Uživatel s deaktivovaným účtem

Třeba se ujme
Kopíruji pranostiky pro srpen:
Co červenec neuvaří, srpen nedopeče.
Co červenec neupeče, to již srpnu neuteče.
V srpnu již nelze slunci mnoho věřit.
I když ze strnišť občas fučí, horko nás přece jen mučí.
Půlnoční větry v srpnu přinášejí stálé počasí.
Z počátku toho měsíce říká se, že opět studený vítr ze strnišť fouká.
V srpnu když půlnoční vítr věje, bez deště slunéčko hřeje.
Když fouká v srpnu severák, bude dlouho pěkně pak.
Když je v srpnu ráno hodně rosy, mají z toho radost vosy.
Rosí-li v srpnu silně tráva, pěkné povětří se očekává.
Když jsou v srpnu velké rosy, zůstane obyčejně pěkné počasí.
Hřímá-li v srpnu, lze čekat osmého dne opět bouřku.
Hřímá-li v srpnu, praví se, že budoucího roku hojná úroda a množství deště jest k doufání.
Srpen k zimě hledí a rád vodu cedí.
Když v srpnu naprší, tak než se oběd pojí, všecko slunce vysuší.
V srpnu mlhy na výšinách - jistá voda, když v nížinách - to pohoda.
Mlhy na lukách, potocích a řekách v srpnu zvěstují trvalé počasí.
Teplé a suché léto přivádí za sebou mírný podzimek, tuhou zimu a nejlepší víno.
Když v srpnu moc hřímá, bude na sníh bohatá zima.
Když pálí srpen,bude pálit i víno.
Srpen z počátku-li hřeje, zima pak se dlouho sněhem skvěje.
Moc hub srpnových - moc vánic sněhových.
Nejsou-li v srpnu hřiby, nebude v zimě sněhu.
Jsou-li v srpnu hory kalný, budou v zimě mrazy valný.
Jak Vavřinec zavaří, Bartoloměj zasmaží, tak se podzimek daří.
(https://www.pranostika.cz/srpen.html)

inu z polnohospodářských prací:
- sklizen první záhon brambor. Mnoho hlíz malinkých, asi sucho, ale našly se i pěkné kousky. Brambory čisté, bez chorob a poškození, hryzec zatím neřádí. V sobotu celý den pršelo, drobně a vytrvale, ale 5 cm pod povrchem sucho na troud. Ale aspoň se díky troše vlhkosti dobře pleje. Tak jsem ostatní stávající řádky brambor prolila vodou, snad to pomůže, jsou tam ještě některé rostliny zelené.
- sklizeny první lusky hrášku, doufám, že ještě pokvete a bude ještě druhá žeň
- jahody mi něco po odplození kompletně oholilo z listů. Je možné, že slimáci?
Slimáci mi jisotně oholili z listů první okurku z kraje. Takže dnes nasadím nějaká ta opatření. Radil mi česnekář, že na ně platí měděný drát položený na půdu okolo plodiny. Mám ale podezření, že se podhrabou. Zkusím zapustit kolem rostlin plastovou bariéru (z PET lahve, pár cm pod povrch), a drát položit kolem ní, aby nemohli přelézat.
- rajčata se začínají barvit. A plody odspodu nahnívají přesně jak se začnou barvit. Objednala jsem pythium dravou houbu, a uvidím, zda to pomůže i takhle během sezony. Zralejší rajská též chutnají slimejšům. Do nádob nasypu modré krystalky, aspoň bude pohnojeno.
- vypadá to na slušnou úrodu paprik. Dokonce mi vyplodí zřejmě i ty, co zůstaly doma v kelímcích od jogurtu, je jich asi pět keříků, nějak jsem se nedostala k tomu, je přesadit
- česnek už je vytahaný, cibule ho bude následovat. Česnek vykázal menší úrodu, než jsem čekala, ale pravda, nestarala jsem se o něj, a nehnojilo se a nezalévalo a tak. Třeba bude o to aromatičtější :-) Cibule mě příjemně překvapily, většinou pěkně narostly.
- slušně povyskočila mrkvička. Sela jsem ji dost řídce, přesto zřejmě budu muset nějak protrhávat - zkoušel někdo ty vyškubané mrkve zasadit vedle? Dělá se to, má to smysl? Zkusila bych.... Mám volnou tu plochu po bramborách... A vlastně i po česnekách :-)
- slípky se v snášení mohou přetrhnout. Byla jsem teď 10 dní pryč, tak abych nezatěžovala kolegyně, plácla jsem se přes kapsu, a pořídila ta nejlevnější automatická dvířka šuntoidního charakteru, která jsem na našem trhu objevila. Instalace byla trochu o nervy, protože mám nízký kurník a musela jsem navyšovat prkénkem, abych umístila motor dostatečně vysoko nad vchod. Jsem zvědavá, jak dlouho budou fungovat. Ale moji nepřítomnost zvládla ctně.

