Uživatel s deaktivovaným účtem

Nojo, tyjo, prázdniny.
Synovcovy poslední prázdniny, kdy není školou povinný... A neteřiny první prázdniny v životě. :)
Dneska perfektní úlovek - lidláckou bedýnku za 25 Kč, tam je vždycky taková všehochuť, tak jsem dokoupila skelety a bude vývar se zeleninou. Jsem divná, že mi to stačí ke štěstí? :)

Varaxi
napsal(a):
Nojo, tyjo, prázdniny.
Synovcovy poslední prázdniny, kdy není školou povinný... A neteřiny první prázdniny v životě. :)
Dneska perfektní úlovek - lidláckou bedýnku za 25 Kč, tam je vždycky taková všehochuť, tak jsem dokoupila skelety a bude vývar se zeleninou. Jsem divná, že mi to stačí ke štěstí? :)
Ne.

Varaxi
napsal(a):
Nojo, tyjo, prázdniny.
Ne nejste
Moje prázdniny začaly částečným infarktem…
Mám fenu beaucerona, která je z útulku a od které tudíž nevím, co čekat, proto jsem ji vždy od pipinek držela dál, tedy alespoň v mé nepřítomnosti. No a to se tak jednou vrátím z práce, jdu hned klasicky zkontrolovat pipky a málem mě trefil šlak. Foto snad bude mluvit za vše. Celá vysmátá a v obležení slepic na mě hleděla skrz plot, který nějakým záhadným stylem podlezla. (žádná z pipek nepřišla k úrazu, jediné, co naši Jessinku zajímalo, byly zbytky rozmočeného chleba ) Tak mi aspoň ta holka naše ukázala, že někdy se fakt zbytečně stresuju a že bych jí asi měla víc věřit, že mi pipky nesežere
krásné léto všem

Less
napsal(a):
Moje prázdniny začaly částečným infarktem…
Mám fenu beaucerona, která je z útulku a od které tudíž nevím, co čekat, proto jsem ji vždy od pipinek držela dál, tedy alespoň v mé nepřítomnosti. No a to se tak jednou vrátím z práce, jdu hned klasicky zkontrolovat pipky a málem mě trefil šlak. Foto snad bude mluvit za vše. Celá vysmátá a v obležení slepic na mě hleděla skrz plot, který nějakým záhadným stylem podlezla. (žádná z pipek nepřišla k úrazu, jediné, co naši Jessinku zajímalo, byly zbytky rozmočeného chleba ) Tak mi aspoň ta holka naše ukázala, že někdy se fakt zbytečně stresuju a že bych jí asi měla víc věřit, že mi pipky nesežere
krásné léto všem
Musíte ji víc krmit. U sousedů vždycky chutná lépe, to víme.

Less
napsal(a):
Přesně tak, já jí kupuju drahé dietní granule a ona pak sežere každé zrníčko, co mi při krmení slepic spadne na zem to se pak veškerá má snaha míjí účinkem!!
To máme stejné, tedy ne, že by naše čuba nežrala vždy vše, ale jak žere dietní granule, tak je to o to horší. Se divím, že ještě nesnáší vejce, kolik té směsi v nestřeženém okamžiku dokáže sežrat a vyluxovat

Já včera sebrala dvoužloutkáče bez skořápky, jen v bláně Donesla jsem domů v igelitu, a říkám si, jaká hodná a produktivní slépka, přece ji nebudu eliminovat jen proto, že nevyrábí skořápku (samozřejmě, nemám na chov, pouze na produkci). Je fascinující, že ty slepice ani takhle obří vejce prostě při kladení nepoškodí, i když nemá skořápku.... příroda čarodějka
napsal(a):
To máme stejné, tedy ne, že by naše čuba nežrala vždy vše, ale jak žere dietní granule, tak je to o to horší. Se divím, že ještě nesnáší vejce, kolik té směsi v nestřeženém okamžiku dokáže sežrat a vyluxovat
Přesně tak, to já jen pak poznám podle hovňajsů, že spořádala zase půl pole 😂
napsal(a):
Já včera sebrala dvoužloutkáče bez skořápky, jen v bláně Donesla jsem domů v igelitu, a říkám si, jaká hodná a produktivní slépka, přece ji nebudu eliminovat jen proto, že nevyrábí skořápku (samozřejmě, nemám na chov, pouze na produkci). Je fascinující, že ty slepice ani takhle obří vejce prostě při kladení nepoškodí, i když nemá skořápku.... příroda čarodějka
Náš mlaďoch vzkazuje, že se tomu taky nestačí divit
napsal(a):
Ale žádná čarodějka, je to zcela prosté. Měkké vejce se jí snáší mnohem lépe než pevné ve skořápce. Logicky. Kdybyste si měla vybrat, jaké vejce byste radši chtěla snášet ?
PS: kdybyste tedy byla slepicí...
Vrků

