Ochrana krmiva voči poľným/divým vtákom

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.5.2022 15:26

Zdravím Vás,

rada by som sa spýtala na Vaše skúsenosti so zabezpečovaním ochrany krmiva voči divokým vtákom (vrabce, hrdličky...)? Ako čítam Vaše komentáre a rady, radíte kŕmiť neustále - do sýtosti. S tým problém nemám, len - jednak netúžim vykrmovať celé kŕdle poľných vtákov, ale ešte viac sa bojím, že mi k sliepkam zavlečú rôzne choroby a parazitov.

Ďakujem za za každú radu a skúsenosť.

20.5.2022 16:06
jo012810

XXX.XXX.101.35

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zdravím Vás,

rada by som sa spýtala na Vaše skúsenosti so zabezpečovaním ochrany krmiva voči divokým vtákom (vrabce, hrdličky...)? Ako čítam Vaše komentáre a rady, radíte kŕmiť neustále - do sýtosti. S tým problém nemám, len - jednak netúžim vykrmovať celé kŕdle poľných vtákov, ale ešte viac sa bojím, že mi k sliepkam zavlečú rôzne choroby a parazitov.

Ďakujem za za každú radu a skúsenosť.

Pokud by jste chtěla eliminovat veškeré ptactvo, pak by jste musela mít celý chov v hale a nebo ve voliéře-trvale. A o to vám asi nejde. Takže snížení možnosti styku ptactva s krmivem pro drůbež je možné krmit uvnitř kurníku a nebo nášlapná krmítka. Tímto způsobem se sice úplně nevynuluje možnost vrabčáků, ale hrdliček ano.

20.5.2022 23:15

Ďakujem za radu.

Naozaj mi ide o čo najviac prírodný chov sliepok. Mala som to celé aj vyriešené - mám pletivom obohnaný skleník, tam bol kontakt s vtákmi nemožný. Na časť dňa som sliepky vypúšťala na zelený výbeh, sliepky sa vracali najesť sa do skleníka, ale vtáky tam netrafili.

Ale teraz mám kuriatka a nad hlavami nám hliadkujú straky a vrany. Tak dospelé sliepky púšťam do zeleného výbehu a kvočka s kuratami sú v uzavretom skleníku. Len to kŕmenie musím ešte doriešiť. Hlavne sa bojím prenosu chorôb a parazitov na sliepky. A tak krmivo majú k dispozícii len obmedzenú dobu, potom im ho beriem a opakujem to viackrát cez deň. Ale hrdličky sú také dotieravé, že sa nedajú už ani v mojej prítomnosti odohnať, vždy len vzlietnu a potom sa vrátia.

Takže asi budem uvažovať nad nášľapným krmítdlom, vďaka za tip.

9.6.2022 11:39

Zdravím Vás,

môj najnovší poznatok:

Pripravila som sliepkam pod stromom trojuholníkovú striešku.

Zámer bol ten, aby sa pod ňu v čase dažďa mohli skryť (i keď aj dovtedy sa mohli skryť v kurníku, lenže to sa im nechcelo, radšej sa skrývali pod kríky a boli popremáčané
A vložila som im do nej aj krmidlo s potravou.

Napodiv, zistila som, že sliepky sa pod striešku chodia pravidelne kŕmiť, ale hrdličky tam nechodia! A aj vrabce sa presunuli z okolia nášho dvora kdesi inde.

Takže, zdá sa, že len z výšky viditeľné zrná lákali týchto príživníkov.

Přidejte reakci

Přidat smajlík