Kačka178

XXX.XXX.39.174
Dobrý večer, má někdo zkušenosti se společným výběhem pro kachny pižmové a husy české ?
Mám tři kachny a kačera a ráda bych do společného výběhu přidala jeden pár husy české. Každý by měl svoje bydlení jen výběh společný.
Myslíte že to bude fungovat ? Nebo se třeba budou kačer a houser prát?
Výběh je něco málo přes 3000 metrů čtverečních.
Děkuji za odpověďi. :)
Kačka178

XXX.XXX.39.174
Žádné zkušenosti nikdo nemá ?
Vrků

XXX.XXX.9.60
Kačko mám od malá na půl hektaru kachny,husy, slepice, dvě perličky v pohodě a vše hlídá ohař.Menší
Kačka178

XXX.XXX.39.174
Vrků
napsal(a):
Kačko mám od malá na půl hektaru kachny,husy, slepice, dvě perličky v pohodě a vše hlídá ohař.Menší
Děkuji za odpověď, slepice mám taky ale mají svůj výběh protože všude vlezou a vše vyhrabou :D
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kačka178
napsal(a):
Děkuji za odpověď, slepice mám taky ale mají svůj výběh protože všude vlezou a vše vyhrabou :D
Jenom jestli si Vrků nedělá legraci. Vzhledem k ostatním příspěvkům... Když si představím toto všechno na ploše 50x100 metrů...
Vrků

XXX.XXX.9.60
Přiznávám, že občas vlašátka zaletí do lesa nebo k sousedům , což zrovinka neposiluje vztahy.Tzv.okrasnou zahradu hlídá pes hrabal,Na rozdíl od slepic nehrabe lavorovitě,ale do hloubky tunelovitě,čímž terén nevyrovná ani vytrvalý ďéšť.
Zdravím, osobní zkušenost nemám. Ale chovatel, od něhož mám své housery, má na dvorku vícero drůbeže, samozřejmě včetně kachen pižmových i několika párů hus, a spolu to tam i funguje. Z namátkových prohlídek dokumentací i zběžného nakoukávání do jiných výběhů toto rozhodně není případ ojedinělý.
Jen je třeba mít na paměti, že dospělé husy jsou svrchovanými panovníky výběhu, a ostatní drůbež se to musí naučit respektovat, udržovat si odstup a neplést se jim do cesty (= prostorný výběh s oddělitelným zázemím obou druhů - Vašich 0,3 ha by mělo bohatě postačit). V praxi s tím nebývá problém.
Nejlépe, když si na sebe zvyknou a naučí ještě zamlada, a před obdobím toku a vodění mláďat - to bývá houser nekompromisní.
Koloman

XXX.XXX.120.251
Ja mám spolu husy aj kačky sú pohode aj vo výbehu aj v jednom kurine
Uživatel s deaktivovaným účtem

Koloman
napsal(a):
Ja mám spolu husy aj kačky sú pohode aj vo výbehu aj v jednom kurine
Ten Koloman, kterému drůbež hromadně hyne?
Kačka178

XXX.XXX.39.174
Všem děkuji za odpovědi, spojila jsem se s chovatelkou a v neděli jedu pro pár mladých hus, které jsou zvyklé na výběh s kachnami takže super.
Samozřejmě domeček má každý svůj :)
Kačka178
napsal(a):
Všem děkuji za odpovědi, spojila jsem se s chovatelkou a v neděli jedu pro pár mladých hus, které jsou zvyklé na výběh s kachnami takže super.
Samozřejmě domeček má každý svůj :)
Mám taky pižmovky a husy společně v neomezeném výběhu na potoce. Kačer s houserem se perou docela často,někdy je musím od sebe odtrhávat. Vždycky rvačku vyprovokuje kačer.
Myslím že kdyby byly na malém výběhu, tak by se asi zabili.
Kačka178

XXX.XXX.39.174
1978milan
napsal(a):
Mám taky pižmovky a husy společně v neomezeném výběhu na potoce. Kačer s houserem se perou docela často,někdy je musím od sebe odtrhávat. Vždycky rvačku vyprovokuje kačer.
Myslím že kdyby byly na malém výběhu, tak by se asi zabili.
No uvidíme, donedávna byly kachny u slepic. Náš kačer je nekonfliktní tak snad bude klid.