Brouci v husníku?

Husa česká
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.6.2022 14:13
petraodlesa

XXX.XXX.39.105

Zdravím husary a husopasky🙋 přicházím s otázkou: když slepice mají čmelíky, můžou je mít i husy? Nebo jiné cizopasníky na těle? Kteří by našli útočiště ve spárách husníku?
Ptám se proto, že bych chtěla použít seno, které nepotřebuji, jako izolační výplň do 5cm mezery v ostění husníku. Můj muž tvrdí, že bude semeništěm různých brouků. Co vy na to?

29.6.2022 15:18
sharingan

XXX.XXX.186.2

Zdravím. Osobně nepoužívám v husníku žádnou izolační výplň, a to jsem z relativně chladných končin ČR. Husy jsou mimořádně chladuodolné, a češky zejména. Můj princip - co nejjednoduší zařízení, když to tam není potřeba, nemá to tam co dělat, a co tam není, to se ani nemůže pokazit:D

Jinak seno klasika - i ze vzdušné vlhkosti vnějšího prostředí může pak navlhávat a tlít - nepoužíval bych. A celkově, přidělávat si zbytečně nekontrolovatelný a nečistitelný prostor - . Nejen případní parazité, ale i hmyz, myšky či ulítlý roj včel by ho mohly časem využít.

Husy jsou jinak celkově, v případě přístupu ke koupací vodě a pravidelné péči o peří, pro většinu vnějších parazitů velmi nevhodným hostitelem a zpravidla na ně (čmelíky, všenky...) netrpí. Jiná může být situace, je-li jim pravidelná vodní hygiena odepřena.

Což ale třebas pro mě neznamená, že na to budu spoléhat a zbytečně kompromitovat udržovatelnost chovných prostor .

29.6.2022 18:46
petraodlesa

XXX.XXX.39.105

Davide, moc děkuju ❤️ na vás jsem spoléhala 😉 Takže holky budou mít studený odchov. Právě jim suším seno ze sekačky, doufám, že je to správně.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.6.2022 19:29
Uživatel s deaktivovaným účtem

petraodlesa napsal(a):
Zdravím husary a husopasky🙋 přicházím s otázkou: když slepice mají čmelíky, můžou je mít i husy? Nebo jiné cizopasníky na těle? Kteří by našli útočiště ve spárách husníku?
Ptám se proto, že bych chtěla použít seno, které nepotřebuji, jako izolační výplň do 5cm mezery v ostění husníku. Můj muž tvrdí, že bude semeništěm různých brouků. Co vy na to?

Nedělal bych to. Akorat udělate myším, potkanům a jine havěti pěkný hotel a množírnu.

Drobné seno na příkrm je dobrý nápad.

Přidejte reakci

Přidat smajlík