XXX.XXX.12.176
petr008
napsal(a):
Ale žádná čarodějka, je to zcela prosté. Měkké vejce se jí snáší mnohem lépe než pevné ve skořápce. Logicky. Kdybyste si měla vybrat, jaké vejce byste radši chtěla snášet ?
Nedej Bože perličkou.

petr008
napsal(a):
moje pozorovania ma ale vedú k domnienke, že práve s vajcami bez škrupiny majú sliepky najviac problémov, kým ich dostanú "na svetlo božie"

Teda musím říct, že jako vždycky si sem chodím zvednout čtením náladu
a přidám pár fotek... neb ovci neposadím na zadek protože je těžká jak kráva, tak jsem vyzkoušela ovčí obojek a úvaz na koně. Kupodivu ovečka byla v klidu a přežila moje pižlání Jinak nás všechny moří horko..
petr008
napsal(a):
No bohužel nedisponuji relevantními pozorováními, takže Vám nemohu oponovat. Soudím pouze dle sebe, bo zápcha byly nejhorší okamžiky v mém životě.
Při představě, že bych měl snášet vejce (ještě k tomu ve skořápce) ma idě poraziť
A to buďte rád, že nejste žena...rodit vaši hlavu musela být pořádná fuška 😂

Momentálne mám 8 ks sliepok (a 1 kohúta) a 5 (slovom päť) hniezd na znášanie.
Znáška denne asi 7 vajec a naše krásavice opelichané stoja denne v rade pre hniezdom jediným! A rozčuľujú sa, chcú znášku tej druhej urýchliť. Možno ho tak ešte aj spomaľujú, veď tie sliepky znášajú v strese. Keď napokon (pod dohľadom ostatných tá znášajúca) znesie vajce, robia ohromný rozruch - aj s kohútom - a tlačia sa do hniezda - to už bez kohúta.
Pred chvíľou som bola sliepky pozrieť, jedna z nich v rade nevydržala a zniesla vajce pred hniezdom, trošku aj pri tom nechcenom páde prasklo.
Tak také sú naše sliepočky. Inak, tie ostatné hniezda sú asi tiež bezchybné, lebo občas aj menia hniezdo, pred ktorým sa tvorí rad.

Ešte taká otázka, premýšľam, tak sa mi marí z detstva, že keď sliepky pelichali, zastavili znášku. A tieto (sú to 4 bielefeldky, 2 hybridky a 2 miešané- tie ešte nepelichajú) nesú ďalej ostošesť.
To tak býva?
Vrků

XXX.XXX.12.176
veraboskova
napsal(a):
Teda musím říct, že jako vždycky si sem chodím zvednout čtením náladu
a přidám pár fotek... neb ovci neposadím na zadek protože je těžká jak kráva, tak jsem vyzkoušela ovčí obojek a úvaz na koně. Kupodivu ovečka byla v klidu a přežila moje pižlání Jinak nás všechny moří horko..
A neb,jak přečkat zimu bez plynu.

petraodlesa
napsal(a):
A to buďte rád, že nejste žena...rodit vaši hlavu musela být pořádná fuška 😂
už len tá predstava o pohode
"Ale kdež, šel jsem na caesara. Na pohodu . "
"Soudím pouze dle sebe, bo zápcha byly nejhorší okamžiky v mém životě.
Při představě, že bych měl snášet vejce (ještě k tomu ve skořápce) ma idě poraziť"
a bolo by v pohode, keby sa tá zápcha riešila rezaním?