Kocour byl též opuštěn na deset dní. Dostal hrnec granulí a jaké bylo moje překvapení, když jsem přijela, a ten objem jsem našla přemístěný do jeho břicha. Milému bečkounovi nastává dietka. Vypadá tak, že bych se nebála osočení z tyranie, kdyby ho někdo viděl. Sotva se koulí...
napsal(a):
Kocour byl též opuštěn na deset dní. Dostal hrnec granulí a jaké bylo moje překvapení, když jsem přijela, a ten objem jsem našla přemístěný do jeho břicha. Milému bečkounovi nastává dietka. Vypadá tak, že bych se nebála osočení z tyranie, kdyby ho někdo viděl. Sotva se koulí...
Málo tekutin,zácpa,zkusit osmotickou laxativu,myslím u kocoura.

Olánek
napsal(a):
Málo tekutin,zácpa,zkusit osmotickou laxativu,myslím u kocoura.
Já ho proženu i bez laxativy, to bude koukat.

napsal(a):
Na to jsou fajn dávkovače krmení. Otázka, zda by se investice vyplatila.

napsal(a):
Já ho proženu i bez laxativy, to bude koukat.
Aby nedostal infarkt.

napsal(a):
Aby nedostal infarkt.
Já málem dostala, když jsem ho viděla
Dávkovač kupovat nebudu, je to šelma, jednou se přežere co může, podruhé bude mít hladovku, jednou se myší urodilo, jednou nic nechytil, to je život
Na koně nebo slepice mám lidi
Hoří, již týdenní zpravodajství a mnozí politici by rádi...Tak se na to dívá lidová tvořivost
- slušně povyskočila mrkvička. Sela jsem ji dost řídce, přesto zřejmě budu muset nějak protrhávat - zkoušel někdo ty vyškubané mrkve zasadit vedle? Dělá se to, má to smysl? Zkusila bych.... Mám volnou tu plochu po bramborách... A vlastně i po česnekách :-)
Přesazená mrkev funguje stejně jako každá jiná kytka, ovšem bude mít křivé, rozdělené a jinak tvarově znehodnocené kořeny. Viz https://www.youtube.com/watch?v=AqJzpuyDe_U od 5:30, paní to zkusila na vlastní mrkev; sama musíte posoudit, jestli Vám takováto mrkev stojí za to. :)

Stojí Díky moc (v nejhorším spasou koně - plochy je dost)
Vrků

XXX.XXX.36.58
Tak se mně poevropštila pižmovka,vyseděla a pečuje jen o jedno pižmovče čím více relativního blahobytu tím méně potomků,
Vrků

XXX.XXX.36.58
bery25
napsal(a):
do afriky s nou
V Africe je vysoká neplodnost mužů ,bohatě to zvládají ti plodní.Jak jsou na tom afričtí pižmaci netuším.

Když by nebyl vhodný pižmák, třeba by zaskočil pštros? Pak by jednotlivé vejce bylo i očekávatelné. Není váš pižmák třeba z Afriky a neaspiruje na povýšení (povyrostení)?

