Náhle úmrtí slepiček

Hempšírky
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.5.2022 23:12
Tomboy

XXX.XXX.24.121

Dobrý den .. predevčírem mi během dne zemřely 2 slepicky stare 1 rok .. krasne do doby úmrtí nesly ..dnes jsem v kukani našla apatickou slipku vzala jsem ji do rukou a behem 1 minuty úhyn .. včera take ještě nesla .. když jsem ji zvedla její trus byl mléčný úplná voda .. viz 3 foto ještě ji na peří zůstalo.. 1 vajíčko bylo pod ni take divné ( nevím zda je její ) take se mi zdají být mista bez peří ze spod .. dnes jsem slipky hodila spat do pelisku kde byla jehnata flaškači … bude to určitě infekční 3 dny a 3 uhyny .. přitom vždy ještě den predtim nepozoruji nic .. nenašla jsem zatím ani čmeliky .. Jo a ještě před 10 dny mi rodiče donesli 4 nové kurky ( ze závozniho vozidla , ale faremní pěkné nevypadaly zbídačene ještě nenesou páč jsou mladé , jedno vajíčko bylo i dnes na zemi bez slupky strávu mají dobrou vc rozdrcenych skořápky , maso , kosti apod ) někdo podobnou zkušenost .. děkuji za případné rady 🥰

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.5.2022 08:00

Děvčata veterinářky tady vždycky radí vzít slepici na pitvu. Bez rozboru těžko zjistit, co úhyn způsobilo.

19.5.2022 15:54
Tomboy

XXX.XXX.93.217

Dobrý ano dnes jsem odvezla .. tak uvidíme 👍🏻

19.5.2022 16:18
1978milan

XXX.XXX.104.237

Dobrý den, vzhledem k tomu, že se jedná o hybridky, půjde nejspíše o nějakou změnu v těle spojenou s vysokou snášku.
U těchto hybridů celkem běžná záležitost.
Bez pitvy nic jiného nezjustite, ale zaplatíte za ní tolik, že byste si mohla za to koupit 5 mladých kuřic.

19.5.2022 18:18

Tomboy napsal(a):
Dobrý den .. predevčírem mi během dne zemřely 2 slepicky stare 1 rok .. krasne do doby úmrtí nesly ..dnes jsem v kukani našla apatickou slipku vzala jsem ji do rukou a behem 1 minuty úhyn .. včera take ještě nesla .. když jsem ji zvedla její trus byl mléčný úplná voda .. viz 3 foto ještě ji na peří zůstalo.. 1 vajíčko bylo pod ni take divné ( nevím zda je její ) take se mi zdají být mista bez peří ze spod .. dnes jsem slipky hodila spat do pelisku kde byla jehnata flaškači … bude to určitě infekční 3 dny a 3 uhyny .. přitom vždy ještě den predtim nepozoruji nic .. nenašla jsem zatím ani čmeliky .. Jo a ještě před 10 dny mi rodiče donesli 4 nové kurky ( ze závozniho vozidla , ale faremní pěkné nevypadaly zbídačene ještě nenesou páč jsou mladé , jedno vajíčko bylo i dnes na zemi bez slupky strávu mají dobrou vc rozdrcenych skořápky , maso , kosti apod ) někdo podobnou zkušenost .. děkuji za případné rady 🥰

Doporučila bych karanténu nově příchozích. Jinak viz Buggyra - pitva a viz milan - otázka, jestli do toho chcete investovat.

19.5.2022 20:07
molousek

XXX.XXX.152.230

A co čmelici ??
Vysajou slįpku a ta padne.
Ani to nepoznáte.

19.5.2022 22:08
Tomboy

XXX.XXX.93.217

Dávala jsem do kurniku bílé papíry a nic jsem tam na nich nenašla .. je fakt ze máme dřevěný z OSb desek pojizdny ale každý den ho cistim včetně podestylky .. moc nevím jak bych je měla najit ..
Když jsem jim koukala pod peří tak ani žádné kousance . Do kurniku se vrací dobrovolně a nechávám ho pootevreny kdyby chtěly jít spat mimo kurnik je to oploceno včetně vrchu a nechodí ven .. občas preventivně postrikam savem a cmeliko stopem ..
VET říkala ze ji pitvu provede ale ze se ji zda být hubena hrudní kost jak podvýživena .. ale ze uvidíme ..

19.5.2022 22:18

hubená byla, to vidím na první fotce

je fakt škoda, že to nejste schopná poznat vy, protože špatný výživný stav je pro chovatele důležitým ukazatelem problému a často jediný před zdechnutím.