petr008
napsal(a):
No moc si to nepamatuji. Byl jsem příliš mladý. Ale byl to fakt šok. Vzpomínám na díru ve střeše a že s po mně sápal nějaký covidista s nožem v ruce... Dodnes z toho ko-ko-ko-ktám.
tak to mate štastie že bol covidista,vy ste tak chraneny od narodenia zato ja som take štastie nemal,tak ma trikrat pichly
veraboskova
napsal(a):
Díky, ono když člověk musí, tak musí. Kamerunky se mi taky líbí, třeba časem na to dojde..
Ale jsou to plašanky... Mysleli jsme, že si na nás časem zvyknou. Ale kdeže. Jednou v noci byla bouřka a jak se lekly blesku, přetrhaly elektrický ohradník a šup do lesa 😊 Naštěstí jsme je s pomocí sousedů dostali domů.
A čemu bych nevěřila a stalo se: naše tehdy 75 léta babička jim nesla slupky z mrkve, kamerunský beran na ni zaútočil a svým zatočeným rohem, jeho špičkou, jí vyrobil parádní díru do stehna, 20 cm dlouhou, také dost hlubokou... pohotovost a šití. Dodnes jizva jak prase.
petraodlesa
napsal(a):
Ale jsou to plašanky... Mysleli jsme, že si na nás časem zvyknou. Ale kdeže. Jednou v noci byla bouřka a jak se lekly blesku, přetrhaly elektrický ohradník a šup do lesa 😊 Naštěstí jsme je s pomocí sousedů dostali domů.
A čemu bych nevěřila a stalo se: naše tehdy 75 léta babička jim nesla slupky z mrkve, kamerunský beran na ni zaútočil a svým zatočeným rohem, jeho špičkou, jí vyrobil parádní díru do stehna, 20 cm dlouhou, také dost hlubokou... pohotovost a šití. Dodnes jizva jak prase.
tak to ma prešla chut
Vrků

XXX.XXX.11.97
petraodlesa
napsal(a):
Poučení,né každý beran snímá hříchy světa,jako beránek Boží.
Tak já,abych se nenudila,byla jsem právě otrhat meruňky, už je objevili špačci,tak musím být rychlejší...z jedné malé meruňky, původně koupená jako sloupovitá😄
bery25
napsal(a):
vy budete z nejakeho urodneho kraja u nas neuveritelne sucho,všetko maličke a opadava,no hruza
😀..úrodná půda tady je..ale pořád zalévám a na podzim i na jaře přihnojuji..
Tako meruňka kvete jako první, stačila odkvést, ostatní dvě meruňky, jiné odrůdy, kvetly později, kdy přišly mrazy a všechny květy zmrzly.. tak jsme měli štěstí..😀
Vrků

XXX.XXX.11.97
ančovička1
napsal(a):
😀..úrodná půda tady je..ale pořád zalévám a na podzim i na jaře přihnojuji..
Tako meruňka kvete jako první, stačila odkvést, ostatní dvě meruňky, jiné odrůdy, kvetly později, kdy přišly mrazy a všechny květy zmrzly.. tak jsme měli štěstí..😀
Mně meruňka zmrzla a dosud si vyčítám,že jsem ji před mrazem nepostříkal brzy zrána vodou.

Nám by se na to meruňka z vysoka už při převozu od zahradnictví, jak to znám. Máme ale cosi, co pojmenoval prodejce "švestkomeruňka", a tomu se daří podezřele dobře Plodí to žluté švestky...
Vrků

XXX.XXX.11.97
napsal(a):
Nám by se na to meruňka z vysoka už při převozu od zahradnictví, jak to znám. Máme ale cosi, co pojmenoval prodejce "švestkomeruňka", a tomu se daří podezřele dobře Plodí to žluté švestky...
Švestkomeruňka drtí zhoubné nádory.

Less
napsal(a):
To budou špendlíky, ne? :)))
von je to nějaký kultivar užitkový - jako asi fakt kříženec švestky a meruňky, nakonec jsou si dost příbuzné. Jsme to zkusili, zda to přežije. Přežilo a líbí se mu :-) Koupili jsme to na Zahradě Čech normálně s lístečkem s popisem odrůdy a tak (dávno ztraceno), takže to není žádný zplanělý kus od sousedů...
Jestli letos něco dozraje, třeba si vzpomenu a vyfotím. Zatím musí stačit odkaz, takhle nějak to vypadá:
https://www.zahradnictvi-spomysl.cz/svestkomerunka-miracose/
Vrků

