Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

13.7.2022 06:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.144.138

Dobrý den měl bych dotaz. Co může způsobovat celkově zalepení oka u drůbeže (slepice,křepelky)? Já jsi myslím že to bude nějaká forma zánětu nejspíš a tak nechalo by se mu nějak účinné předcházet? Máte stím někdo zkušenost?

13.7.2022 20:17
ančovička1

XXX.XXX.220.190

Máte postižených více kusů drůbeže?..

Neregistrovaný uživatel

13.7.2022 20:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185

ančovička1 napsal(a):
Máte postižených více kusů drůbeže?..

Né vždy jen jeden kus v hejnu. Teď poslední je týdenní kuřátka. A když očko rozlepím tak z něj teče extra lepivá čirá tekutina.

13.7.2022 21:05
ančovička1

XXX.XXX.220.190

Když se mi něco takového u kuřete,kačenky stane, používám oční kapky Maxitrol... můžete i Ophtalmoframycoin kapky..pokud máte doma v lekarničce. Jinak dá veterinář..

Neregistrovaný uživatel

14.7.2022 05:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.250.161

ančovička1 napsal(a):
Když se mi něco takového u kuřete,kačenky stane, používám oční kapky Maxitrol... můžete i Ophtalmoframycoin kapky..pokud máte doma v lekarničce. Jinak dá veterinář..

Mě spíš šlo o to zjistit příčinu a té předcházet. Protože jinak musím s drůbeží často manipulovat a to není ani pro ní nejsnazší. Páč je to slepené vážně silně a také si říkám abych jim nerozthnul třeba i víčko. A vámi psaná léčba by přes víčko asi moc účinná nebyla nebo se pletu?? I tak moc děkuji za radu.

14.7.2022 06:39
ančovička1

XXX.XXX.220.190

Příčinu vám asi neřeknu, nejspíš někde máte zdroj infekce..voda,prach.... neznáme podmínky vašeho chovu..
. silně slepené víčko napovídá, že infekce probíhá delší dobu...

Neregistrovaný uživatel

14.7.2022 07:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.248.96

ančovička1 napsal(a):
Příčinu vám asi neřeknu, nejspíš někde máte zdroj infekce..voda,prach.... neznáme podmínky vašeho chovu..
. silně slepené víčko napovídá, že infekce probíhá delší dobu...

No proto jsem se zde optal jestli stím má někdo nějakou zkušenost kde popřípadě i po infekci pátrat. A ten poslední výskyt jsem objevil na kuřeti když mu bylo ani týden. A když píšete delší dobu tak to by to muselo mít už něco v sobě před vyklubáním to se mi zda divné.

14.7.2022 08:09
ančovička1

XXX.XXX.220.190

Jestli je to výjimečně,tak to neřešte...mně se nedávno opozdilo v líhnutí káčátko,tak doma,v krabičce,pod žárovkou..přischlá blána přes oko.. vlhčení,odstranění a mírně zarudlé očko vyléčeno pár kapkami ATB... už je u mámy a běhá s ostatními kačkami :)

14.7.2022 08:28
ančovička1

XXX.XXX.220.190

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mě spíš šlo o to zjistit příčinu a té předcházet. Protože jinak musím s drůbeží často manipulovat a to není ani pro ní nejsnazší. Páč je to slepené vážně silně a také si říkám abych jim nerozthnul třeba i víčko. A vámi psaná léčba by přes víčko asi moc účinná nebyla nebo se pletu?? I tak moc děkuji za radu.

To zalepené oko nemůžete násilím trhat..prvně vlhčit,třeba tamponem,dokud se hnis nerozmočí a víčko se uvolní..

Neregistrovaný uživatel

14.7.2022 08:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.250.154

ančovička1 napsal(a):
To zalepené oko nemůžete násilím trhat..prvně vlhčit,třeba tamponem,dokud se hnis nerozmočí a víčko se uvolní..

No ono to není tvrdé spíš velmi lepivé jak smůla ze stromů. Jo tak vodou by to nejspíš rozhředit šlo ale zase abych tam nezatáhl ještě nějaký bordel z okolí oka.

14.7.2022 09:17
ančovička1

XXX.XXX.220.190

A co borová voda ??😀

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.7.2022 09:38

tipujem, že antibiotikum bude pôsobiť aj cez zalepené oko, ak je dobre namastené, aspoň natoľko, aby sa odlepilo

14.7.2022 09:54

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
tipujem, že antibiotikum bude pôsobiť aj cez zalepené oko, ak je dobre namastené, aspoň natoľko, aby sa odlepilo

nebude.

zalepené oko je potřeba nejdřív odmočit a odlepit.

