Anytaa

XXX.XXX.240.49
Dobrý den, zajímá mě proč je maso ze slepice tuhé po zpracovaní na gril?
Sousedi mají hybrydy a když se dělají na grilu, tak je to vždycky takové tužší.
My si zkusili koupit brojlery, jednoho jsme zabili na 3kg váhy, naporcovali, dali na gril a to maso bylo taky takové tužší, tvrdší. V čem je chyba? Bavím se hlavně o zpracování masa na gril. Hlavně skrz ty brojlery. Ocením jakékoliv rady. Děkuji a hezký den
Uživatel s deaktivovaným účtem

Slepice bude vždy tuhá, ne nadarmo se ze slepice dělá vývar, nebo na paprice (dlouze dušená) nebo z vývaru do rizota. prostě je stará a tuhá.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Slepice bude vždy tuhá, ne nadarmo se ze slepice dělá vývar, nebo na paprice (dlouze dušená) nebo z vývaru do rizota. prostě je stará a tuhá.
tak neviem,taky 10tyždnovy brojler aby bol stary,ja som teraz robil prsia ale na kameni a boli vyborne stavnate,ano trosku tuhšie su,ale nikto sa nestažoval,alebo nemal odvahu
Anytaa
napsal(a):
Dobrý den, zajímá mě proč je maso ze slepice tuhé po zpracovaní na gril?
Sousedi mají hybrydy a když se dělají na grilu, tak je to vždycky takové tužší.
My si zkusili koupit brojlery, jednoho jsme zabili na 3kg váhy, naporcovali, dali na gril a to maso bylo taky takové tužší, tvrdší. V čem je chyba? Bavím se hlavně o zpracování masa na gril. Hlavně skrz ty brojlery. Ocením jakékoliv rady. Děkuji a hezký den
Jestli to ale nebyli "brojleři" kalimera(selská) kuřata..
..jak byla kuřata stará ?..při 3 kg živé nebo mrtvé váhy?
Uživatel s deaktivovaným účtem

bery25
napsal(a):
tak neviem,taky 10tyždnovy brojler aby bol stary,ja som teraz robil prsia ale na kameni a boli vyborne stavnate,ano trosku tuhšie su,ale nikto sa nestažoval,alebo nemal odvahu
Reaguji na info, že sousedi griluji slepice hybridky
Vrků

XXX.XXX.32.48
Pravidelná návštěva zubaře.
Anytaa
napsal(a):
Dobrý den, zajímá mě proč je maso ze slepice tuhé po zpracovaní na gril?
Sousedi mají hybrydy a když se dělají na grilu, tak je to vždycky takové tužší.
My si zkusili koupit brojlery, jednoho jsme zabili na 3kg váhy, naporcovali, dali na gril a to maso bylo taky takové tužší, tvrdší. V čem je chyba? Bavím se hlavně o zpracování masa na gril. Hlavně skrz ty brojlery. Ocením jakékoliv rady. Děkuji a hezký den
Jestli to negrilujete moc brzo po zabití. Je potřeba nechat řádně vychladnout a před grilováním je dobré nasolit a nechat v lednici v uzavřené nádobě 12 - 24 h a pak teprve grilovat. Na tuhost má i velký vliv teplota, není dobré na to spěchat, obzvlášt větší kusy je lepší točit pomaleji, tak zhruba tři až čtyři hodiny a potírat několikrát např. směsí oleje, piva, česneku,soli,sladké a pálivé papriky. Dělám to tak dlouhá léta a zubaře nikdo zatím nepotřeboval. Přeji dobrou chuť.