(a):
Říkal jsem si, jestli on ten Darwin neudělal někde chybu.

Darwin ne, příroda. Myslím, že Homo sapiens se jí moc nepovedl.

11.3.2022 08:43
lupus4

XXX.XXX.205.61

jj, a pak pustíte video s hranostajem (který to i klidně mohl být), ale myší dírou fakt ne

ten pokrok...kde se to jen zastaví...

11.3.2022 10:23

Lasička se myší dírou protáhne, je tak vyrobená :-)

Ale pardon, pokud video je s hranostajem, který je s lasičkou (kolčavou) skoro stejně velký (asi je, má černý ocásek, že), tak to se omlouvám za mystifikaci, oni tomu v angličtině všemu nadávají stejně. Nicméně tenhle hranostaj se stopro protáhne menší dírou, než kuna. Takže určo bacha na minimalistické otvory.

11.3.2022 11:44
ančovička1

XXX.XXX.220.111

TynaČ napsal(a):
Teď tam jdu holky pustit měli jsme jich 60❤️😐do toho máme i husy a kachny ,tak mám obavy i o ně.

Myslím, že o husy a kachny se bát nemusíte.. určitě je pro lasičku jednodušší dojít si na slepice..ale cítím s Vámi, musí to být stresující, tolik mrtvých slepic..😥

11.3.2022 11:45
Jiří5

XXX.XXX.231.160

Darwin ne, příroda. Myslím, že Homo sapiens se jí moc nepovedl.

Pro upřesnění, poukazoval jsem na vývojovou řadu Homo. Králík by mě do ní svým chováním celkem zapadal, proto jsem zmínil Darwina.
Navíc mám dojem že se Homo sapiens přírodě povedl, vzhledem k počtu žijících jedinců, přímo excelentně. Na to že nijak významně nevybočujeme a to ani svým chováním, což je v základu pouze snaha o přežití, je to úspěch.

11.3.2022 12:51
lupus4

XXX.XXX.205.61

Lasička se myší dírou protáhne, je tak vyrobená :-)

Ale pardon, pokud video je s hranostajem, který je s lasičkou (kolčavou) skoro stejně velký (asi je, má černý ocásek, že), tak to se omlouvám za mystifikaci, oni tomu v angličtině všemu nadávají stejně. Nicméně tenhle hranostaj se stopro protáhne menší dírou, než kuna. Takže určo bacha na minimalistické otvory.

lasička dá myší díru...
lasice (hranostaj) dá 4 x 4 cm (vyzkoušeno v holubárně )
kuna 6 x 6
atd...

11.3.2022 17:51
9

XXX.XXX.195.50

Tak mě kuna zakousla i husu těsně před zabitím, potvora se jen tak něčeho nebojí, k tomu přidala i několik slepic a perliček a bylo to na podzim, když jsem vše vypustil ráno v 6h. Večer po příchodu z práce jsem jen sbíral na zahradě zakouslé kusy drůbeže.

12.3.2022 06:45

Jiří5 napsal(a):
Pro upřesnění, poukazoval jsem na vývojovou řadu Homo. Králík by mě do ní svým chováním celkem zapadal, proto jsem zmínil Darwina.
Navíc mám dojem že se Homo sapiens přírodě povedl, vzhledem k počtu žijících jedinců, přímo excelentně. Na to že nijak významně nevybočujeme a to ani svým chováním, což je v základu pouze snaha o přežití, je to úspěch.

Já to myslela tak, že docela úspěšně pracujeme na svém sebezničení. A na zpustošení planety taky. To asi příroda nezamýšlela.

13.3.2022 09:12
vegh

XXX.XXX.167.161

TynaČ napsal(a):
Měli jsme jich 60. A 16 je mrtvých😐 dneska naštěstí nepřišla,dnes má přijít sklopec,tak zatím pojede rádio🙂

Do klepca dáťe vajce surové alebo varené dása pripihnuť drátem a uvjazať,dáťe ku diere do rána máťe chiťenu.ja mám aj 4-klepce non-stop a doroka vela prekvapené.od kun až líšok.

13.3.2022 18:32
bery25

XXX.XXX.33.81

vegh napsal(a):
Do klepca dáťe vajce surové alebo varené dása pripihnuť drátem a uvjazať,dáťe ku diere do rána máťe chiťenu.ja mám aj 4-klepce non-stop a doroka vela prekvapené.od kun až líšok.

Attila to si ty

15.3.2022 10:19
vegh

XXX.XXX.167.161

bery25 napsal(a):
Attila to si ty

nie.

15.3.2022 10:46
bery25

XXX.XXX.33.81

vegh napsal(a):
nie.