Modré granule na slimáky jsou nečekaně účinné. Někteří hladovci mi již pěkně hnojí kytičky :-) Včera dorazila též chytrá houba, tak nejprv musím zjistit, co má kolegyně v postřikovači (nejspíš roundup), pak to někam vyplácat (a předůkladně vymýt), a následně se mají plísně na co těšit (nebo rajčata, když to pořádně nevymeju).
Jahody a okurku mi nejspíš ohryzala hnusná srnka (a nikoli hnusný slimejš). Zvýšila jsem oplůtek k políčku o metr, snad to bude stačit, aby tam neobtěžovala. Kdože vysazuje ty vlky? Potřebovala bych pár vysadit k nám do výběhu...
Kocour vznesl stížnost na nedostatečný přísun krmiv. Bylo mu oznámeno, že až si na ně bude vydělávat, může si jich nakoupit kolik jen unese.
Vypadá to, že rajská přežila zasušení během mé nepřítomnosti celkem bez úhony. Jak zmenšujete u rajčat listovou plochu? Někdo říká některé listy odstranit, někdo říká cvaknout listy na půlku. Tak nějak jsem udělala něco od obojího
Vrků

XXX.XXX.36.58
Právě jsem udělal holoubě plněné modrým ratimorem.Rozdrtil na prach a nasypal do dutiny břišní.Ta mrška určitě zblajzne jen hlavu,ale až se splete.

Taky na slimáky? :-D

napsal(a):
Modré granule na slimáky jsou nečekaně účinné. Někteří hladovci mi již pěkně hnojí kytičky :-) Včera dorazila též chytrá houba, tak nejprv musím zjistit, co má kolegyně v postřikovači (nejspíš roundup), pak to někam vyplácat (a předůkladně vymýt), a následně se mají plísně na co těšit (nebo rajčata, když to pořádně nevymeju).
Jahody a okurku mi nejspíš ohryzala hnusná srnka (a nikoli hnusný slimejš). Zvýšila jsem oplůtek k políčku o metr, snad to bude stačit, aby tam neobtěžovala. Kdože vysazuje ty vlky? Potřebovala bych pár vysadit k nám do výběhu...
Kocour vznesl stížnost na nedostatečný přísun krmiv. Bylo mu oznámeno, že až si na ně bude vydělávat, může si jich nakoupit kolik jen unese.
Vypadá to, že rajská přežila zasušení během mé nepřítomnosti celkem bez úhony. Jak zmenšujete u rajčat listovou plochu? Někdo říká některé listy odstranit, někdo říká cvaknout listy na půlku. Tak nějak jsem udělala něco od obojího
Já zalamuji řapíky.
Vrků

XXX.XXX.36.58
napsal(a):
Taky na slimáky? :-D
Dám si pět piv,značka nepotřebuje reklamu a vymočím se přes plot k sousedům a slimáci pivo miluji.

no, ještě že vás nemám za souseda. To byste asi přišel k úrazu...
Vrků

XXX.XXX.36.58
napsal(a):
no, ještě že vás nemám za souseda. To byste asi přišel k úrazu...
Nevím jestli by jste nezměnila názor a neodložila vidle.

Po pitce - ku bitce.

Vrků

XXX.XXX.1.226
Vrků

XXX.XXX.1.226
ančovička1
napsal(a):
Ančoviččina kozička se prý vyjádří v říjnu 🤣🤣🤣
Je to kozoroh z pražské ZOO,prý po něm potomci nadojí 10 litrů denně.
Vrků

XXX.XXX.1.226
Budoucnost vidím na valchu.Neznáte někdo podmínky pro praní prádla v tekoucí vodě,potoce?
Vrků

XXX.XXX.1.226
Štefan1
napsal(a):
Nesmí Vás u toho nikdo vidět.
Taky jsem si na Bečvě dával bacha.
Vrků
napsal(a):
Budoucnost vidím na valchu.Neznáte někdo podmínky pro praní prádla v tekoucí vodě,potoce?
Jo, jen ještě počtejte na nějaké další sakční balíčky a pak i EU vydá nařízení prát výhradně v potoce, či řece na kameni, jak bylo zvykem. Vždyť dnes se opět bude spalovat uhlí a atomovka je čistý zdroj energie...

