chovatal

XXX.XXX.52.112
Dobrý den, může mi prosím někdo poradit,
koupila jsem 6 housátek (dvou týdenní) a dala je k huse , která je vodí . Po týdnu jedno nemohlo na nohy a za dalších pár dnů už nemohou chodit další dvě. Mají teplo (na noc je dávám pod infra lampu) i krmení. Co může být příčinou?
Děkuji .
Jestli celý den chodí ve studené trávě nebo dvorku, můžou lehce prochladnout..takto malá housata jsou hodně choulostivá na zimu od nohou.. nepíšete, v jakých podmínkách je celý den chováte..teplo přes noc nestačí, když jsou celý den v zimě.. předpokládám,že husa na nich nesedí..
Jaké mají krmení??..
Uživatel s deaktivovaným účtem

ančovička1
napsal(a):
Jestli celý den chodí ve studené trávě nebo dvorku, můžou lehce prochladnout..takto malá housata jsou hodně choulostivá na zimu od nohou.. nepíšete, v jakých podmínkách je celý den chováte..teplo přes noc nestačí, když jsou celý den v zimě.. předpokládám,že husa na nich nesedí..
Jaké mají krmení??..
Nedostaek selenu to nemůže být? Tento týden zase tak studeno není, aspoň u nás ne.

ančovička1
napsal(a):
Nebo jestli nejsou housata začervená 🤔... také je možné, že je husa "utahá",pokud není jejich máma..
Chovatal..to chováte housata poprvé??..
Paraziti by to taky mohli být.
Zdravím.
Nejpravděpodobnější je
a) nedostatečná strava
b) zaparazitování
vedoucí ke snížení kondice a následnému kulhání, potažmo nemohoucnosti na nohy. Ve třech týdnech jsou (či mají být) housata už pěkní dráčci a nějak snadno je jinak fyzicky utahat a "přetáhnout" nejde.
Podchlazení a "od vylíhnutí špatní jedinci" to také mohou být, ale vzhledem k aktuálnímu počasí, věku housat a časovému průběhu problému je to velmi nepravděpodobné.

ančovička1
napsal(a):
Tak si tady hezky povídáme,jak pomoci nechodícím housatům a zadavatel už se neozve...
Jak to v 99% bývá. Nejen na tomto vlákně. Ale třeba to pomůže někomu jinému. A vlastně - já si taky v diskuzích rozšiřuji obzory.