Zdravím, zasedli mi před 14 dny dvě kachny každá na své vejce ve svém hnízdě, hnízda jsou oddělená kachny na sebe nevidí.
Ale dnes jedna slezla z hnízda a šla sedět k té druhé, a teď obě sedí na jednom hnízdě a druhé je opuštěné.
Poraďte co dělat ?
Přemýšlela jsem že dám všechny vejce do jednoho hnízda ale nevím no.
Kachny se na hnízdě neperou prostě obě pěkně spolu sedí no :/
Děkuji za odpovědi, kachny mají teď bohužel provizorní bydlení ( stavíme nový velký kachnik), tak oddělit nejdou.
No uvidím co z toho bude vypadají na tom hnízdě spolu spokojeně.
Kdybych jim tam dala i zbytek vajec od druhé kachny tak se asi stejně nevyklubou všechny v jednom dni že ? Protože jedna kačka sedí asi o 3 dny déle.
Kachny po zasednutí už do nového kachniku na nová místa sedět nepůjdou..jedině řešení by bylo nechat je dosedet,tam,kde jsou...pokud se vám vylíhnou některá káčata dřív, odebrala bych je od kačeny a dala domů do krabičky se žárovkou a počkala bych,až se dolihnou ostatní..3 dny není žádný velký rozdíl, potom bych je vrátila kačeně..z mých zkušeností je kačena bez problémů vezme..
Tedy pokud už ta vejce mimo, nejsou zastuzená..
Uživatel s deaktivovaným účtem

Psiska12
napsal(a):
Přišla jsem z práce a kachna sedí opět na svém hnízdě, ale nevím zda vejce neprochladli. Seděla mimo asi 24 hodin.
To bohuzel asi ano
Psiska12
napsal(a):
Přišla jsem z práce a kachna sedí opět na svém hnízdě, ale nevím zda vejce neprochladli. Seděla mimo asi 24 hodin.
Já bych ji nechala sedět a za pár dní vejce prosvítila... ve14 ti dnech nasezení je vajíčkách už je zřetelně vidět "pavouček"a srdíčko a je poznat,jestli žije, podle pohybu..