Štefan1
napsal(a):
Nesmí Vás u toho nikdo vidět.
Musíte se tvářit, že se jen jdete koupat v tradičním úboru. Dámy mohou využít tradičních úborů i k praní povlečení
Podél Gangy to ani jinak nedělají.

A zúrodníte dolní toky, taky!
Vrků

XXX.XXX.33.164
Dnes jsem v tržnici dostal mimo jiné bednu cuket.Dle prodávajícího změkly,čímž o ně zákaznice ztratily zájem.A teď babo raď,mohu je dát králíkům?

Vrků
napsal(a):
Dnes jsem v tržnici dostal mimo jiné bednu cuket.Dle prodávajícího změkly,čímž o ně zákaznice ztratily zájem.A teď babo raď,mohu je dát králíkům?
neviem, ako je to s králikmi, ale ja ich strúham nahrubo sliepkam a kuratám, dávam im to so šrotom, a sú neskutočne šťastné, keď niečo také dostanú

Vrků
napsal(a):
Ano, ale jenom v malém množství. Jako cokoliv, pokud nechcete řešit zažívací problémy. Já bych spíš zvažovala využití v lidské kuchyni.
Vrků

XXX.XXX.33.164
napsal(a):
Ano, ale jenom v malém množství. Jako cokoliv, pokud nechcete řešit zažívací problémy. Já bych spíš zvažovala využití v lidské kuchyni.
Dík za názor,ale jde o množství až nelidské.

Vrků
napsal(a):
Dík za názor,ale jde o množství až nelidské.
Tomu rozumím, ale u těch králíků fakt opatrně. Co takhle velkovýroba cuketových buchet?
Vrků

XXX.XXX.33.164
napsal(a):
Tomu rozumím, ale u těch králíků fakt opatrně. Co takhle velkovýroba cuketových buchet?
Co noc o jedno holoubě měně,asi kuna,nikdy více než jedno.Po šesti dnech bez ztráty.U kadeřnice jsem získal dámské vlasy,vyhrebelcoval psa a manželce vypatlal čast kvalitní voňavky v holubníku.V záloze mám návštěvu ZOO získat tygři výkaly a pak zbývá jen past a prostudovat trestní zákoník .
Vrků

XXX.XXX.33.164
napsal(a):
Pokut napíšete do médií odbornou úvahu, že cuketa staví zhoubné rakovinové bujení tak do těch buchet jdu.
napsal(a):
Musíte se tvářit, že se jen jdete koupat v tradičním úboru. Dámy mohou využít tradičních úborů i k praní povlečení
Podél Gangy to ani jinak nedělají.
Já jsem četl o případu v Indii, kdy ženě, která leta nemohla otěhotnět, nějaký tam ten jejich guru poradil, ať se vykoupe v posvátné řece Ganze.
Ona to udělala a prý potom fakt otěhotněla...
Tak jsme se o tom pak bavili v práci a jedna kolegyně to okomentovala, že se ani nediví, že otěhotněla - z té špiny, co tam teče

To víte, vystavení takovému imunitnímu stresu nakopne organismus k celkové regeneraci a poté, co zaválčí se salmonelou, úplavicí, leptospirozou a dalšími lahůdkami, je natolik ozdraven, že může počít.
Nebo umřít.

napsal(a):
To víte, vystavení takovému imunitnímu stresu nakopne organismus k celkové regeneraci a poté, co zaválčí se salmonelou, úplavicí, leptospirozou a dalšími lahůdkami, je natolik ozdraven, že může počít.
Nebo umřít.
Nebo obojí...
Tak to je ten indický recept na plodnost. Po koupeli v něčem takovém, bych na tuty otěhotněl i já
https://www.youtube.com/watch?v=6-PezAR4cs4
Vrků

XXX.XXX.32.115
Pokud u břehu masturbuje půl miliardy Indů tak určitě.