XXX.XXX.11.97
Ančovičko nedáte se na Tour,i cyklisti mají den volna.
napsal(a):
von je to nějaký kultivar užitkový - jako asi fakt kříženec švestky a meruňky, nakonec jsou si dost příbuzné. Jsme to zkusili, zda to přežije. Přežilo a líbí se mu :-) Koupili jsme to na Zahradě Čech normálně s lístečkem s popisem odrůdy a tak (dávno ztraceno), takže to není žádný zplanělý kus od sousedů...
Jestli letos něco dozraje, třeba si vzpomenu a vyfotím. Zatím musí stačit odkaz, takhle nějak to vypadá:
Vypadá velice dobře..a chutná spíš jako meruňka nebo švestka?..u nás je prodává Starkl..
napsal(a):
Nemohla byste přihodit fotku? Tyto žluté švestky si pamatuji ze svého velmi raného dětství na Valašsku. Jako děcka jsme se po nich mohli utlouct. Byly sladké, slaďoučké, jako med. Také se tomu nás říkalo špendlíky. Bohužel tak nějak v kraji vymizely a pak jsem se s nimi už nesetkal. možná mluvíme o stejné odrůdě?
Vrků
napsal(a):
Ančovičko nedáte se na Tour,i cyklisti mají den volna.
Vážně???..tak to se dám na cyklistiku 🤣🤣🤣...den VOLNA😲..jak to vypadá?.😂..to je sen😇😇😇👍👍
No, a teď vařím z těch meruněk marmeládu 😄
napsal(a):
U nás doma na Moravě, 550 m nad mořem, se dařilo meruňkám výhradně z pecky. Kupované odrůdy vydržely pár let, pak to zabalily.
Kadlátka, špendliky, myrobalány a další, tomu se ve vyšších polohách daří. Dokonce i broskvoně nějakou dobu plodí - ale meruňkám se asi nechce žít, nevím.
Pěstování z pecky je sice dost vabank, jestli výsledné plody budou dobré, a taky to dlouho trvá, než stromek vyroste, ale aspoň ta rostlinka přežije.
Seli jsme je nahusto do jakoby živého plotu s tím, že co vzejde, vzejde, a co se neosvědčí, pokácíme. Z první dávky nám vyrostla a do dnešních dnů přežila jedna jabloň (jabka fajn, ale naprosto se nedají skladovat, zas jsou velmi raná a nejsou to aničky - průsvitná letní), jedna třešeň (hodně šťavnaté a křehké plody, když je trhám, stává se, že zůstane pecka se stopkou na stromě) a jedna meruňka. Druhá dávka je pár let stará a zatím to je řada klacků spíš než stromořadí. Vůbec se nedá říci, jestli z toho něco bude. U toho, co tipuju na broskvoně, to vypadá, že zatím netrpí ani jedna na kadeřavost.
Zahrabávali jsme i šišky a semínka z nich, ale jehličnan nám nevzešel ani jeden jediný. Ty pecky se dost snaží, jabloň sem tam taky vzejde, hrušeň už je na tom hůř.
Kdo má čas a prostor, tomu to doporučuju - když pro nic jiného, tak pro tu radost z nových stromečků.
petr008
napsal(a):
Nemohla byste přihodit fotku? Tyto žluté švestky si pamatuji ze svého velmi raného dětství na Valašsku. Jako děcka jsme se po nich mohli utlouct. Byly sladké, slaďoučké, jako med. Také se tomu nás říkalo špendlíky. Bohužel tak nějak v kraji vymizely a pak jsem se s nimi už nesetkal. možná mluvíme o stejné odrůdě?
Špendliky jsou něco jiného než žluté švestky.
Viz např. tady:
https://abecedazahrady.dama.cz/clanek/spendliky-polozapomenute-ovoce
Článek nezmiňuje mirabelky; ty jsou spolu se špendliky a myrobalány ovoce od pohledu na jedno brdo, ale mívají různou sladkost, různou barvu a některé nejdou vůbec od pecky. Mívali jsme všechny tři, ale přesné popisy už dohromady nedám. Pamatuju, že některé se při zavařování musely oloupat, jinak byly strašně kyselé. Nejsladší ovoce bývalo žluté a ze stromů, nikoli z keřů, to byly asi ty špendliky. Dál už fakt nevím. Jako děcka jsme se futrovali vším bez výjimky a babička nám pak nechtěla dát napít mléka, že nám bude špatně. Vždycky jsme ji přemluvily a nikdy nám špatně nebylo. :)

