Stach

XXX.XXX.9.134
Dobrý den,nedávno jsem četl zde článek ohledně nemocí slepic.Byli tam i blbé odpovědi místo rady,jako vyléčit sekerou atd.Já mám tento problém obdobný.Slepice jsou nahrbené a chrčí.Po otevření zobáku byl cítit silný zápach zánětu a lepkavý sliz,který zasychal na peří i v zobáku.Vzal jsem tyčinku namočenou ve slivovici a patro zobáku vytřel od hlenu i zpod jazyka v dolní části zobáku to samé.Nezapomeňte na nosdry,bývají zalepené.Pokud se hnis tlačí očními víčky taky vytřít,ale borovou vodou.Opakoval jsem to dvakrát denně.z pěti slepic ,které to měly se již zotavují.Jedna,která to dostala později teď léčím.Pokud toto neuděláte,tak vám slepice uhynou udušením.Ty ,které jsou nemocné dejte do větratelné místnosti na noc.Přes den je můžete pustit mezi ostatní,aby se nazobali zrní a napily vody.Víc pijí ,než žerou.Pokud nemáte slivovici,může být i vodka.Potírat slivovicí i když v zobáku není hlen.Lepší se jim dýchá vdechováním se bakterie ničí.To jenom radu těm ,kdo má rád zvířata a s láskou se o ně stará.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kdo má rád zvířata a s láskou se o ně stará, předchází onemocnění a postižené jedince VČAS vyřadí, dřív než onemocnění zamoří celý chov. Je to lepší, efektivnější pro chovatele a méně stresující pro milovaná zvířata.
Len-chen

XXX.XXX.125.57
Díky. Dnes neodletěla mnou odchovaná a volně žijící holubička. Vždy odletěla s hejnem. Dnes počkala až si jí všimnu a nechala se chytit. Má stejné obtíže jak popisujete u slepic. Jsem čistila zobáček a nosdry. Nakonec jsem jí vzala se mnou pod sprchu a opatrně vše nechala odmočit, zahřát a vyčistit i peří. Trochu se snažila napít. Osušení, prospala se. Navečer stále dávala najevo že chce ven. No, nbála jsem se že by jí nebylo dobře od hejna... Jestli zítra přiletí znovu, budu vědět od Vás jak na to lépe. Děkuji za Váš příspěvek.