Vrků
napsal(a):
Pokud u břehu masturbuje půl miliardy Indů tak určitě.
No, ony ty spermie moc nevydrží. Nedělejte si iluze.

petr008
napsal(a):
Och hluboce se mýlíte madam. Je všeobecně známo, že "indické" spermie úspěšně dopluly až do Evropy...
PS: dokonce po souši
No jo, ale v původním balení.
Vrků
napsal(a):
Pokut napíšete do médií odbornou úvahu, že cuketa staví zhoubné rakovinové bujení tak do těch buchet jdu.
https://www.zapisnikfarmare.cz/clanek/1676-recepty-ze-zahrady/
To lečo z cukety doporučuju - je to ekvivalent zavařeného domácího prefabrikátu na klasické lečo, hodí se to do teplé i studené kuchyně, lze to nacpat pod maso i ten zeleninový salát se z toho dá udělat.
A v zimě jako když najdeš.
Vrků

XXX.XXX.33.245
Varaxi
napsal(a):
https://www.zapisnikfarmare.cz/clanek/1676-recepty-ze-zahrady/
To lečo z cukety doporučuju - je to ekvivalent zavařeného domácího prefabrikátu na klasické lečo, hodí se to do teplé i studené kuchyně, lze to nacpat pod maso i ten zeleninový salát se z toho dá udělat.
A v zimě jako když najdeš.
Mám pocit, že bio zahrádkář postrádá odolnost vůči koktejlu pescididu.což přináší život ve strachu a úzkosti, že se mu v dnešním světě nevyhne.Pro nastupující generaci cukr v receptu rovná se jed.
Vrků

XXX.XXX.33.245
bery25
napsal(a):
ano,ano, cukor je biela smrt ja pesticidi pouzivam,ked si nepostriekam, dvakrat,trikrat zemiaky a nebudem mat,tak si pojdem kupit postriekane dvadsat krat
Kdo ví, možná jsou to i pesticidy. co ničí škodliviny a proto se prodlužuje délka života.
Ahojte,
mohli byste mi prosím napsat, kdy u Vás naposledy pršelo + kraj, odkud jste?
Já si myslela, že u nás je super sucho, ale zjišťuju, že místa v okolí jsou na tom ještě hůř.
Takže - u nás (Středočeský kraj) pršelo naposledy v noci na úterý, nevím, kolik mm spadlo, ale moc to nebylo - do rána bylo sucho.
Vrků

XXX.XXX.37.75
Varaxi
napsal(a):
Ahojte,
Já si myslela, že u nás je super sucho, ale zjišťuju, že místa v okolí jsou na tom ještě hůř.
Takže - u nás (Středočeský kraj) pršelo naposledy v noci na úterý, nevím, kolik mm spadlo, ale moc to nebylo - do rána bylo sucho.
Kdy u mě naposled pršelo si nepamatuji,tak hluboko moje paměť nesahá,jsem u MB.Zrovna sestavují žádost o finanční kompenzaci za vodné, stočné v tom suchu v podstatě není,nezbytně vynaložené na záchranu živočichů a rostlin,tzv.deštné.

Varaxi
napsal(a):
Ahojte,
Milín, Příbramsko, v neděli 10 mm

u nás, v Bratislave po veľmi dlhej dobe teraz a má aj večer či v noci

U nás (Beskydy) pršelo dnes v noci, předtím krátký déšť minulý čtvrtek (jako bouřka, ale asi jen 5 minut), a předtím asi před měsícem jeden den. A předtím někdy v půlce června trochu.
Je tu extrémní sucho, naše řeka (Predmieranka, přítok Kysuce) se i dole u soutoku dá přejít suchou nohou. V Kysuckem Novém Městě tento týden hořel les...
Husám vyschnul potůček, kde měly koupátko. Takže jim plníme maltovníky. Jinak studna nám letos vyschla už na začátku června. Ještě štěstí, že tu je i vrt.
Vrků

XXX.XXX.7.21
Olánek
napsal(a):
V Praze pěkně zapršelo,naprosro svisle,čímž se na balkonové květiny nedostalo.Dešťovku jim přivezu z chalupy.
Vodu nepřivezu z 35 metrů čtverečních střechy na dně sudu 25 cm.ách jo.

