Pejs

XXX.XXX.33.7
Dobrý den,
lze chovat běžné slepičky a wyandot kohouta s liliputkami? Udělají si něco nebo kohout, ublíží naskakovanim prckům? Děkuji za rady.
Uživatel s deaktivovaným účtem

vegh
napsal(a):
Liliputky možťe chovať velkími sliepkami ale v šetké kurence budu krížence.
Velký kohout liliputkám (slepicím) neublíží? Ptám se jako laik.
Chovám společně už několik let zdrobnělá a zakrslá plemena. Mám tam dva kohouty, jednoho zakrslého a dalšího zdrobnělého. Kohouti ovšem vyrostli společně od kuřete, takže se v pohodě tolerují, i když ten maličký je šéf. Výběh mám cca 10x8m, ale jinak je každý večer pouštím do obřího sadu, kurník mají společný. Je to všechno v pohodě. Ale stalo se mi, že když jsem přidala po ztrátě dravcem zakrslého kohouta ke zdrobnělému, pořád ho honil, kloval a opravdu jsem jej po pár dnech dobitého musela odebrat. Pokud ale vyrosou spolu, jsou docela v pohodě. Občas nějaké malé škorpení o slepičku proběhne, ale žádné bitky a klování. Za mě mám vyzkoušeno, že pokud si odchovám společně kuřata různých plemen od mala, vyrůstají spolu, tak i rozbroje jsou mezi nimi minimální. Ale slučovat různé slepice různé velikosti, to nebude dělat dobrotu.
Ano, když spolu vyrůstají od kuřata,je to lepší,ale velký kohout je na maličké slepičky velký a když by ji pojímal,stane se neštěstí.. zdrobnělá plemena se zakrslými, by neměla být problém....ale ,jak píšete, přidat cizího dospělého kohoutka problém je, a to nejen u zdrobnělých plemen..