Ramon

XXX.XXX.75.197
Dobrý den, letos jsem si pořídil své první kachny a řeším problém. Sehnal jsem si kachnu s kačerem a k nim Dokoupil dvě mladé kachny, starší kachna snesla jako první 19 vajec a celou dobu na nich poctivě sedí. Dvě mladé snesly každá cca 20 vajec a teď přestali už druhý den nést a vůbec nevypadají na to že by se chystali sednout. Řeším teď zda je možné že by ještě zasedli a nebo už to není reálné. Druhá věc je že velice jsem jim nesbíral a nechával jim je v hnízdech tak zda by byla ještě použitelná do líhně a nebo jsou na "odpis". Děkuji za každou radu či ponaučení.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ad 1) jaké kachny jste pořídil? Pižmovky?
Ad 2) jak dlouho snášely mladé kachny, kde byla vejce, jaké u vás bylo počasí? Obecně kvalita vajec klesá po 14 dnech při ideálním skladování. Za zkoušku vložení do líhně nic nedáte, prosvícením zjistíte, v jakém jsou stavu.
Ramon

XXX.XXX.89.147
Dobrý den , ano pižmovky.
Snášeli mi cca 3 týdny vejce byla ve hnízdě v kachníku ve slámě a počasí bylo relativně hezké ani teplo ani zima prostě jaro. S prosvěcováním nemám žádné zkušenosti a bohužel ani nevím která vejce jsou nejstarší
Ale když kachny nezasedly, tak byste stejně viděl jen čistý žloutek.. jediné řešení je, dát vejce do líhně, čím dřív,tím líp.. kačer je pojímal?..sice by zasedly tak,jak tak..je to divné..nechodily jim tam slepice?.. mně do hnízd slepice občas snášet chodí,ale kachna je vyžene a sedne sama..
Také vidím jedinou možnost, líheň..kačeny za pár týdnů začnou snášet znovu a snad už sednou..
Ramon

XXX.XXX.50.102
Ano, kačer pojímal celkem statečně a asi jednou nebo dvakrát jsem našel slepičí vejce u kachen v hnízdě. Ale stejně tak mi asi dvakrát jedna z kachen snesla do hnízda slepicím. Tak já nevím
Ramon

XXX.XXX.89.147
Líheň bohužel nemám