ANJ

XXX.XXX.243.235
Dobrý den.
Před pár asi 2 týdny jsem si u slepiček všimla, že některé na krku ztrácejí peří. Myslela jsem, že je to pojímáním kohouta. Včera u jedné z nich, že je i trochu podesraná (ale nic velkého), dozrávají třešně, tak je to občas prožene. Dnes, když jsem šla krmit měla ale slepka viditelně bílé lalůčky. Foto nemám, dodám případně večer až půjdou hřadovat. Slepice žere, je aktivní.jen tY bílé lalůčky. Nevíte někdo, nemáte zkušenost? Děsím se plísně, neboť mám malé děti a údajně je přenosná na člověka. Děkuji vám za pomoC. A.
Anj

XXX.XXX.243.235
Určitá plemena nebo jejich kříženci , bílé lalůčky normálně mají.. zvlášť lehká plemena,vlašky,minorky,atd..
Uživatel s deaktivovaným účtem

Anj
napsal(a):
Prikladam fotku.neni zrovna kvalitni, ale alespon takto .zakladatelka
Plíseň vám z fotky nezdiagnostikujeme.

ančovička1
napsal(a):
Určitá plemena nebo jejich kříženci , bílé lalůčky normálně mají.. zvlášť lehká plemena,vlašky,minorky,atd..
Ale tyhle lalůčky vypadají divně. Nebo se mi to zdá?
Anj

XXX.XXX.243.235
Vsechny 3 hnede jsou od stejneho chovatele stenneho veku.ani jedna to nema a ani tato to zatim nemela. Maji rok. Dekuji vam za reakce, vim, ze diagnostikovat z fotky to nejde. Veterinar bude moci az zitra nejdrive takze potrebuji alespon nejake zkusenosti, ne jen google co ,, vi vsechno,,.dekuju moc za reakce a snahu pomoci
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.235
Ano. Jedna se o hybridy. Zakladatelka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.235
Chovatele jsem kontaktovala. Pry za 30 let to slysi poprve aze to je bud anomalie nebo mam volat veterinare. Ze plisen to pry neni urcite ze to je davno vymiceno, ze o tom pochybuje. O tom teda zase pochybuji ja:(
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.235
Nemaji. Krmitko maji stejne jiz rok.navic to maji jen 2. To odrene peri na krku by me tak nedesilo jako ty bile lalucky. Nejsou cele bile okraje stale cervene. Kdyby to pripadne plisen byla, je nutne asi vybit vsechny slepice, kdyz je to prenosne na cloveka ze?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nemaji. Krmitko maji stejne jiz rok.navic to maji jen 2. To odrene peri na krku by me tak nedesilo jako ty bile lalucky. Nejsou cele bile okraje stale cervene. Kdyby to pripadne plisen byla, je nutne asi vybit vsechny slepice, kdyz je to prenosne na cloveka ze?
O přenosu na člověka ,nevím... červené okraje bílých lalůčků nejsou zřetelně vidět..zatím se nebojte, veterinář vám řekne, co to je..👍

2mazutak
napsal(a):
no,nevím,ale,já jsem na fotce viděl bílé ušnice,ne lalůčky.to jsou dva různé pojmy,představující každý něco jiného.
Máte pravdu, ušnice, ne lalůčky. Ale stejně se mi nějak nezdají.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.235
Aha.omlouvam se. Jsem zacatecnik a domnivala jsem se i podle jinych fotem a popisku, ze jsou to lalucky. V tom pripade asi usnice. Zkratka to jedine, co zari bile na slepici....:/omlouvam se za mystifikaci.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.8
Pravě jsem si všimla, že to začíná i druhé slepici na té červené části na hlavě jako bílý poprašek.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pravě jsem si všimla, že to začíná i druhé slepici na té červené části na hlavě jako bílý poprašek.
No, tak si vezměte rukavici, odchytněte slepici a zkuste to otřít. Podle mne nejde vůbec o žádný zdravotní problém, ale o probělení ušnice. Pokud jsou slepice od nějakého "domácího" velkochovatele, tak nemůžete vědět, co použil jako základ pro vytvoření konečného kusu. Že se mu tam prostě někde netoulá běloušnicové plemeno. Možná se dělá jen z komára velbloud
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.8
Slepicky jsou brany ze ZOODum. Pan je velmi ochotny a od zacatku vypadaly slepicky aktivne a zdrave. Dekuji vam za uklidneni a snahu pomoci, fotku jsem poslala veterinari a ten mi vecer snad urci dalsi postup. Vecer odchytnu slepici na hradech, zkusim ji to setrit a nafotit lepe
Dekuji vam vsem, vazim si vasich rad a casu. A.

napsal(a):
No, tak si vezměte rukavici, odchytněte slepici a zkuste to otřít. Podle mne nejde vůbec o žádný zdravotní problém, ale o probělení ušnice. Pokud jsou slepice od nějakého "domácího" velkochovatele, tak nemůžete vědět, co použil jako základ pro vytvoření konečného kusu. Že se mu tam prostě někde netoulá běloušnicové plemeno. Možná se dělá jen z komára velbloud
nemusí být vůbec "domácí"
to byste viděl, jak jsou na tom s barvou ušnic rodiče hybridů :D a u takové moravie je to vůbec jak se slepice vyspí.
prostě na barvu ušnic se hybridky fakt neselektují.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.8
A to by se jim ty usnice zacaly zbarvovat az nynií, po roce zivota?slepicky mají nyní cca rok.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.235
Trochu jste me uklidnili. Me jen zarazilo, ze se to muze (zmeny barvy usnice-dekuji za opravu!)takto zmenit v roce zivota..a ze se to dela i u druhe slepky...ze to nic neni by byla skvela varianta
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.235
Tak hlasim, ze jsem slepici chytla(maji to vsechny 3 hnede co mam ale kazda jinak moc a umyt to nejde)....tak ja uz nevim asi opravdu jen plasim:D:/ale sakraze se tk objevilo az ted a k tomu to peri....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.235
😄😄dekuji..vam take:)opravdu dekuji za vas cas..kdyby to nedejboze bylo jinak, napisu,jak jsem dopadla.mejte se krasne. Flekum zdar:D
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.235

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Info veterinarky me moc neuklidnilo...
Ale to je ono. Když nevím, zaj(e)du k veterináři. Možná budu za blb.ku, ale dozvím se, o co kráčí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.235
Tak fotografie videl muj veterinar. Rekl mi,ze si mysli,ze to neni nic vyznamneho,ze plisen vypasa jinak a byla b na vice mistech. Mam je sledovat, kdyztak pry prijet ale ted nemam nic resit. Tak ja uz nevim. Pockam tedy, a pokud se to objevi i jinde mez na usnicich povalim s ni k dr na ster.dekuji vsem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.235
Tak fotografie videl muj veterinar. Rekl mi,ze si mysli,ze to neni nic vyznamneho,ze plisen vypada jinak a byla by na vice mistech. Mam je sledovat, kdyztak pry prijet,kdyby se to rozlezlo jebo horsilo, ale ted nemam nic resit. Tak ja uz nevim. Pockam tedy, a pokud se to objevi i jinde nez na usnicich,povalim s ni k dr na ster.dekuji vsem.