Vrků

14.7.2022 10:10
Vrků

XXX.XXX.41.122

ančovička1 napsal(a):
A co borová voda ??😀

Tak tu jsem nesehnal,mám zbytek z druhé poloviny minulého století.

Neregistrovaný uživatel

14.7.2022 10:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.248.74

Jo tak uvidím jaký to bude mít další vývoj. Zatím se mi to v chovu objevilo 3krát a 2 krát to celkem rychle odeznělo bez velkých problémů.

Neregistrovaný uživatel

5.8.2022 18:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185

Pro info.Tak to kuřátko tě Hedvabničky to má stále dokola s tím okem . Takže jsi říkám jestli to není třeba i slepota na to jedno oko. Zbylé 4 kuřátka oči zcela v pohodě.

5.8.2022 20:07
ančovička1

XXX.XXX.220.190

Pro info.Tak to kuřátko tě Hedvabničky to má stále dokola s tím okem . Takže jsi říkám jestli to není třeba i slepota na to jedno oko. Zbylé 4 kuřátka oči zcela v pohodě.

Čím jste oko léčil??.
Slepota nastane,pokud oko nebudete léčit..

Neregistrovaný uživatel

5.8.2022 20:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185

Nejdřív kapky s vitaminama a teď i opti -framikoin.

5.8.2022 20:20
ančovička1

XXX.XXX.220.190

Kapky s vitamíny jsou k ničemu,pokud tam je zánět.. měl jste prvně nasadit ATB kapky...psala jsem to..

Neregistrovaný uživatel

5.8.2022 20:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185

No nevím ale z mého laického pohledu kdyby tam byl zánět jako takový tak to bude pořád ne 2-3 dny v pohodě a pak to do rána se zalepí a ohromné nateče celé oko.

5.8.2022 20:35

No nevím ale z mého laického pohledu kdyby tam byl zánět jako takový tak to bude pořád ne 2-3 dny v pohodě a pak to do rána se zalepí a ohromné nateče celé oko.

Jak myslíte... Radí vám tu odborníci a stejně si vedete svou.

5.8.2022 20:53
ančovička1

XXX.XXX.220.190

Jak myslíte... Radí vám tu odborníci a stejně si vedete svou.

Hlavně to panu chovateli psala MVDr. bodlinka, odbornik na drůbež...tak slepé kuře zabije a je to..😀

Neregistrovaný uživatel

5.8.2022 21:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185

A kde je zabití napsané ??

6.8.2022 20:35
ančovička1

XXX.XXX.220.190

A kde je zabití napsané ??

Ale ne...nikde to nepíšete..jen takové kuře by nebylo do chovu vhodné..
.a já se musím "pochlubit," z 11 kuřat milflérek, mám 7 kohoutů😄😄😄

Neregistrovaný uživatel

6.8.2022 21:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185

ančovička1 napsal(a):
Ale ne...nikde to nepíšete..jen takové kuře by nebylo do chovu vhodné..
.a já se musím "pochlubit," z 11 kuřat milflérek, mám 7 kohoutů😄😄😄

Jo do chovu je jasné nepoužitelné to spíš jak tomu čelit. Jo tak mě zatím u všeho co mám mladé tak mám převahu kohoutů bude to kohouti rok 😂

8.8.2022 15:17

Taká kacírska či ezoterická myšlienka, ktorej ani ja vlastne neverím :

Že by Pani Príroda precitla a snažila sa teraz dosiahnuť rovnováhu medzi kohútmi a sliepkami - keď všade u chovateľov prežívajú vo väčšine len sliepky? A Ona mala iný zámer?

9.8.2022 12:46

Taká kacírska či ezoterická myšlienka, ktorej ani ja vlastne neverím :

Že by Pani Príroda precitla a snažila sa teraz dosiahnuť rovnováhu medzi kohútmi a sliepkami - keď všade u chovateľov prežívajú vo väčšine len sliepky? A Ona mala iný zámer?

Matka příroda upřednosťuje samičky, protože samečci jsou nahraditelnější. Jeden, dva chovatelé nejsou statistika.

Neregistrovaný uživatel

9.8.2022 13:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.240.22

Matka příroda upřednosťuje samičky, protože samečci jsou nahraditelnější. Jeden, dva chovatelé nejsou statistika.

Jo tak ,,Matka příroda" na drůbež asi z vysoká s.. . 😄

Neregistrovaný uživatel

26.8.2022 16:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185

Vím že tohle se netýká oči ale už mám toto vlákno založené a tak nebudu kvůli jiné otázce zakládat nové vlákno zeptám se zde 🙂.

Má někdo nějakou studií kolik dokáže slepice využít z tzv. recyklovat ze skořápek na výboru nové skořápky?? Je to větší množství nebo jen zanedbatelný?

