Tuhé maso ze slepice

Brojleři
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Anytaa

25.7.2022 09:55
Anytaa

XXX.XXX.240.49

Dobrý den, zajímá mě proč je maso ze slepice tuhé po zpracovaní na gril?
Sousedi mají hybrydy a když se dělají na grilu, tak je to vždycky takové tužší.
My si zkusili koupit brojlery, jednoho jsme zabili na 3kg váhy, naporcovali, dali na gril a to maso bylo taky takové tužší, tvrdší. V čem je chyba? Bavím se hlavně o zpracování masa na gril. Hlavně skrz ty brojlery. Ocením jakékoliv rady. Děkuji a hezký den

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.7.2022 10:43
Uživatel s deaktivovaným účtem

Slepice bude vždy tuhá, ne nadarmo se ze slepice dělá vývar, nebo na paprice (dlouze dušená) nebo z vývaru do rizota. prostě je stará a tuhá.

25.7.2022 10:55
bery25

XXX.XXX.33.227

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Slepice bude vždy tuhá, ne nadarmo se ze slepice dělá vývar, nebo na paprice (dlouze dušená) nebo z vývaru do rizota. prostě je stará a tuhá.

tak neviem,taky 10tyždnovy brojler aby bol stary,ja som teraz robil prsia ale na kameni a boli vyborne stavnate,ano trosku tuhšie su,ale nikto sa nestažoval,alebo nemal odvahu

25.7.2022 11:15
ančovička1

XXX.XXX.220.190

Anytaa napsal(a):
Dobrý den, zajímá mě proč je maso ze slepice tuhé po zpracovaní na gril?
Sousedi mají hybrydy a když se dělají na grilu, tak je to vždycky takové tužší.
My si zkusili koupit brojlery, jednoho jsme zabili na 3kg váhy, naporcovali, dali na gril a to maso bylo taky takové tužší, tvrdší. V čem je chyba? Bavím se hlavně o zpracování masa na gril. Hlavně skrz ty brojlery. Ocením jakékoliv rady. Děkuji a hezký den

Jestli to ale nebyli "brojleři" kalimera(selská) kuřata..
..jak byla kuřata stará ?..při 3 kg živé nebo mrtvé váhy?

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.7.2022 11:49
Uživatel s deaktivovaným účtem

bery25 napsal(a):
tak neviem,taky 10tyždnovy brojler aby bol stary,ja som teraz robil prsia ale na kameni a boli vyborne stavnate,ano trosku tuhšie su,ale nikto sa nestažoval,alebo nemal odvahu

Reaguji na info, že sousedi griluji slepice hybridky

25.7.2022 12:10
ančovička1

XXX.XXX.220.190

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Reaguji na info, že sousedi griluji slepice hybridky

Grilovat slepici ,by mě tedy nenapadlo😀..na paprice je nejlepší..
U brojlerů také hodně záleží na tom, čím se krmí..ale musí to být Coob nebo Ross, kalimera mají maso tužší..

Vrků

25.7.2022 12:21
Vrků

XXX.XXX.32.48

Pravidelná návštěva zubaře.

25.7.2022 12:22
ančovička1

XXX.XXX.220.190

Vrků napsal(a):
Pravidelná návštěva zubaře.

🤣🤣🤣👍

25.7.2022 21:43
JoPe

XXX.XXX.82.8

Anytaa napsal(a):
Dobrý den, zajímá mě proč je maso ze slepice tuhé po zpracovaní na gril?
Sousedi mají hybrydy a když se dělají na grilu, tak je to vždycky takové tužší.
My si zkusili koupit brojlery, jednoho jsme zabili na 3kg váhy, naporcovali, dali na gril a to maso bylo taky takové tužší, tvrdší. V čem je chyba? Bavím se hlavně o zpracování masa na gril. Hlavně skrz ty brojlery. Ocením jakékoliv rady. Děkuji a hezký den

Jestli to negrilujete moc brzo po zabití. Je potřeba nechat řádně vychladnout a před grilováním je dobré nasolit a nechat v lednici v uzavřené nádobě 12 - 24 h a pak teprve grilovat. Na tuhost má i velký vliv teplota, není dobré na to spěchat, obzvlášt větší kusy je lepší točit pomaleji, tak zhruba tři až čtyři hodiny a potírat několikrát např. směsí oleje, piva, česneku,soli,sladké a pálivé papriky. Dělám to tak dlouhá léta a zubaře nikdo zatím nepotřeboval. Přeji dobrou chuť.

Přidejte reakci

Přidat smajlík