Bílý povlak na hlavě - kachny a slepice

Pižmovky
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.3.2022 14:35
broumacka

XXX.XXX.168.213

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Bohužel na fotkách se mi to pořádně nepodařilo vyfotit,ale bojím se abych neměla nemocného kačera. Před měsícem jsem našla mezi slepičkama jednu,co měla jednu stranu kůže na hlavě bílou a druhou stranu hlavy úplně normální. Tak jsem jí zabila. Ostatní slepice jsou snad v pořádku nic na nich nepozorují,ale teď jsem si všimla,že kačer má takový bílý povlak na červené kůži na hlavě směrem k opeření na straně. Není to nic velkého, bohužel to není ani moc vidět na těch fotkách,ale potřebuji radu,zda se s tím někdo nesetkal. Popřípadě čím léčit a nebo uklidnit,že to nic není. Děkuji moc za všechny rady a postřehy ze svého dvora

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.3.2022 15:03
11.3.2022 16:15
broumacka

XXX.XXX.168.213

Dobrý den,musela bych tedy vydesinfikovat celou zahradu a vyměnit kačera. Pokud bych si chtěla být jistá,tak udělat kultivaci? To znamená,poslat trus od kačera na veterinu? Pošlou to všude na veterinach,máme tu převážně ty,které se specializují na psí,kočky a exotická zvířata. Dekuji

11.3.2022 16:20

kultivace trusu je k ničemu. kultivovat se musí kožní změny, šupinky, stěr, seškrab.

11.3.2022 16:29
broumacka

XXX.XXX.168.213

Tak to děkuji,zkusím zavolat na veterinu,zda by mi dali k tomu potřebné . Třeba to bude jen nedostatek vitamínu. Než hodím kačera přes palubu. Je hodný,nerada bych o něj přišla.

12.3.2022 06:48

broumacka napsal(a):
Tak to děkuji,zkusím zavolat na veterinu,zda by mi dali k tomu potřebné . Třeba to bude jen nedostatek vitamínu. Než hodím kačera přes palubu. Je hodný,nerada bych o něj přišla.

Ale ten seškrab se musí umět, jinak může být výsledek falešně negativní.

12.3.2022 07:18
broumacka

XXX.XXX.168.213

Děkuji za rady nekonec jsem se rozhodla vyměnit kačera,bojím se že by se mi to rozneslo po zahradě na jinou drůbež. Vydesinfikuji místa kde je nejčastěji ,kde spí a i vanu kde se koupal. Jen se ještě zeptám,dá se tomuto nějak předejít? Mám ty samé kačenky s kačerem už minimálně 6 let,bez jakéhokoliv známky nemoci,až tedy teď ten kačer.

12.3.2022 08:14
honzapm

XXX.XXX.134.34

Prostředí těžko vydesinfikujete.
Přiletí se tam napít první vrabec, zkontroluje to tam ze zimoviště
navrátivší se konipas, omrkne to straka, proběhne se tam první potkánek,
za ním přijde kuna - a máte za pár minut po sterilitě.

Pižmáka po šesti letech vyměňte, to ano.
Samice v chovu vydrží i osm či více let,
ale obecně se vyhněte zbytečnému držení staré drůbeže.
Hodně jsem si zvětšil vaše fotky a nevidím nic nenormálního.
V naprosté většině kožních problémů pomůže
ošetřit Arpalitem, Ivermectinem anebo jódem (Betadine, Alfadin).

Přidejte reakci

Přidat smajlík