Varaxi
napsal(a):
Špendliky jsou něco jiného než žluté švestky.
Viz např. tady:
https://abecedazahrady.dama.cz/clanek/spendliky-polozapomenute-ovoce
Článek nezmiňuje mirabelky; ty jsou spolu se špendliky a myrobalány ovoce od pohledu na jedno brdo, ale mívají různou sladkost, různou barvu a některé nejdou vůbec od pecky. Mívali jsme všechny tři, ale přesné popisy už dohromady nedám. Pamatuju, že některé se při zavařování musely oloupat, jinak byly strašně kyselé. Nejsladší ovoce bývalo žluté a ze stromů, nikoli z keřů, to byly asi ty špendliky. Dál už fakt nevím. Jako děcka jsme se futrovali vším bez výjimky a babička nám pak nechtěla dát napít mléka, že nám bude špatně. Vždycky jsme ji přemluvily a nikdy nám špatně nebylo. :)
Já mám zafixováno, že špendlíky jsou červené nebo žluté, velikosti větší třešně, většinou na velkém keři či polostromu. Děda měl na chalupě cosi, čemu říkal mirabelka a bylo to velikosti blumy, žlutozelené, příjemně nakyslé, ale muselo se to loupat před zavařováním. A pak jsou tu ryngle, renklódy atd. myslím, že lidové pojmenování se dost často liší a zaměňuje jednotlivé plody. jednou tu v nějaké diskuzi honzapm toto téma popisoval, myslím. Každopádně špendlíky jsou asi nezaměnitelné, jsou prostě nejmenší

ančovička1
napsal(a):
Vypadá velice dobře..a chutná spíš jako meruňka nebo švestka?..u nás je prodává Starkl..
No hele něco mezi :-) Fakt. I jsou maličko "semišové" po meruňce. Já je většinou trhám ještě ne zcela zralé, protože jinak to sklidí zvířata, a tam je ta meruňka celkem cítit. Když se mi podvakráte podařilo kápnout na zcela zralý plod, mělo to chuť neidentifikovatelnou, nehádala bych v tom ani š. ani m. :-)

Varaxi: na setí stromů nemám vůbec trpělivost Mně se líbí, že když zasadím něco z místního zahradnictví, tak to o rok později zpravidla už má snahu kvést (a sem tam se najde i plůdek). Jak to pěstují oni, to nevím, ale stromky od nich docela přežívají :-) My jsme jen kolem 400 m n. m., ale údolí je orientované severozápadně-jihovýchodním směrem, takže na jih hory a zástin...
Na zahrádce máme letitou slivoň, která se kupovala zřejmě jako špendlík, ale podnož zřejmě z nějaké té "ryngle". A roub postupně přerostly výrostky z podnože, takže teď máme to s tou kyselou slupkou (plodí to jako blázen). Je to báječné do ovocných knedlíků - člověk si k tomu "legálně" může dát spoustu cukru
Mimochodem, musím se pochlubit, rajčata mi zatím nežere žádná plíseň a už se nalévají zelené plody (fakt je u nás všechno zpožděné, navíc nemám moc k čemu je přistrčit, aby to podrželo trochu tepla večer). A kupodivu papriky mi nesežrali všechny slimáci (zdá se, že vůbec nejlépe se všem těmhle věcem daří v igelitových pytlích, které slimáky nelákají) a některé už odkvétají a tváří se také na plůdky. Tak snad něco i dozraje
Poradíte mi, kdy sklízet česneky? Jak má ten česnek při sklizni vypadat (nadzemní část)? Polouschlý nebo to mám nechat úplně doschnout, nebo jak? Nevím, neznám. Některé budou jako z obchodu! Stejný dotaz u cibule. Ta se ještě na sklizeň nechystá, pořád radostně zelená a při každém dešti natáhne spoustu vody, ale abych byla připravena. Děkuji za rady a podporu, v tomhle jsem absolutní začátečník (jasně, mohla bych si to načíst na netu, ale osobní zkušenost je osobní zkušenost)
Nepaličáky tehdy, když jim polehne nať. Udává se přibližně polovina rostlin, ale já to nikdy až tak striktně nebrala.
Paličáky tehdy, když se stonky začnou narovnávat; pokud jste je vyštípala, tak tehdy, když většina rostlin má pět dužnatých listů. Já vyštipuju, ale vždycky si nějaké rostlinky nechám právě na to určení vhodného času na sklizeň, takže tu metodu s listy nemám ověřenou.
Tak nějak jsem narazil na jednom DF na "pohádku" o tanečcích kolem energetiky, která na příkladu chovu slepic ....

