Ml.chovatel

XXX.XXX.106.16
Zdravím začínám s chovem slepic a jsem mladý chovatel 10 roků. A chtěl bych se vás zeptat jak mám docílit toho aby se mi z obyčejné slípky stala kvočna. Dá se něčím speciálním krmit aby začala sedět na vejcich?? Díky za rady a blbé odpovědi si prosím nechte pro sebe.
Uživatel s deaktivovaným účtem

nijak.
šance je větší, když je slípka kvokavého plemene, se zachovaným pudem k sezení. u drůbeže k produkci vajec se kvokavost cíleně odbourává.
Ml.chovatel

XXX.XXX.237.82
Jaké je nejlepší plemeno aby byla to kvočna???
kokoska25

XXX.XXX.168.220
Každým rokem mi kvoká sasexka a wyandotka velká stříbrná, černě lemovaná. Obě jmenované vodily jak kuřata svoje vysezená, tak i vylíhlá v líhni.
Ať se daří!

Stačí gůglit, nebo hledat zde v sekci články, kde je jich několik o přirozeném odchovu kuřat. Sumatránky, brahmánky, wyandotky, hedvábničky, rousné zakrslé ...... Jinak babská rada říká krmit naklíčeným ječmenem a napájet dešťovou vodou (zjara), zda tou tak je opravdu, se vedou diskuze

Ml.chovatel
napsal(a):
Zdravím začínám s chovem slepic a jsem mladý chovatel 10 roků. A chtěl bych se vás zeptat jak mám docílit toho aby se mi z obyčejné slípky stala kvočna. Dá se něčím speciálním krmit aby začala sedět na vejcich?? Díky za rady a blbé odpovědi si prosím nechte pro sebe.
Proč tak agresívně? Když si zadáte kvokavost slepic, tak si odpovědi najdete sám. Že krmením to není. Záleží na plemeni. Viz výše.