19.5.2022 22:27
Tomboy

XXX.XXX.93.217

Bodlinka: Jj mate pravdu .. já to vůbec nekontrolovala .. protože se maji jak se říká jak prasata v žitě .. namlete obilniny, suché pečivo , ovoce občas ryby ( když manžel nachyta tak jim tajné dám ☺️ ) pasou se na louce .. ani by mě nenapadlo ze strádají 🤔 .. mám je prvně od loňska první zkušenosti 🙄 .. Jo jsem holt holka z bytu 😬 .. zítra napisu jak dopadla pitva

Moc vám všem děkuji jste zlatí ♥️

19.5.2022 23:49
honzapm

XXX.XXX.134.34

Z toho masa pak nesou nehotová vejce v bláně a jejich vaječníky trpí víc.
Krmte normálně.

20.5.2022 07:09
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Tomboly.. píšete, že stravu mají dobrou...a mají krmení dostatek na celý den?.. jaké "obilniny" jim šrotujete a poměr?..

20.5.2022 08:17
Tomboy

XXX.XXX.93.217

Šrotuje manžel šle myslim te je tam pšenice , kukuřice pak do toho dal vápenec , nadrcene skořápky .. poměr nevím .. jídlo tam dávám dopol a odpol .. odpol spis už jen zeleninu ovoce zbytky z obědu ..

20.5.2022 09:19
honzapm

XXX.XXX.134.34

Chudáci, takhle je týrat.
No, pokud tam nemáte aviární influenzu a nechcípají tak rychle kvůli ní,
tak chcípají proto, že jste je utýrala.
Proč si nekoupíte za pár desetikorun knížku v Antikvariátu??

Odpoledne a večer musí mít slepice celé zrno nebo granule,
mají rychlé trávení a zrno jim do rána déle vydrží, víc je zasytí.
Vaše "ovoce, zelenina, zbytky" jako odpolední krmení je týrání zvířat hlady!
Esenciální aminokyseliny methionin a lysin jim manžel dodává jak?

20.5.2022 09:26
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Krmení musí mít slepice CELÝ den k dispozici..podle toho ,co píšete, mají málo a špatně..pšenice a kukuřice je moc málo pro normální plemena slepic,natož pro hybridy..moc málo bílkovin.. občas ryba a zbytky to nevytrhnou..
Máte je opravdu podvyživené..zachráníte je granulemi pro nosnice,na tom vyrostly a vy jste jim nasadili tvrdou dietu.. tráva je pouze bonus, karotein, na oranžové žloutky..

20.5.2022 09:28
Tomboy

XXX.XXX.93.217

Primichavame do šrotu Roboran D
Takže vsechno špatně .. no když vidím ze u sousedů jen na suchem pecivu a vodě ti se nestaraji vůbec tak me to u nás proti jiným přijde all inclusive ..
dobre začnu teda jako od znova .. i když mám pocit ze je to stejne jako u ovcí a krav čím více jim strojite tím více to stojí ta prd

20.5.2022 09:31

Kdyby padaly na podvýživu, nepřestaly by nejprve snášet? Totéž u čmelíků? Nebo to jde tak rychle....

20.5.2022 09:31
Tomboy

XXX.XXX.93.217

Dobre začne teda “ tvrdý “ výkrm ..

Moc si vážím vašich rad 🥰 … děkuji vám všem

20.5.2022 09:39
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Tomboy napsal(a):
Dobre začne teda “ tvrdý “ výkrm ..

Moc si vážím vašich rad 🥰 … děkuji vám všem

Už máte výsledek pitvy?..
Ostatní slepice jsou váhově jaké?

Bugyra...to možná máte pravdu..to by asi přestaly..tak počkáme na pitvu..ale stejně hybridy ty granule potřebují..

20.5.2022 09:40
Tomboy

XXX.XXX.93.217

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kdyby padaly na podvýživu, nepřestaly by nejprve snášet? Totéž u čmelíků? Nebo to jde tak rychle....

Snáší krásně do posledního dechu kolik slepicek tolik vajíček .. hezky běhají .. no nic koupím granule pro nosnice ..

20.5.2022 09:41
Tomboy

XXX.XXX.93.217

ančovička1 napsal(a):
Už máte výsledek pitvy?..
Ostatní slepice jsou váhově jaké?

Bugyra...to možná máte pravdu..to by asi přestaly..tak počkáme na pitvu..ale stejně hybridy ty granule potřebují..

Mám zavolat odpol .. 🤔

20.5.2022 09:52

Granule nebo sypkou pro nosnice určitě pořiďte a nechte jim to tam ad libitum. Kdyby nic jiného, je v tom kompletní spektrum živin a zvedne se jim imunita.

