Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.4.2022 10:44
lubikol

XXX.XXX.98.161

zdravim,jakou mate osvetcenou teplotu vody na spareni drubeze do skubacky mel jsem kolem 72 stupnu a sem tam jsem mel kuzi potrhanou

15.4.2022 11:41
2mazutak

XXX.XXX.6.186

ono jenom nezáleží na teplotě vody,nezanedbatelnou roli hraje také stáří škubané drůbeže.podle mého,čím starší,tím větší teplotu kůže snese,a obráceně.

15.4.2022 11:51
2mazutak

XXX.XXX.6.186

a také záleží,jak dlouho je v té vodě máchána.těch 72 stupnú c.až 75 je dle mého ideální.jak říkám.co je dobré na starou drůbež,nemusí být dobré pro mladou.

15.4.2022 15:41
1978milan

XXX.XXX.231.235

Záleží, co jste pařil. Brojlerová kuřata děláme na 65 - 67 stupňů. Brojlerové kachny děláme na 75 stupňů. Starší drůbež (slepice a kohouty) děláme i víc, klidně těch 80-85.

16.4.2022 06:34
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Pročítám a divím se - docela věda - 72, 75, 80 ... stupňů - to opravdu měříte? Já to dělávám, jak se to dělalo u nás vždy - dám vodu na sporák, až spěje k varu (začne se hýbat), odstavím, než přenesu na dvorek, tak možná malinko schladne, naleju na slípku, celou ji v tom vymáchám, zkusím pero z křídla - když nejde, tak je to málo ... opět ponořím do vody ...

16.4.2022 07:04
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Štefan1 napsal(a):
Pročítám a divím se - docela věda - 72, 75, 80 ... stupňů - to opravdu měříte? Já to dělávám, jak se to dělalo u nás vždy - dám vodu na sporák, až spěje k varu (začne se hýbat), odstavím, než přenesu na dvorek, tak možná malinko schladne, naleju na slípku, celou ji v tom vymáchám, zkusím pero z křídla - když nejde, tak je to málo ... opět ponořím do vody ...

Děláme to přesně tak 👍👍😀😂🐔🐔

16.4.2022 07:52
Olánek

XXX.XXX.35.241

ančovička1 napsal(a):
Děláme to přesně tak 👍👍😀😂🐔🐔

Tak to profesor Teploměr na katedře Škubání v Suchdole nebude potěšen.

16.4.2022 08:31
1978milan

XXX.XXX.231.235

Pokud škubete ručně, je teplota v podstatě jedno.
Do škubačky musíte měřit teplotu vody přesně, jinak je drůbež potrhaná.
Děláme brojlery na kšeft, tak si nemůžeme dovolit mít je roztrhané.

16.4.2022 18:31
ančovička1

XXX.XXX.220.111

1978milan napsal(a):
Pokud škubete ručně, je teplota v podstatě jedno.
Do škubačky musíte měřit teplotu vody přesně, jinak je drůbež potrhaná.
Děláme brojlery na kšeft, tak si nemůžeme dovolit mít je roztrhané.

🤔..tak to je něco jiného..škubačky máme každý dvě, ruce 😂😂..tak se to dělá přesně tak,jak psal Štefan 1..namočím, zkusím, pokud peří drží, namočím déle 👍...ale při větším počtu kusů zvířat je profi škubačka potřeba..👍

Přidejte reakci

Přidat smajlík