Mno jo, jenže strejda Péťa má pod palcem i další chovatele drůbeže, a když nám naše slepice vychcípou na slepičí mor nebo nám kurníky vybílí smečka lišek, tak nám Péťa zajistí pro děti vajíčka od jiných chovatelů.
Kdybychom se na trh vyprdli a vajíčka si nechávali (když vyřešíme, co s přebytky), tak je to supr čupr, dokud to funguje. Ale pokud nemáme velkou rodinu se spoustou oddělených kurníků, aby při výpadku půlky kurníků mohla ta produkce pokrýt rodinnou spotřebu, byli bychom v takové situaci celkem nahraní.
Dokud se nic nestane, tak se to jeví jako dobrý nápad, no.

napsal(a):
Mno jo, jenže strejda Péťa má pod palcem i další chovatele drůbeže, a když nám naše slepice vychcípou na slepičí mor nebo nám kurníky vybílí smečka lišek, tak nám Péťa zajistí pro děti vajíčka od jiných chovatelů.
Kdybychom se na trh vyprdli a vajíčka si nechávali (když vyřešíme, co s přebytky), tak je to supr čupr, dokud to funguje. Ale pokud nemáme velkou rodinu se spoustou oddělených kurníků, aby při výpadku půlky kurníků mohla ta produkce pokrýt rodinnou spotřebu, byli bychom v takové situaci celkem nahraní.
Dokud se nic nestane, tak se to jeví jako dobrý nápad, no.
a keď mne behajú po hlave aj také svätokrádežné myšlienky, že
možno by sa ani nič také nestalo, keby strejda Péťa nechoval aj líšky, a ktovie, či ich občas aj nevypúšťa, a či občas nevypustí aj zopár chorých kusov vtákov medzi divé
lebo má aj vlastné záujmy

Tak strejda Péťa asi nezpůsobí, že bude tuhá zima a slepice omrznou, to jsou prostě náhody. Nebo že bude neúroda a nebude pro slepice krmení. Nebo že nám na dvůr spadne meteorit. Nebo že si sestřenice založí dětskou skupinu a spotřeba vajec se ze dne na den zdvojnásobí. Nevím, zda spoléhat raději na to, že se to nestane (ta náhoda), a pytlíkovat si to po svém, nebo zda přijmout riziko, že strejda Péťa občas klofne nějakou tu marži z prodeje vajec, ale my budeme mít pro děcka vajíčka vždycky a podle našich potřeb, i když nám se na dvorku zrovna neurodí....
Věru v tomhle byznyse neumím tak chodit.
Ono se to taky lehce řekne, ať si jíme svoje vajíčka, dokud jsou, a když nejsou, zaběhněme na trh. Jenže prodavačka ví, že máme vejce za náklady. A už vidím její ochotu nám nějaká prodat, když ona musí dětem kupovat ta z trhu. Jak jste jednou s vejci na trhu, můžete využívat výhod trhu. Ale jak jednou z trhu odejdete, všichni trhovci se na vás, až budete potřebovat, vykašlou.
A ono se to nezdá, ale my potřebujeme často. A dcérka se to nedozví právě proto, že jsme na trhu, a když potřebujeme, je nám přilito od těch, co mají nazbyt. Jindy zase to, co bychom my museli pánubohu do oken vypustit, máme šanci právě prodat a pomoci jinému (nebo rozpustit v tržním prostředí).
Ono by se to divilo, kdyby najednou byly omezené spotřeby kvůli průmyslu třeba. To by bylo jekotu.... Bohužel my zatím na decentralizované zásobení nejsme připravení. Jednou třeba budeme, až hlavy pomazané pochopí.
Vrků