26.8.2022 16:45

Vím že tohle se netýká oči ale už mám toto vlákno založené a tak nebudu kvůli jiné otázce zakládat nové vlákno zeptám se zde 🙂.

Má někdo nějakou studií kolik dokáže slepice využít z tzv. recyklovat ze skořápek na výboru nové skořápky?? Je to větší množství nebo jen zanedbatelný?

to se takhle nedá vůbec říct, protože to není takhle jednoduché

bezprostředním zdrojem vápníku je medulární kost. mineralizace medulární kosti je ovlivňována hormony, estrogenem, kalcitoninem, kalcitriolem. dostupný vápník z potravy se vstřebává aktivně a úroveň toho vstřebávání je také řízena hormonálně, hlavně kalcitriolem. hladina ionizovaného vápníku v krvi je také řízena hormonálně, stejně tak vylučování močí. celé je to propojené se zásobami fosforu. větší podíl fosforu v krmivu snižuje vstřebávání vápníku

no a skořápky v krmení, to není nic jiného než nějaký vápník v krmivu. slepici je jedno, jestli je to skořápka nebo mletý vápenec. sezobne to a ten vápník, který se vstřebá (což záleží na celkovém složení krmiva, hlavně na tom fosforu a také na zdraví git) buď potřebuje a pak ho použije třeba na svalový stah nebo na mineralizaci medulární kosti, nebo ho nepotřebuje a pak ho vyloučí močí.

26.8.2022 18:46

Jo tak ,,Matka příroda" na drůbež asi z vysoká s.. . 😄

Nejen na drůbež. Platí i pro lidi. Proto se rodí víc chlapců než děvčat, v pubertě se poměr jakž takž vyrovná a ve stáří víme, jak to je. A za všechno může testosteron. Zjednodušeně.

Neregistrovaný uživatel

26.8.2022 19:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185

to se takhle nedá vůbec říct, protože to není takhle jednoduché

bezprostředním zdrojem vápníku je medulární kost. mineralizace medulární kosti je ovlivňována hormony, estrogenem, kalcitoninem, kalcitriolem. dostupný vápník z potravy se vstřebává aktivně a úroveň toho vstřebávání je také řízena hormonálně, hlavně kalcitriolem. hladina ionizovaného vápníku v krvi je také řízena hormonálně, stejně tak vylučování močí. celé je to propojené se zásobami fosforu. větší podíl fosforu v krmivu snižuje vstřebávání vápníku

no a skořápky v krmení, to není nic jiného než nějaký vápník v krmivu. slepici je jedno, jestli je to skořápka nebo mletý vápenec. sezobne to a ten vápník, který se vstřebá (což záleží na celkovém složení krmiva, hlavně na tom fosforu a také na zdraví git) buď potřebuje a pak ho použije třeba na svalový stah nebo na mineralizaci medulární kosti, nebo ho nepotřebuje a pak ho vyloučí močí.

Děkuji Vám za částečně objasnění věci 🙂 No to bych nebyl já hážu jim ty proschlé skořápky a v tu chvíli jsem si to tak v duchu říkal. A tak říkám optám se zkušenějších pro zajímavost.

26.8.2022 19:38

Děkuji Vám za částečně objasnění věci 🙂 No to bych nebyl já hážu jim ty proschlé skořápky a v tu chvíli jsem si to tak v duchu říkal. A tak říkám optám se zkušenějších pro zajímavost.

prostě fakt to záleží a to velmi

a dokonce i na denní době, kdy slepice tu skořápku zobe.

Neregistrovaný uživatel

26.8.2022 19:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185

Aha zajímavá informace.

Neregistrovaný uživatel

26.8.2022 19:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185

Já jsi spíš řekl jestli to není mýtus který se šíří dál a dál. Že prostě nemá tak stavěnej žaludek aby to dokázala v dostatečné míře zpracovat ta slepice a může z toho mít jen nějaké minimální až zanedbatelné množství.

26.8.2022 20:51

Já jsi spíš řekl jestli to není mýtus který se šíří dál a dál. Že prostě nemá tak stavěnej žaludek aby to dokázala v dostatečné míře zpracovat ta slepice a může z toho mít jen nějaké minimální až zanedbatelné množství.

tak žaludek s tím nemá celkem co dělat.

Neregistrovaný uživatel

26.8.2022 21:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185

tak žaludek s tím nemá celkem co dělat.

Nemá aha tam tedy neprobíhá trávení jako v žaludku a ve střevech u nych té skořápky zajímavé.

26.8.2022 21:17

Nemá aha tam tedy neprobíhá trávení jako v žaludku a ve střevech u nych té skořápky zajímavé.

Můžete tu otázku napsat znovu? Srozumitelně?