Aktualizuji: Milín od pátečního večera 70 mm. Jsem spokojen, pokud se oteplí, sežere plíseň rajčata dřív, než jich budu mít plné zuby....

Víkend totál propršený, netuším, ,kolik spadlo, ale zase by si to příroda mohla nechat na později. Nicméně bude poprchávat nejméně do středy. Střechy nám nahospodařily mnoho vody, musím vyčerpat a vyčistit jednu nádrž, abych si do ní před zimou mohla napustit čistou dešťovou vodu, přes léto doznala voda v obou nádržích úhony. Teď se to podle mě trochu naředilo dešťovkou, ale bude to chtít kompletní výměnu....
Rajská mi chytala plíseň (zahnívající plody od špiček) už před dvěma týdny, ale aplikovala jsem chytrou houbu a plíseň zmizela. Okamžitě. To bych nečekala :-) Takže budu chytrou houbu aplikovat v průběhu plození častěji, to je docela šikovné.
Bohužel rajská v kyblících bez děr ve dně se minulým deštěm (14 dní zpět) přelila a uschla, akorát asi dopečou stávající plody a nic jiného z nich nebude. Při momentálním dešti jsem kyblíky zvrhla na bok, snad to osazenstvo přežije. Příští rok budu dávat už jen do pytlů, do těch naprší zeshora minimum - zato se ale i při deštích musejí zalévat....
Slimáky drží úspěšně na uzdě Slimex, máme tu poslední 2 týdny natolik příznivo, že ty slizké mrchy lezou všude. Jak výše řečeno, půda pod povrchem je vlhká. Ale podél lesa a na výsluních je porost spálený do sucha.
Papriky jsou podstatně odolnější než rajčata, zdá se. A kvetou a plodí. Jen zatím žádný plod nedozrál - pouze jeden, co mám doma za oknem
Vrků

XXX.XXX.32.171
Ančovičko uklízite králíkům jednou nebo dvakrát denně?
Vrků

XXX.XXX.32.171
Na Kralicích jsou fotky,předpokládám vašich Bu,ve vzorné až učebnicové čistotě.Já králíkům uklízím týdně,v kurníku po třech dnech,v holubníku po měsíci,ubývá sil.
Vrků
napsal(a):
Na Kralicích jsou fotky,předpokládám vašich Bu,ve vzorné až učebnicové čistotě.Já králíkům uklízím týdně,v kurníku po třech dnech,v holubníku po měsíci,ubývá sil.
Děkuji 😊..a já myslela, že to je vtípek 😀..jj,jsou to moje holky, trochu vymazlené.. samičky nezabíjíme..mají kotec 160 x 80cm, tak si udržují čistotu..bobky uklizime podle potřeby asi 1x týdně, celý kotec po dvou týdnech..asi..jak vyjde čas..
Kurniky mám 4😀..tedy, po třech dnech bych to nedala 🤔..holuby nemáme..kdysi pokus o volný chov mi zlikvidovali dravci😭..tak mám 10 bílých hrdliček ve voliéře..😀..to je po ránu cukrování😇
Vrků

XXX.XXX.32.171
Pižmák je nymfoman, správně satyr pižmovky už ho nechtějí ani s ním nejdou do kachníku.Sexualní aktivita dnes sice frčí,ale co je moc to je moc.Jak hypersexualitu tlumit,bromem Br ?
Vrků