XXX.XXX.6.22
Jak si zajistit dlouhodobě prodej vajec.Předně kvalitní potravou pro drůbež, čistotou vodou,dostatečným výběhem a TD.tím vajíčka z mého chovu prodlužující život zákazníkům, zejména vegetariánům,jako téměř jediný zdroj železa proti amenii.Teda delší život zákazníků znamená delší odběr,
Olánku, nevím, co děláte, ale pokud nejste profesí filozof, minul jste se povoláním.
O víkendu jsem byla doma u našich. Neteř roste jako z vody, ze spaní si brumlá a je strašně roztomilá. Synovec je u mé mámy na prázdninách, vyklubala se kuřátka, tak má zážitek. :) Jsou to nějaké hybridky, kohout taková domácí jakovlaška, zatím vyklubaná kuřátka jsou černá. A synovec je u vytržení. :)
Ožvejkali jsme poslední třešně ze stromů a natrhali si kyblík rybízu, borůvek, malin a angreštu. Sypu si to do jogurtu a je to prostě mnohem lepší než s marmeládou.
Můžete mi někdo připomenout, proč jsem se před měsícem stěhovala z rodinného domu se zahradou na Moravě do bytečku s balkonem v Čechách? Moc by mě zajímalo, proč mi to připadalo jako dobrý nápad.

Varaxi
napsal(a):
Olánku, nevím, co děláte, ale pokud nejste profesí filozof, minul jste se povoláním.
O víkendu jsem byla doma u našich. Neteř roste jako z vody, ze spaní si brumlá a je strašně roztomilá. Synovec je u mé mámy na prázdninách, vyklubala se kuřátka, tak má zážitek. :) Jsou to nějaké hybridky, kohout taková domácí jakovlaška, zatím vyklubaná kuřátka jsou černá. A synovec je u vytržení. :)
Ožvejkali jsme poslední třešně ze stromů a natrhali si kyblík rybízu, borůvek, malin a angreštu. Sypu si to do jogurtu a je to prostě mnohem lepší než s marmeládou.
Můžete mi někdo připomenout, proč jsem se před měsícem stěhovala z rodinného domu se zahradou na Moravě do bytečku s balkonem v Čechách? Moc by mě zajímalo, proč mi to připadalo jako dobrý nápad.
Možná pohodlnější? Taky mám byteček s balkónem. A vyhovuje.
Vrků

XXX.XXX.6.99
napsal(a):
Na Jižním Městě jsem měl na balkoně holoubky diamantové,truhlíky rajských a pohlédnou sousedku a přesto jsem nebyl ukojení.
Vrků

XXX.XXX.6.99
Varaxi
napsal(a):
Jo dětství dle Patočky první životní etapa, arche, počátky nesmírně důležité období provázející celý život,jak pro rozhodování,tak pro návrat k tomu krásnému.
Vrků

XXX.XXX.6.99
ančovička1
napsal(a):
..a teď,jak??😄
To nedokážu napsat, snad jen opsat ,Básničky se žije na této zemi se čtrnáctiletou vnučkou.Pozorovat proces pozvolné přeměny digitálního myšlení v myšlení věčné, usebrané je úžasné.Jsem kárán, že tento proces přeměny v květ neovlivňuji vnucováním dnešních mravů.Morálka se nedá učit,jako matika,ta se musí v děcku zrodit.Začínám pomalu věřit, že mám duši a díky ní se vracím do děčtvi stokrát vroucněmji,jak opisují od Halase.
Vrků

XXX.XXX.6.99
Vrků
napsal(a):
To nedokážu napsat, snad jen opsat ,Básničky se žije na této zemi se čtrnáctiletou vnučkou.Pozorovat proces pozvolné přeměny digitálního myšlení v myšlení věčné, usebrané je úžasné.Jsem kárán, že tento proces přeměny v květ neovlivňuji vnucováním dnešních mravů.Morálka se nedá učit,jako matika,ta se musí v děcku zrodit.Začínám pomalu věřit, že mám duši a díky ní se vracím do děčtvi stokrát vroucněmji,jak opisují od Halase.
Starý mobil blbne, oprava Básnicky se žije, do dětství s léty stokrát....
napsal(a):
To Vám přeju. Já si tu připadám jak v kleci. Ten byt bych ještě ustála, ale nemít venku soukromí, nemoci si jít na svačinu do zahrady natrhat, co tam zrovna roste, na to si budu zvykat ještě dlouho. Na Moravě jsem i v zimě vyšla jen tak ven, podívat se na krmítko nebo slepice, tady nelze nic. Teda jo, můžu ven na procházku, ale to je - klíče s sebou, mobil s sebou, boty s sebou a potkávat hromadu cizích lidí.
No, uvízla jsem tu tak na dva roky, teda tak dlouho tu plánujeme zůstat, tak snad to plus mínus vyjde. Jinak mi tu asi hrábne. :)
Na balkoně mám bazalku a pár paprik, musím je přesadit. Příští rok si představuju nějaká rajčata a lilky, možná nějakou keříčkovou cuketu nebo patison a víc bylinek. Ale letos je test, jestli mi ty kvítka z té městské vody nepochcípají.
Ale asi jsem typ Vrkú, spokojena nebudu, i kdybych měla na balkoně botanickou a zoo.
Vrků