Neregistrovaný uživatel

26.8.2022 21:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185

Bohužel vůbec nevím co máte na mysli . Ale hlavně vím že otázka by měla na konci snad otazník né 🤦.

Neregistrovaný uživatel

26.8.2022 21:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185

A pokud to Bodlinka nerozluští tak jí to napíšu znovu. Ale pro Vás zatím co jsem Vás poznal je jakkoliv upravovat zcela zbytečně 😕.

27.8.2022 08:33

Myslím, že tu po delší době máme zase kverulanta, takže lépe asi nereagovat, protože když někdo o sobě tvrdí, že něčemu nerozumí a pak je mu to odborně vysvětleno a on to pak rozporuje, tak si o něm myslím svoje a nikam to nevede, pokud budete chtít diskutovat....

27.8.2022 10:21

to je zaujímavé, a ako vplýva denná doba prijímania vápnika?

27.8.2022 10:58

A potom kverulantom by mohol byť aj človek, ktorý si myslí, že má právo na invektívy a právo huckať ostatných, aby na "rozporovanie odbornej odpovede" reagovali nie vecnou odbornou odpoveďou, ale vylúčením.

Neregistrovaný uživatel

27.8.2022 11:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185

Děkuji zdejším přispěvatelům k mým 2 tématu který zde dávají věcně a zajímavé postřehy a rady . A prosím zbylé co jen plkají o ničem tak ať sem nic nepíší . Ono když se neumí vyjádřit vůbec k věci a nebo tvořit aspoň o daném tématu diskuzi tak jsou vaše řádky zcela zbytečně. A doufám jako člověk který jsi toto téma vytvořil že mám na to právo. Chtít zde jen tematické odpovědi.

Děkuji Jirka 54

27.8.2022 19:05

Bohužel vůbec nevím co máte na mysli . Ale hlavně vím že otázka by měla na konci snad otazník né 🤦.

Váš předchozí příspěvek. Citovala jsem ho. "Nemá aha tam tedy neprobíhá trávení jako v žaludku a ve střevech u nych té skořápky zajímavé." Jestli tohle bodlinka rozšifruje, tak klobouk dolů.

27.8.2022 19:07

Děkuji zdejším přispěvatelům k mým 2 tématu který zde dávají věcně a zajímavé postřehy a rady . A prosím zbylé co jen plkají o ničem tak ať sem nic nepíší . Ono když se neumí vyjádřit vůbec k věci a nebo tvořit aspoň o daném tématu diskuzi tak jsou vaše řádky zcela zbytečně. A doufám jako člověk který jsi toto téma vytvořil že mám na to právo. Chtít zde jen tematické odpovědi.

Děkuji Jirka 54

Jste na veřejné diskuzi. Vyjádřit se může každý. Pokud tak činí slušnou formou.

Neregistrovaný uživatel

27.8.2022 19:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185

Váš předchozí příspěvek. Citovala jsem ho. "Nemá aha tam tedy neprobíhá trávení jako v žaludku a ve střevech u nych té skořápky zajímavé." Jestli tohle bodlinka rozšifruje, tak klobouk dolů.

Jo ona to jistě dá když ne tak se ozve takže buďte v klidu 😄

Neregistrovaný uživatel

27.8.2022 19:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185

Jste na veřejné diskuzi. Vyjádřit se může každý. Pokud tak činí slušnou formou.

Aha no u nás se něco říká o skotu a řetízku 🙂.

Neregistrovaný uživatel

30.8.2022 15:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185

Tak vývoj situace ohledně oka toho kuřete už se zcela nezalepuje vůbec ale stále je okolí bez chmýří. A občas ještě lepivej výtok z oka a tak i lepení nečistot z krmiva.

Neregistrovaný uživatel

11.10.2022 14:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185

Další dotaz který mi vyplynul zde z jiné diskuze. Chováte někdo slepice jen na vajíčka bez kohouta jaká je u nich % kvokavost? Jestli nepřítomnost kohouta kvokavost ovlivní ?

11.10.2022 19:58

Další dotaz který mi vyplynul zde z jiné diskuze. Chováte někdo slepice jen na vajíčka bez kohouta jaká je u nich % kvokavost? Jestli nepřítomnost kohouta kvokavost ovlivní ?

Ne.

Neregistrovaný uživatel

11.10.2022 20:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185

Ne.

Děkuji za odpověď .

14.10.2022 16:41
juhaj

XXX.XXX.164.121

Měli jsme a kvokaly stejně.

Neregistrovaný uživatel

14.10.2022 16:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185

juhaj napsal(a):
Měli jsme a kvokaly stejně.

Děkuji za odpověď já právě že nikdy jsem je singl neměl atak proto ten dotaz.

Přidejte reakci

Přidat smajlík