Pročítám a divím se - docela věda - 72, 75, 80 ... stupňů - to opravdu měříte? Já to dělávám, jak se to dělalo u nás vždy - dám vodu na sporák, až spěje k varu (začne se hýbat), odstavím, než přenesu na dvorek, tak možná malinko schladne, naleju na slípku, celou ji v tom vymáchám, zkusím pero z křídla - když nejde, tak je to málo ... opět ponořím do vody ...
Štefan1
napsal(a):
Pročítám a divím se - docela věda - 72, 75, 80 ... stupňů - to opravdu měříte? Já to dělávám, jak se to dělalo u nás vždy - dám vodu na sporák, až spěje k varu (začne se hýbat), odstavím, než přenesu na dvorek, tak možná malinko schladne, naleju na slípku, celou ji v tom vymáchám, zkusím pero z křídla - když nejde, tak je to málo ... opět ponořím do vody ...
Děláme to přesně tak 👍👍😀😂🐔🐔
1978milan
napsal(a):
Pokud škubete ručně, je teplota v podstatě jedno.
Do škubačky musíte měřit teplotu vody přesně, jinak je drůbež potrhaná.
Děláme brojlery na kšeft, tak si nemůžeme dovolit mít je roztrhané.
🤔..tak to je něco jiného..škubačky máme každý dvě, ruce 😂😂..tak se to dělá přesně tak,jak psal Štefan 1..namočím, zkusím, pokud peří drží, namočím déle 👍...ale při větším počtu kusů zvířat je profi škubačka potřeba..👍