XXX.XXX.6.99
Varaxi
napsal(a):
To Vám přeju. Já si tu připadám jak v kleci. Ten byt bych ještě ustála, ale nemít venku soukromí, nemoci si jít na svačinu do zahrady natrhat, co tam zrovna roste, na to si budu zvykat ještě dlouho. Na Moravě jsem i v zimě vyšla jen tak ven, podívat se na krmítko nebo slepice, tady nelze nic. Teda jo, můžu ven na procházku, ale to je - klíče s sebou, mobil s sebou, boty s sebou a potkávat hromadu cizích lidí.
No, uvízla jsem tu tak na dva roky, teda tak dlouho tu plánujeme zůstat, tak snad to plus mínus vyjde. Jinak mi tu asi hrábne. :)
Na balkoně mám bazalku a pár paprik, musím je přesadit. Příští rok si představuju nějaká rajčata a lilky, možná nějakou keříčkovou cuketu nebo patison a víc bylinek. Ale letos je test, jestli mi ty kvítka z té městské vody nepochcípají.
Ale asi jsem typ Vrkú, spokojena nebudu, i kdybych měla na balkoně botanickou a zoo.
Jak prosté v té přírodě,kráse do vás vstupuje býti a hodně bytí to je ta tišina duše,tedy štěstí .Býti to je nic, které je Heidegger.Ono se dá jen myslet.

Varaxi
napsal(a):
Já nemám zahradu, ani jsem nikdy neměla. Ale jsem na vesnici, takže naopak se mi stalo, že se večer vracím a hle! - klíče visí ve dveřích. A nikdo mi nic a nikoho neukradl.
Vrků

XXX.XXX.6.99
Občas mně napadne,dopravu mám zadara a ZOO za kačku zvířat nakrmených kupa,všude uklizeno a těch několik párů holubů by mě mohli povolit.
Varaxi
napsal(a):
dva roky,to vas obdivujem,dva dni by mi bolo vela
Vrků

XXX.XXX.6.99
Některé druhy d o m á c í ch okurek a cuket obsahují kukurbitacin,ten je jedovatý.Tedy nedomácí okurky a cukety jedovaté nejsou.Proč se prodávají ty jedovaté,jak je poznat?
Vrků

XXX.XXX.6.99
Ještě k okurkámMáme u nás desítky, možná stovky ekonomických škol a už se to začíná projevovat,letos je nadúroda okurek,tak je třeba zdražit.
Varaxi
napsal(a):
Pro Varaxi: to je po tom očkování... Roboti, roboti už jdou...
https://www.youtube.com/watch?v=T_BfJ2etsbc
petr008
napsal(a):
Je to prostě jen etapa života... zaměnitelná, ne?
petr008
napsal(a):
ked sa ja po troch očkovaniach neodstahujem,tak to očkovanim nebude,ako hovori u nas jeden polepetko politik,ja sa citim dobre,ja si to uživam
bery25
napsal(a):
ano,ano a zda sa mi,že ma začina boliet zub
Vida, tak něco "lidského" ve Vás zatím ještě přece jen přetrvalo. Ale netřeba s tím spěchat k zubaři. Program zakódovaný v mRNA, si s tím brzy a lehce poradí, ani nebudete vědět.
Vaše transformace / metamorfóza bude po čtvrté posilující dávce úspěšně dokončena.
Humanoidi všech zemí spojte se!!!
https://www.youtube.com/watch?v=NGdaK_-ak-0
petr008
napsal(a):
:D Nejsem očkovaná proti Covidu, ale jako tip dobrý. :D
petr008
napsal(a):
Vida, tak něco "lidského" ve Vás zatím ještě přece jen přetrvalo. Ale netřeba s tím spěchat k zubaři. Program zakódovaný v mRNA, si s tím brzy a lehce poradí, ani nebudete vědět.
Vaše transformace / metamorfóza bude po čtvrté posilující dávce úspěšně dokončena.
Humanoidi všech zemí spojte se!!!
https://www.youtube.com/watch?v=NGdaK_-ak-0
tak to ste ma potešil na mna zubari nezarobia