Užitečnost kohouta máte stejnou zkušenost?

Brahmánky
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

iga

9.5.2022 16:21
iga

XXX.XXX.220.85

Chovám na zahradě v Praze (2000m2) už 6 roků několik Brahmánek velkých jako mazlíčky a okrasu. Teď jich mám 7 a jsou různého stáří od 3 let do 6 let. Bohužel se mi teď stalo, že z dalších tří zakoupených "slepic" jsou kohouti. Nikdy jsem kohouty nechtěla kvůli sousedům, ale nechám si je, domky jsem přestěhovala za garáž, přidala ochranu proti zvuku, automatické dvířka se otvírají v 7 hodin a do zahrady je pouštím až v 9 ráno, takže nikoho ráno neruší. Impozantní vliv na slepice ale ti noví kohouti mají. Dříve jsem měla stěží 3 vejce denně, teď každý den 6 vajec. Dříve slepičky kvokaly i dvakrát za rok a vydržely i dva měsíce (nějak nemám chuť je násilně odkvokávat) a letos ještě nekvokala žádná. Je možné že kohouti jsou takto užiteční? máte podobnou zkušenost?

9.5.2022 20:08
Olánek

XXX.XXX.181.168

Teprve budoucí výzkum potvrdí moji hypotézu,že oplozená vajíčka více prospívají zdraví,než neoplozená.

15.5.2022 00:05
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Olánek napsal(a):
Teprve budoucí výzkum potvrdí moji hypotézu,že oplozená vajíčka více prospívají zdraví,než neoplozená.

🤣🤣🤣👍
..a čím více kohoutů, tím více vajec 😀👍

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.5.2022 14:12

Každopádně alespoň o dvě u každého kohouta

17.5.2022 16:12
juhaj

XXX.XXX.164.121

Tak nevím, jaký má kohout vliv na počet vajec, ale máme kohouta, protože jsou slepice spokojenější a klidnější, když j8m někdo velí 😄.
Čerstvá zkušenost. Máme dvě hejna, ve velkém výběhu u kurníku a zbytek na volno. Ve výběhu jsou slepice se starším kohoutem, ten je trochu potvora a občas zkouší na člověka zaútočit. Chvíli ho pak pohonim po výběhu a zas je klid.
Včera to zase zkusil, když jsem jim po obědě šla měnit vodu a dosypat pšenici. Rozběhla jsem se proti němu a chvíli za ním běhala. Ale jemu to asi přišlo jako velké nebezpečí, najednou kvoknul a všechny slepice, které v tu chvíli byly úplně v klidu, zobaly, odpočívaly, popelily se, ihned všeho nechaly a letěly poslušně do kurniku, poslední tam vběhl kohout.
Tak proto je kohout důležitý, má je prostě organizované a na povel!

19.5.2022 08:02

u nás takhle velí nejzkušenější slepice :-)

I.....

19.5.2022 13:25
I.....

XXX.XXX.7.104

I v tomhle se někteří osvědčili https://www.youtube.com/watch?v=YoJ2KkVMVgI

Přidejte reakci

Přidat smajlík