Kolik vajec pod kačenou

Pižmovky
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.4.2022 03:04
rencah

XXX.XXX.183.57

Prosím, jaký necháváte počet vajec pod pižmovkou, aby je ještě obsedla ? Moje už snesla 18...

6.4.2022 17:39
ančovička1

XXX.XXX.220.111

rencah napsal(a):
Prosím, jaký necháváte počet vajec pod pižmovkou, aby je ještě obsedla ? Moje už snesla 18...

Záleží na tom jak je kačenka velká..to musíte posoudit sám.. dvouletá kačenka má velká vejce a je větší,na rozdíl od mladé..vejce musí obsednout,aby žádné vajíčko nekoukalo zpod kačenky..jinak vejce zastydnou..

13.4.2022 12:58
klakier

XXX.XXX.136.126

Svou roli sehraje i konstrukce hnízda, když je pevné a nerozjíždí se, pak kachna zasedne hodně, nejvíce co se mi podařilo bylo 23 kachňat. Když je kachna s hnízdem omezena budníkem, snadno se stane, že boční vejce přepadnou doprostřed na ostatní a kachna je rozdrtí. Pro klid duše 15 je celkem jistota, že nebude havárie a podchlazení také ne.

13.4.2022 15:07
ančovička1

XXX.XXX.220.111

klakier napsal(a):
Svou roli sehraje i konstrukce hnízda, když je pevné a nerozjíždí se, pak kachna zasedne hodně, nejvíce co se mi podařilo bylo 23 kachňat. Když je kachna s hnízdem omezena budníkem, snadno se stane, že boční vejce přepadnou doprostřed na ostatní a kachna je rozdrtí. Pro klid duše 15 je celkem jistota, že nebude havárie a podchlazení také ne.

15 vajec je tak akorát, když si kačenka udělá pěkné hluboké hnízdo..po 7 - 10ti dnech vejce prosvítím a čistá vyřadím,aby zbytečně nezabírala místo a nestalo se, že v hnízdě zkažené vejce praskne...tedy,23 vajec,to je rarita, obdivuhodné 😲...nikdy jsem tolik káčat najednou neměla, nechávám 13,15 vajec.. teď má kačka 18😀..ale počítám s tím, že snad něco vyřadím..
Tak chovu zdar 👍😀

Přidejte reakci

Přidat smajlík