Může jít o vápenku u housete?

Husy landeské
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.6.2022 12:30
Michal1990

XXX.XXX.137.73

Ahoj ,koupil jsem si 8 housat landesky. Bohužel jedno večer mělo opuchlé oči ,myslel jsem ,že zánět ,ale po přečtení asi 100článku zde jsem usoudil ,že to bude nejspíš vápenka. Už jsem si koupil i Sulku .Ale i přesto bych raději radu od zkušenějších .Opravdu je to vápenka ?House jsem prohlédl a žádné např. klíště jsem nenašel ,přístup k jezírku také měli teď jsem house oddělil . Mockrát děkuji i za snahu jen pomoct .Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.6.2022 12:33

je to zánět. jak prase.

11.6.2022 12:59

Michal1990 napsal(a):
Ahoj ,koupil jsem si 8 housat landesky. Bohužel jedno večer mělo opuchlé oči ,myslel jsem ,že zánět ,ale po přečtení asi 100článku zde jsem usoudil ,že to bude nejspíš vápenka. Už jsem si koupil i Sulku .Ale i přesto bych raději radu od zkušenějších .Opravdu je to vápenka ?House jsem prohlédl a žádné např. klíště jsem nenašel ,přístup k jezírku také měli teď jsem house oddělil . Mockrát děkuji i za snahu jen pomoct .Děkuji.

Zánět. Veterinář a ATB nebo zabít.

11.6.2022 12:59
Michal1990

XXX.XXX.137.73

Mockrát děkuji .Předpokládám ,že to může být z jezírka ,snažím se vodu udržovat čistou ,ale vydrží max 2dny čistá. Takže nejlepší asi veterinar. a antibiotika nebo myslíte ,že by stačilo čistit borovou vodou ?Děkuji .

11.6.2022 13:00

Michal1990 napsal(a):
Mockrát děkuji .Předpokládám ,že to může být z jezírka ,snažím se vodu udržovat čistou ,ale vydrží max 2dny čistá. Takže nejlepší asi veterinar. a antibiotika nebo myslíte ,že by stačilo čistit borovou vodou ?Děkuji .

S tím zánětem jste house už koupil. Borová voda nestačí.

11.6.2022 13:35
Olánek

XXX.XXX.16.130

Milostivá sekera

21.6.2022 12:01
Michal1990

XXX.XXX.255.158

Tak jak jste psali to house to má samozřejmě za sebou .Bohužel se mi nezdá další house vůbec nechodí ,ani nejí .Housata jsem si koupil poprvé od slepičář.cz .Krmím kukuřičným šrotem a pšeničným ,zamíchám i sušené kopřivy a hlavně maj pastvu podestýlka seno ,čekám na slámu .Měním každy druhý den .Když jsou bouřky davám je do stodoly když naopak jsou vedra dávám vaničku s vodou na vykoupání jinak ne.Prošel jsem výběh a fakt nevím co by mohla být příčina ,ještě jsem si objednal NutriMix odchov drůbeže 1 kg kdyby měli nedostatek vitamínu ,už jsem jedny landeske husy odchoval a mám je doteď ,mám o ně tudíž strach ,nevím co je špatně.Za jakoukoliv radu budu rád děkuji .

21.6.2022 12:18
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Podle mně, špatně krmite..kukuřičný šrota velice málo vápníku,proto housata nechodí, pšeničný šrot to nezachrání..podívejte se na guglu na nutriční hodnoty..kdybyste jim koupil směs pro housata, kachňata, nebyly by žádné problémy.. housatům chybí minerály,proto špatně chodí.. urychleně doplňte.... kromě té vapenky..jestli to vůbec vápenka je
Housata jsou špatně vidět..skoro vůbec 😄

21.6.2022 13:29
Michal1990

XXX.XXX.168.10

Děkuji spiše jsem fotil výběh aby bylo jasný ,že nejsou v nějakých nevhodných podmínkách taky mě to napadlo s krmením objednal jsem NutriMix tak snad to bude ok ,ale jak jsem psal takhle jsem odchoval minulí rok 5ks a žádný úhyn a krasně nabírali .děkuji .