20.5.2022 10:14
bery25

XXX.XXX.33.241

Tomboy napsal(a):
Mám zavolat odpol .. 🤔

ja som sa s pitvy nikdy nič nedozvedel,taky všeobecny balast,ale bude to už par rokov,čo mi naposledy nejaka zdochla,ked mate pšenicu,kukuricu,dokupte bielkovinovy koncentrat a primiešajte do šrotu ,krmitka vždy plne a večer cele zrno,ale už viem cca kolko im dat,aby to stihly zjest do vecera,aspon ja tak krmim,inak im nič neprilepsujem,maju skoro neobmedzeny vybeh,tak nech si niečo dobre najdu

20.5.2022 14:36
Tomboy

XXX.XXX.3.122

Tak drazí přátele kdo jste hádali výživu měli jste pravdu .. ztučněla játra z podvýživy potvrzeno pitvou

Vsem děkuji již sjednána v krmeni náprava .. no jsem prostě hňup .. každý jsme nějak začínali bohuzel jsem pozbyla slepicky .. Škoda jich ..

Přeji vám vše krásné sluneční dny a děkuji za rady

20.5.2022 15:12

Lenže mne sa nechce veriť, že toto bol dôvod ich úhynu (aj keď som laik).

Predsa by nezačali hynúť bez varovania všetky takmer v ten istý deň a neverím, že by dovtedy veselo znášali vajcia. Zo dňa na deň jedna po druhej takto neuhynú.

A čo ten neštandardný trus?

20.5.2022 16:13
juhaj

XXX.XXX.164.121

Tak mi měli vždycky hybridky, ale granule jsme nikdy nedávali. Ale zase máme vlastní výpěstky. Celý den mají k dispozici pšenici a pseničný šrot. Kazdé ráno mám připravený hrnec s naklíčenou pšenicí. Ráno a někdy i odpoledne dostanou rozšťouchané brambory smíchané se šrotem a nastrouhanou krmnou řepou. Když dojde řepa, nahradí jí namleté kopřivy. Na jaře do mechanice lžíce Plastinu. Průběžně namácený chleba, drcené skořápky. Sem tam zbytky z kuchyně, občas játra. Jako bonus zahrada i s hnojištěm. A nesou dobře, dožívají se okolo 5,6 let, kdy většinou končí svou cestu v polívce.

21.5.2022 19:03
Tomboy

XXX.XXX.146.87

Lenže mne sa nechce veriť, že toto bol dôvod ich úhynu (aj keď som laik).

Predsa by nezačali hynúť bez varovania všetky takmer v ten istý deň a neverím, že by dovtedy veselo znášali vajcia. Zo dňa na deň jedna po druhej takto neuhynú.

A čo ten neštandardný trus?

Byla jsem poucena .. není to trus je to moč ta je u ptáků bílá .. to bílé na jejich trusu je prave ta moč ..
odpol jsem myslela ze se napasou na louce na volném výběhu ale to ony nee .. dostala jsem vitaminy E . Dokoupila granule ty mají v misce stále ..+ šrot a minerály ..

21.5.2022 20:18

Aj keď tomu hromadnému náhlemu úhynu stále nerozumiem, hlavne držím palce, aby sa sliepočkám už odteraz darilo.

21.5.2022 20:55

Aj keď tomu hromadnému náhlemu úhynu stále nerozumiem, hlavne držím palce, aby sa sliepočkám už odteraz darilo.

je to možné, pokud je celé hejno krmeno špatně. zrovna ztučněná játra opravdu pak umí úhyny více kusů z hejna.

21.5.2022 22:37

Ja si Váš úsudok vážim, ale predsa mi nejde do hlavy: je možné aj to, že sliepočky, ktoré sú - z dôvodu podvýživy - pred smrťou, do posledného dňa znášajú vajcia?

21.5.2022 22:42
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Ja si Váš úsudok vážim, ale predsa mi nejde do hlavy: je možné aj to, že sliepočky, ktoré sú - z dôvodu podvýživy - pred smrťou, do posledného dňa znášajú vajcia?

Protože to jsou hybridi. Jsou na to vyšlechtění, nebo, chcete-li, přešlechtění.
Do hybrida musíte sypat, protože snášet nepřestane. Jsou to továrny na vejce, které nesou, dokud žijí.
Samozřejmě jsou i hybridi, kterých se to netýká, ale to jsou z hlediska záměru nepodarky.

22.5.2022 08:08

chúďatá

Přidejte reakci

Přidat smajlík