Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravím Vás! Táto téma nie je príliš praktická, skôr na zabavenie, a predsa sa zamýšľam nad tým, akú pamäť má sliepka (kohút)?
Tvrdí sa, že sliepka je hlúpa. Mne zase až tak hlúpa nepripadá.
Jednak videla som, že vie riešiť aj niektoré logické úlohy, napr. keď chce vyletieť niekam, nájde si medzistupeň a to nielen rovno, pod tým miestom, kam chce vyletieť, ale aj mimo úsečky, ktorej body tvoria: miesto, odkiaľ letí a miesto kam letí...
alebo keď idem s niečím dobrým k nim, vedľa ich výbehu, bežia odo mňa, k miestu, kde je vchod, kam napokon prídem,... atď.
Na druhej strane predali sme jednému pánovi kohúta. Ten kohút bol úplne krotký, pán mi telefonoval, že sú veľkí kamaráti, zobe mu z ruky a on ho škrabká po lalokoch - a vytešoval sa. No najnovšie ma informoval, že teraz v lete odišiel na dovolenku a starala sa o neho (a hydinu) dcéra, tak ju napádal, nechcel tomu uveriť, lebo veď "to je dobrý kohút". Keď sa vrátil, už kohút nebol kamarát ani s ním a stal sa z neho, ako povedal, "zabijak", hrubo napadol a napádal aj jeho.
Otázka je, či stihol za 2 týždne na ich vzťah , či na neho zabudnúť? Má sliepka (a kohút) takú krátku pamäť? Dvojtýždňovú?
A do tretice: máme v kúte slepačieho výbehu figovník. Minulý rok som nášmu kohútovi (ešte ako pubertiakovi a adolescentovi) a sliepkam dávala z figovníka figy. A veľmi, veľmi im chutili. Aj teraz sú tam figy, ale ešte zväčša zelené. Hoci tohto roku figy nedostal (to až ich bude priveľa), akonáhle idem tým smerom, kohút beží za mnou a žiadostivo a s dôverou na mňa pozerá, či mu nejakú figu nedám. On si pamätá?
Uživatel s deaktivovaným účtem

určitě si to pamatuje
tak stejně kohout nezapomněl, jak vypadá ten pán, ale prostě absence člena hejna změnila poměry v hejnu a šéfem je teď kohout.
CIB564

XXX.XXX.35.106
Tady se s tím někdo piplal:) Red Junglefowl Chicks Seek Contact With Humans During Foraging Task myslím že se to týká vašeho nadhozeného tématu, zajímavé čtení
https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fpsyg.2021.675526/full