Přenesení hnízda indického běžce

Indický běžec
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

MaminaGabina

25.6.2022 10:49
MaminaGabina

XXX.XXX.180.189

Mám dotaz, mohu přenést hnízdo s vejci jedné kachny do kachníku k hnízdu druhé kachny? Každá sedí v jiném kachníku na vejcích, ale jen jeden mám zajištěný pro vylíhnutí mláďat. A nevím, zda si ta druhá kachna to hnízdo najde, když jí ho přendám v době, kdy se půjdou pást ? v tom druhém kachníku mám ještě další 2 kachny a nechci, aby mi mladé ušlapali, což se mi stalo v loňském roce :-(

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.6.2022 12:32
Uživatel s deaktivovaným účtem

MaminaGabina napsal(a):
Mám dotaz, mohu přenést hnízdo s vejci jedné kachny do kachníku k hnízdu druhé kachny? Každá sedí v jiném kachníku na vejcích, ale jen jeden mám zajištěný pro vylíhnutí mláďat. A nevím, zda si ta druhá kachna to hnízdo najde, když jí ho přendám v době, kdy se půjdou pást ? v tom druhém kachníku mám ještě další 2 kachny a nechci, aby mi mladé ušlapali, což se mi stalo v loňském roce :-(

Odpoví zkušenější. Ale nerozumím, proč máte jenom jeden kachník zajištěný pro vylíhnutí mláďat.

25.6.2022 16:54
asperulo

XXX.XXX.104.1

MaminaGabina napsal(a):

Já bych hnízdo nestěhovala. Kachna ho nenajde a i když ho přestěhujete s kachnou, bude se vracet na původní místo a hledat vejce. Ted už bych hlídala až se kachňata vylíhnou, nebo začnou líhnout a potom bych přestěhovala kachnu i s kachňaty. Tedy pokud to hnízdo nemá tak, že by ji v noci mohlo něco ulovit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík