Dobrý večer, dnes ráno jsem šel zkontrolovat sve hejno a tuhle vidim
jak ma moje kacenka protrzenou plovaci blánu. Veterinář mi řekl, ze se s tim nedá nic dělat. Co mohu ovšem udelat abych obnovil kožní řasu a nebo jak mohu co nejvice kacence pomoci. Děkuji za odpověď,
Martin :-)
Uživatel s deaktivovaným účtem

nedá se s tím nic dělat.

Navíc jsou to nějaká starší zranění, vždyť už je to zahojené - ve smyslu, že kůže už se podél okrajů rány zacelila.
Mnohokrát děkuji za reakce, na pricinu jsem doposud ne přišel, ale zacal jsem zrenovaci vybehu , aby nebylo o co se zranit. Nicméně me dnes kačenka přestala chodit, zrejmne pretizeny kloubni aparát. Kacka normalne ji i pije akorát se u toho plazi. Budu kupovat kloubni výživu, mate nekdo nake zkušenosti , kterou kloubni vyzivu zakoupit?. Děkuji za odpověď :-)
Dobre pozdní odpoledne, jedna se o indickeho běžce normalne je krmim VKCH 2 granulat + šrot nekdy ovšem sporada i N1 + bezne traviny, plze, skorapky a bioodpad. Chovam je spolecne s brahmankama . Nicméně tento měsíc mely hlavne pšenici se slunečnici ve smesi s N1. Navštívily jsme dnes lékaře a nenašli jsme zadne stopy zranění , infekce a ani žádný bolak či vřed. Klobni pouzdro se zdálo byt tez v normálu. Tepot v noze tez nebyl. Doktor usoudil, že to nebude zrejmne bakteriální příčina či druh infekce, ale spíše naky vnitřní problém v kloubu mozna nedostatek mineralu ci vitaminu. Pac pri pohybovani kloubem hlasite dýchá. Napadlo me ze by to mohl byt vnitřní parazit, pri zacerveni pry husy a kachny tez kulhaji az nakonec přestanou chodit uplne. Jenže minule pondělí jsem je cervil octem a koncem února jsem je cervil pripravkem (granulat z bylin)VermX. S doktorem jsme strikackou aplikovaly peroralne odcervovaci přípravek, léky na bolest a vitaminy ADE. Mam ji kazdy den dávat vitamíny . Doma mam jeste plastin a voderozoustny multivitamin pro drůbež.
Doufám tedy, ze coby dup se bude opet prohánět po zahrade s kámoškou. :-)
Omlouvám se, ale to vaše krmení není nejvhodnější.
A je proměnlivé, to je nejhorší, a ocet na odčervení...
Odvápňuje a odvápněné kosti znamenají problémy z chůzí.
Samice vysokosnáškové kachny potřebuje vápníku hodně.
Jezdíte k veterináři, ale z vlastní bohaté zkušenosti s nimi
vím, že mnohdy napáchají více škody, než užitku.
Někteří jsou skutečně všehoschopní.
To jen k tomu "budu shánět kloubní preparát".
Je klidně možné, že blány ožral potkan.
Taky se často zraní v zimním období o ledovou krustu na vodě.
Taky může mít nějaký ostrý předmět v žaludku, to, kromě začervení
nebo odvápnění v období snášky, způsobuje u kachen problémy s chůzí.
S blanami to ve finále nemusí souviset.
Martin Suchý
napsal(a):
Dobre pozdní odpoledne, jedna se o indickeho běžce normalne je krmim VKCH 2 granulat + šrot nekdy ovšem sporada i N1 + bezne traviny, plze, skorapky a bioodpad. Chovam je spolecne s brahmankama . Nicméně tento měsíc mely hlavne pšenici se slunečnici ve smesi s N1. Navštívily jsme dnes lékaře a nenašli jsme zadne stopy zranění , infekce a ani žádný bolak či vřed. Klobni pouzdro se zdálo byt tez v normálu. Tepot v noze tez nebyl. Doktor usoudil, že to nebude zrejmne bakteriální příčina či druh infekce, ale spíše naky vnitřní problém v kloubu mozna nedostatek mineralu ci vitaminu. Pac pri pohybovani kloubem hlasite dýchá. Napadlo me ze by to mohl byt vnitřní parazit, pri zacerveni pry husy a kachny tez kulhaji az nakonec přestanou chodit uplne. Jenže minule pondělí jsem je cervil octem a koncem února jsem je cervil pripravkem (granulat z bylin)VermX. S doktorem jsme strikackou aplikovaly peroralne odcervovaci přípravek, léky na bolest a vitaminy ADE. Mam ji kazdy den dávat vitamíny . Doma mam jeste plastin a voderozoustny multivitamin pro drůbež.
Doufám tedy, ze coby dup se bude opet prohánět po zahrade s kámoškou. :-)
Dost mi s tímhle pomohlo dát kachnu na řeku a po pár dnech začne i chodit. Uleví nohám a zároveň při plavání procvičí. Většinou za tohle může nedostatek vápníku.
miladas
napsal(a):
Granulemi pro kachny.
Tak to je divné, že kulhali, v granulích by mělo být všechno, minerály, bílkoviny, atd.,co zvíře potřebuje, i když nemá přístup k pastvě nebo v zimě..🤔..já krmím kachny-pizmovky pšenice,granule.. pastva.. indiány jsem také chovala,nikdy mi nekulhali..možná je problém v genetice..možná v příbuzenské plemenitbě.. hádám 🤔..
miladas
napsal(a):
Přesně nevím co všechno jim ke granulím dává, nějaké zbytky z kuchyně, ale pokud nejsou slimáci, tak jim selen chybí.
Asi málo selenu v půdě, tedy i trávě.. hlavně, že jste to zjistili včas, než by to bylo horší..🙂..já jsem chovala černé..ti byli krásní,se zeleným leskem😇..
Tak ať se vám daří 😀🍀

miladas
napsal(a):
Přesně nevím co všechno jim ke granulím dává, nějaké zbytky z kuchyně, ale pokud nejsou slimáci, tak jim selen chybí.
Jižní Čechy?

miladas
napsal(a):
Haná
Já jenom, že nás na škole učili, že speciálně v jižních Čechách je v půdě málo selenu.
Dobrý večer, kombisol SE uz je na cestě. Měly jsme uz i lekce plavání, bereme stále ADE + jsem pridal do krmiva plastin a rozdrcene skořápky. Zvladame už 2 - 3 kroky. Progres je znatelný uz se neplazime. Děkuji vám velmi za rady. :-) Mohu ještě něco vylepšit , aby kačka byla co nejbrzštěji zdrava ? :-))

honzapm
napsal(a):
To je pravda.
Právě proto se v Jižních Čechách nechová žádná vodní drůbež, aby nekulhala.
Ironie?