21.6.2022 13:40
sharingan

XXX.XXX.186.2

Zdravím.
Ze svého úhlu pohledu -

a) na pastvě je sice máte, ale tohle už není žádná výživná čerstvá mladá travička pro housata, takže to příliš nezachrání. Soused vedle za plotem je na tom s trávou lépe:D

b) nevidím ve výběhu hluboký chladný stín. Malá vanička s vodou ve vedrech není zcela postačující. Co vidím z foto, dospělé husy ve vedlejším výběhu tam mají pěkný strom, ten chladí super.

c) jak psala ančovička, krmení, housata v tomhle věku rostou jako z vody a nutriční deficity se projevují snadno, rychle a výrazně. Šroty samotné toho příliš nedají, a pastva viz bod a)

d) celkem bych se zdráhal věřit, že housata koupená od komerčního velkosubjektu/překupníka budou i v okamžiku prodeje všechna zcela zdravá a bezproblémová...

e) senová podestýlka je dost nevhodná - jak ostatně sám víte a hodláte změnit. Osobně používám hobliny. Seno velmi rychle navlhává, plesniví a hnije.

21.6.2022 15:16
Michal1990

XXX.XXX.168.10

Dobrý den ,
mockrát děkuji přesně to to jsem potřeboval udělám přístřešek pro větší plochu ke stínu ,soused má určitě lepší trávu, nemá tam nic puštěné .V tom se polepším .Dospělé mají přístup i k malému jezírku + 1000m2 výběh u těchto se bojím prochladnutí .
Myslíte že by my krmení mohlo pomoci tento přípravek ?

NutriMix pro odchov drůbeže

Složení doplňku pro chov
Vitamin A, Vitamin D3, Vitamin E, Vitamin K3, Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B6, Vitamin B12, Niacinamid, Pantothenan vápenatý, Cholin chlorid, DL-methionin, L-lysin, Vápník, Fosfor, Sodík, Železo, Měď, Zinek, Kobalt, Mangan, Jod, Selen.
Podestýlka změněna na piliny než mi dovezou seno. Seno jsem měnil opravdu často .
Je mi tedy záhadou ,že ty husy z minulého roku vypadají zdravě a určitě nestrádají.

21.6.2022 20:20
sharingan

XXX.XXX.162.30

Jen pozor, hobliny (jednotlivé ploché kousky po hoblování dřeva, o ploše až pár čtverečních centimetrů) nejsou to samé, co piliny (jemný dřevěný prášek). U pilin zase může dojít ke komplikacím, spojených právě s jejich prašností. Běžně se jako podestýlka, snad u ničeho co vím, nepoužívají.

NutriMix je vcelku fajn osvědčený doplňkový přípravek s vitamíny, minerály a stopovými prvky. Ale základní nosné pilíře hodnotné stravy - sacharidy, tuky, a především bílkoviny (proteiny) samozřejmě neobsahuje.

21.6.2022 20:32

sharingan napsal(a):
Jen pozor, hobliny (jednotlivé ploché kousky po hoblování dřeva, o ploše až pár čtverečních centimetrů) nejsou to samé, co piliny (jemný dřevěný prášek). U pilin zase může dojít ke komplikacím, spojených právě s jejich prašností. Běžně se jako podestýlka, snad u ničeho co vím, nepoužívají.

NutriMix je vcelku fajn osvědčený doplňkový přípravek s vitamíny, minerály a stopovými prvky. Ale základní nosné pilíře hodnotné stravy - sacharidy, tuky, a především bílkoviny (proteiny) samozřejmě neobsahuje.

OT - u koní se piliny používají (i když jsou dražší než sláma). Jako prevence plísní. (a kydají se mnohem lépe, vlastní zkušenost). Prašnost se dá omezit kropením.

21.6.2022 21:13
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Michal1990...je velký problém koupit kvalitní plnohodnotnou krmnou směs ,aspoň aby se trochu housata spravila??
Já krmím Energys drcené granulky..rostou,jak z vody..

21.6.2022 21:16
Michal1990

XXX.XXX.168.10

Dal jsem velké hobliny z hoblovky drobné se tam nenachází ,housátka jsem přestěhoval na dvorek kde je znatelně lepší tráva a kolem dokola stín .Snad je vše tak jak má ,zítra ještě koupím nějaké granule pro housátka ,už se celkem bojím druhé ho dne co tam najdu .Mockrát děkuji za rady a tipy .

21.6.2022 21:22
Michal1990

XXX.XXX.168.10

Není ,určitě koupím ,ptal jsem se místních a ty vykrmí husy jen s pastvou šrotem a vodou myslel jsem ,že granule jsou zbytečné .Děkuji za tip ,s granuly .

Přidejte reakci

Přidat smajlík