Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Ml.chovatel

13.6.2022 19:45
Ml.chovatel

XXX.XXX.106.16

Zdravím začínám s chovem slepic a jsem mladý chovatel 10 roků. A chtěl bych se vás zeptat jak mám docílit toho aby se mi z obyčejné slípky stala kvočna. Dá se něčím speciálním krmit aby začala sedět na vejcich?? Díky za rady a blbé odpovědi si prosím nechte pro sebe.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.6.2022 20:24

nijak.

šance je větší, když je slípka kvokavého plemene, se zachovaným pudem k sezení. u drůbeže k produkci vajec se kvokavost cíleně odbourává.

Ml.chovatel

13.6.2022 21:34
Ml.chovatel

XXX.XXX.237.82

Jaké je nejlepší plemeno aby byla to kvočna???

kokoska25

13.6.2022 22:31
kokoska25

XXX.XXX.168.220

Každým rokem mi kvoká sasexka a wyandotka velká stříbrná, černě lemovaná. Obě jmenované vodily jak kuřata svoje vysezená, tak i vylíhlá v líhni.
Ať se daří!

14.6.2022 08:03

Stačí gůglit, nebo hledat zde v sekci články, kde je jich několik o přirozeném odchovu kuřat. Sumatránky, brahmánky, wyandotky, hedvábničky, rousné zakrslé ...... Jinak babská rada říká krmit naklíčeným ječmenem a napájet dešťovou vodou (zjara), zda tou tak je opravdu, se vedou diskuze

14.6.2022 08:07

Ml.chovatel napsal(a):
Zdravím začínám s chovem slepic a jsem mladý chovatel 10 roků. A chtěl bych se vás zeptat jak mám docílit toho aby se mi z obyčejné slípky stala kvočna. Dá se něčím speciálním krmit aby začala sedět na vejcich?? Díky za rady a blbé odpovědi si prosím nechte pro sebe.

Proč tak agresívně? Když si zadáte kvokavost slepic, tak si odpovědi najdete sám. Že krmením to není. Záleží na plemeni. Viz výše.

Přidejte reakci

Přidat smajlík