Pižmová x pekingská kačica

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.5.2022 21:51
zaza03

XXX.XXX.48.197

Dobry deň. chceme na dvore pre vlastnú spotrebu chovať kačičky - 2 kačice a jedného káčera. kačice budú pižmové, aby sa samé odchovávali a starali sa o potomstvo, ale neviem, či je lepšie k nim pridať pižmového káčera, ale prikúpiť pekingského... káčatká budú len pre nás na mäso. čo odporúčate?

dakujem

31.5.2022 13:09
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Kachna pižmová se sice s pekingskou za určitých okolností páří, ale většina zárodků odumře a vylíhne se jich opravdu jen málo. Je to v podstatě mezidruhové křížení. Výsledný kříženec stojí za to. Dorůstá do váhy i víc jak 6 kg. Mám odzkoušeno. Lepší asi a jistější odchov budete mít je s kačerem stejného druhu. Pokud byste křížil kachnu pekingskou, ruánskou, saskou a jiné, co jsou odvozené od kachny divoké, tam je odchov jistější. Chytré knihy píšou, že pekingská a ruánská mají potlačený pud sezení na vejcích. Asi jsem měla štěstí na kachnu, kříženka dvou předchozích plemen, seděla a vodila kachňata vzorně.

31.5.2022 14:40
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Přesně,jak píšete.. také jsem kdysi měla pizmovky s rouenskymi, občas se rouenskemu kačerovi podařilo pojímání s pizmovkou,ale byla to výjimka..měla např.8,10, pizmovčat a dva kominíky, mulardy..

Přidejte reakci

Přidat smajlík