Housata nemohou na nohy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

chovatal

5.5.2022 17:00
chovatal

XXX.XXX.52.112

Dobrý den, může mi prosím někdo poradit,
koupila jsem 6 housátek (dvou týdenní) a dala je k huse , která je vodí . Po týdnu jedno nemohlo na nohy a za dalších pár dnů už nemohou chodit další dvě. Mají teplo (na noc je dávám pod infra lampu) i krmení. Co může být příčinou?
Děkuji .

5.5.2022 17:24
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Jestli celý den chodí ve studené trávě nebo dvorku, můžou lehce prochladnout..takto malá housata jsou hodně choulostivá na zimu od nohou.. nepíšete, v jakých podmínkách je celý den chováte..teplo přes noc nestačí, když jsou celý den v zimě.. předpokládám,že husa na nich nesedí..
Jaké mají krmení??..

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.5.2022 06:48

ančovička1 napsal(a):
Jestli celý den chodí ve studené trávě nebo dvorku, můžou lehce prochladnout..takto malá housata jsou hodně choulostivá na zimu od nohou.. nepíšete, v jakých podmínkách je celý den chováte..teplo přes noc nestačí, když jsou celý den v zimě.. předpokládám,že husa na nich nesedí..
Jaké mají krmení??..

Nedostaek selenu to nemůže být? Tento týden zase tak studeno není, aspoň u nás ne.

6.5.2022 07:02
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nedostaek selenu to nemůže být? Tento týden zase tak studeno není, aspoň u nás ne.

Nebo jestli nejsou housata začervená 🤔... také je možné, že je husa "utahá",pokud není jejich máma..
Chovatal..to chováte housata poprvé??..

6.5.2022 07:54

ančovička1 napsal(a):
Nebo jestli nejsou housata začervená 🤔... také je možné, že je husa "utahá",pokud není jejich máma..
Chovatal..to chováte housata poprvé??..

Paraziti by to taky mohli být.

6.5.2022 09:30
sharingan

XXX.XXX.186.2

Zdravím.
Nejpravděpodobnější je

a) nedostatečná strava
b) zaparazitování

vedoucí ke snížení kondice a následnému kulhání, potažmo nemohoucnosti na nohy. Ve třech týdnech jsou (či mají být) housata už pěkní dráčci a nějak snadno je jinak fyzicky utahat a "přetáhnout" nejde.

Podchlazení a "od vylíhnutí špatní jedinci" to také mohou být, ale vzhledem k aktuálnímu počasí, věku housat a časovému průběhu problému je to velmi nepravděpodobné.

6.5.2022 13:25
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Tak si tady hezky povídáme,jak pomoci nechodícím housatům a zadavatel už se neozve...

6.5.2022 16:26

ančovička1 napsal(a):
Tak si tady hezky povídáme,jak pomoci nechodícím housatům a zadavatel už se neozve...

Jak to v 99% bývá. Nejen na tomto vlákně. Ale třeba to pomůže někomu jinému. A vlastně - já si taky v diskuzích rozšiřuji obzory.

6.5.2022 21:40
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jak to v 99% bývá. Nejen na tomto vlákně. Ale třeba to pomůže někomu jinému. A vlastně - já si taky v diskuzích rozšiřuji obzory.

To máte pravdu..já se také ráda přiučím..🙂

Přidejte reakci

Přidat smajlík