XXX.XXX.32.171
Hanko,pokazila si mně nejen víkend

Vrků
napsal(a):
Hanko,pokazila si mně nejen víkend
Jo, někdy jeden nemá moc na výběr.....
Vrků
napsal(a):
Co noc o jedno holoubě měně,asi kuna,nikdy více než jedno.Po šesti dnech bez ztráty.U kadeřnice jsem získal dámské vlasy,vyhrebelcoval psa a manželce vypatlal čast kvalitní voňavky v holubníku.V záloze mám návštěvu ZOO získat tygři výkaly a pak zbývá jen past a prostudovat trestní zákoník .
kočka ! kuna by to vzala všechno...
Vrků

XXX.XXX.11.80
Mám rakytník,bez znalosti pohlaví,kol něho hodně rakytníčků Může samec zplodit bez samice samičku nebo obráceně samice samce?

Vrků
napsal(a):
Mám rakytník,bez znalosti pohlaví,kol něho hodně rakytníčků Může samec zplodit bez samice samičku nebo obráceně samice samce?
Tiež som to nevedela rozlíšiť, potom som sa dozvedela, že samec na jar produkuje také hnedé "šištičky" - pozri obrázok, samica nie. Potom som zistila, že mi ako samice predali 2 samcov. Jedného samca som si kúpila vedome a úmyselne, aby vznikli plody.
A tú jedinú samicu som si vybrala napokon u iného predajcu tak, že som na nej v čase kúpy už videla plody.
U mňa ani samce, ani samice neplodia nič (jedincov opačného či rovnakého pohlavia) okrem toho, čo vyrastie z koreňov.
Vrků

XXX.XXX.11.80
napsal(a):
Tiež som to nevedela rozlíšiť, potom som sa dozvedela, že samec na jar produkuje také hnedé "šištičky" - pozri obrázok, samica nie. Potom som zistila, že mi ako samice predali 2 samcov. Jedného samca som si kúpila vedome a úmyselne, aby vznikli plody.
A tú jedinú samicu som si vybrala napokon u iného predajcu tak, že som na nej v čase kúpy už videla plody.
U mňa ani samce, ani samice neplodia nič (jedincov opačného či rovnakého pohlavia) okrem toho, čo vyrastie z koreňov.
Děkuji.

na tom strednom obrázku vidím plody, tak by to mala byť samica
Vrků

XXX.XXX.11.80
napsal(a):
na tom strednom obrázku vidím plody, tak by to mala byť samica
Tak na co třeba samce?

Aby bolo plodov viac, myslím si.
Možno je nejaký samec v okolí a včielky nejaký ten peľ priniesli, odtiaľ sú plody, ktoré vidíme. Ale nejak veľa ich nie je. Mohlo by to vyzerať aj tak, ako na obrázku tu dole.

Kopdrt

XXX.XXX.32.158
napsal(a):
Možno je nejaký samec v okolí a včielky nejaký ten peľ priniesli, odtiaľ sú plody, ktoré vidíme. Ale nejak veľa ich nie je. Mohlo by to vyzerať aj tak, ako na obrázku tu dole.
A já myslel že je to hlošina okoličnatá.
Vrků

XXX.XXX.6.14
Vrků

XXX.XXX.6.14
ančovička1
napsal(a):
Já vidím kachny 👍😄
A proto udělejte na fakultě žurnalistiky přednašku

Tak to vypadá, že se dočkám i nějaké té okurky.
Bohužel mi kleknul telefon, na který jsem fotila, tak nic nebude. Ani tu žlutou slívu, co jsem slibovala, nenafotím (nebudu se kvůli tomu nabíjet s foťákem, aby mi chcípnul přesně při pořizování prvního snímku).
napsal(a):
Rakytník neopylují včelky ale vítr. Podobně to mají jehličnany a nebo lísky.

To som netušila. Zaujímavá informácia.
Takže preto musí byť samčia rastlina v tesnej blízkosti. Najlepšie v smere možného vetra. Ak samčiu rastlinu zasadím niekde do rohu záhrady v závetrí, asi mi to veľmi nepomôže.