Chov krůt, krocana na maso na zahradě

Krůta bronzová
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Filip11

14.3.2022 08:50
Filip11

XXX.XXX.9.162

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na chov krůt na maso. Nemám stím žádnou zkušenost, ale chtěl bys vyzkoušet vykrmit krůtu na maso na zahradě. Jdem me o to jak časově je náročný se o ně starat (voda, krmení...) Jdem mě o to jestli jim stačí dát do krmítka jídlo na 2-3 dny stejně tak vodu nebo jestli je potřeba denne. Každý den bych na to jím nosit krmení neměl čas tak jestli stačí jendou za 3 dny. A pak jestli jim stačí oplocený výběh s nějakým přístřeškem aby se měli kam schovat před deštěm nebo jestli musí být přímo nějaky kurník který se na noc zavírá. Děkují

14.3.2022 09:04
2mazutak

XXX.XXX.6.186

nedoporučoval bych to. příroda je dnes plná predátorů,lišek,kun,a za přispění určitých lidí i vlci.nelze ani vyloučit i predátora dvounohého,tedy člověka.na 90 procent bude krůtí prsíčka a stehýnka jíst někdo jiný,než vy.zbydou vám jen oči pro pláč.

14.3.2022 09:44
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Vodu je třeba měnit denně. Stejně tak omrknout zdravotní stav je lepší každý den plus ráno otevřít a večer zavřít ten kurník.
Kurník je potřeba tak velký, aby v případě nutnosti tam krůty vydržely.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.3.2022 10:36

Filip11 napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na chov krůt na maso. Nemám stím žádnou zkušenost, ale chtěl bys vyzkoušet vykrmit krůtu na maso na zahradě. Jdem me o to jak časově je náročný se o ně starat (voda, krmení...) Jdem mě o to jestli jim stačí dát do krmítka jídlo na 2-3 dny stejně tak vodu nebo jestli je potřeba denne. Každý den bych na to jím nosit krmení neměl čas tak jestli stačí jendou za 3 dny. A pak jestli jim stačí oplocený výběh s nějakým přístřeškem aby se měli kam schovat před deštěm nebo jestli musí být přímo nějaky kurník který se na noc zavírá. Děkují

Krůty na zahradě ne kvůli černohlavosti. Ty by měly být v uzavřených prostorách. Taky jsem je chtěla chovat venku, než mě náš veterinář vyvedl z omylu. A co husy a brojleři? Nám tento venkovní chov šlape (až občas na lišku, ale ta nám brala zatím jen slepice). Musíte je tedy na noc určitě zavírat, pokud byste neměl nějaké to automatické zavírání/otvírání kurníku, na krmení asi budou nějaké zásobníky a dle velikosti a úživnosti zahrady by si byli schopni sami potravu shánět, ale s vodou by byl problém, pokud by tam neměli nějaký vodní zdroj...
Zeptám se, proč byste je neměl čas denně krmit? Máte zahradu z ruky? A taky záleží na počtu drůbeže. S tím krmením problém není, ale čistou vodu by měli mít k dispozici. Určitě chov drůbeže na maso schvaluji, nejenže vám zahradu vyčistí od nejrůznějších hmyzáků, ale to domácí maso! 😉

17.3.2022 09:50
2mazutak

XXX.XXX.6.186

ano,domácí masíčko je domácí masíčko. je jen otázka která domácnost ho bude konzumovat,zda majitelova,či predátorova.dotaz zadavatele nahrává spíše domácnosti predátorově.dnes ani denní péče včetně uzavírání na noc není bez rizika.bohužel.

17.3.2022 18:07

2mazutak napsal(a):
ano,domácí masíčko je domácí masíčko. je jen otázka která domácnost ho bude konzumovat,zda majitelova,či predátorova.dotaz zadavatele nahrává spíše domácnosti predátorově.dnes ani denní péče včetně uzavírání na noc není bez rizika.bohužel.

A vy s těmi predátory máte vlastní zkušenosti? 😯 Protože, musím zaklepat, až na lišku a vlastní psy, a to vše jen díky vlastní blbosti, máme klid. A to bydlíme na kraji vsi. A odnesou to ,jen, slepice.

17.3.2022 21:20
2mazutak

XXX.XXX.6.186

ano,mám.kuny již tři,jeden tchoř,jedna liška,a letos dokonce mýval.přičítám to tomu,že mám les téměř za humny,av širším okolí jsem jediný,co něco chová.

17.3.2022 22:24

2mazutak napsal(a):
ano,mám.kuny již tři,jeden tchoř,jedna liška,a letos dokonce mýval.přičítám to tomu,že mám les téměř za humny,av širším okolí jsem jediný,co něco chová.

Pane jo... To není dobrá partička. V tom případě můžu mluvit o štěstí, protože máme za barákem louku a za ní les a lidi kolem nás taky nic nechovají... Máme ,jen, jednu lišku, ale taky bych jí ráda pocuchala srst...

18.3.2022 09:41
Vali80

XXX.XXX.53.126

My chováme každoročně cca 7 krocanů. Jsou umístění v chlívku po praseti, takže mají prostor zhruba 4x4 metry. Každý den se ráno pustí do oploceného velkého výběhu a večer si zase zpět zalezou a posedají na hřady, kde spí. Krmíme je více méně nějakými těstovinami, pečivem, kukuřičným šrotem a granulemi. Když jsou malí i 2x denně. Ve výběhu si posbírají ovoce nebo žerou i trávu (v létě vysypanou ze sekačky). Výběh mají společný se slepicemi. Určitě bych je nenechávala tři dny samotné. Už jen kvůli kontroly a taky můžou vylít vodu a v létě ve vedrech vám pojdou.

18.3.2022 14:06
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Vali80... jaké krůty/krocany, chováte?..BIG6 nebo standardní?..

18.3.2022 16:33
Vali80

XXX.XXX.237.19

ančovička1 napsal(a):
Vali80... jaké krůty/krocany, chováte?..BIG6 nebo standardní?..

Jejda, tak to vám přesně neřeknu. Švagr je kupuje od kamaráda, co má farmu. Jejich hmotnost je na podzim kolem 12-14 kg čistá váha.
Paradox je, že se jako malí dováží z Číny....

18.3.2022 17:15
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Vali80 napsal(a):
Jejda, tak to vám přesně neřeknu. Švagr je kupuje od kamaráda, co má farmu. Jejich hmotnost je na podzim kolem 12-14 kg čistá váha.
Paradox je, že se jako malí dováží z Číny....

Tak to jsou bílé širokoprsé BIG6, které vykrmují farmy..je úplně jedno,odkud se dováží krůťata, podstatné je, že vyrostou do obřích rozměrů v krátkém čase..a to výborné maso😇🤗...také jsme je chovali..😊.. že bychom také opět koupili 😀??

18.3.2022 18:50
Vali80

XXX.XXX.70.124

ančovička1 napsal(a):
Tak to jsou bílé širokoprsé BIG6, které vykrmují farmy..je úplně jedno,odkud se dováží krůťata, podstatné je, že vyrostou do obřích rozměrů v krátkém čase..a to výborné maso😇🤗...také jsme je chovali..😊.. že bychom také opět koupili 😀??

Jj, jsou bílí. To je pravda. Od května do října - listopadu krásně přiberou. Samozřejmě jenom na granulích by rostli rychleji, ale to bychom si je už mohli koupit. Pokud máte prostor, doporučuji!

Přidejte reakci

Přidat smajlík