Ako zviazať kuriatku zlomenú nohu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

chickens

6.8.2022 16:17
chickens

XXX.XXX.120.77

Dobrý deň chcela by som poprosiť o radu. Máme skoro trojmesačné kuriatka a jednému mama zlomila nohu keď malo tri dni. Pekne sa mu zahojila ale ostal mu pakĺb. No ale minulú nedeľu mu ju znova zlomila. Lenže teraz ju má vykrivenú do vonku a padá. Ale dostane sa k jedlu, k vode prejde výbeh ale... Dali sme mu na nohu sadrokartónový tmeľ a obviazali elastickým obväzom no tú nohu má v zlom uhle. Neviem či mu nohy zviazať nech má tu nohu v správnom uhle alebo čo no je mi ľúto ho utratiť lebo už malo aj hnačku no stej sme ho vyliečili a tak sme si ho obľúbili. Za každú radu vám ďakujem.

Neregistrovaný uživatel

6.8.2022 16:39

chickens

7.8.2022 07:59
chickens

XXX.XXX.120.77

Ďakujem za radu ale on má tú nohu posunutú dovonka takže by som potrebovala nejakú tvarovaciu protézu, dlahu, sadru alebo ako to nazvať a nevieme čo použiť. Vyrábame akési dlahy do toho tvaru v akom musí mať tú nohu no aj keď sme mu ju zaviazali zatiaľ normálne tak mu stále ubieha dovonka. Nevieme ako mu ju upevniť tak nech je v správnej polohe. Ale veľmi si vážim vašu snahu pomôcť.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.8.2022 08:03

chickens napsal(a):
Ďakujem za radu ale on má tú nohu posunutú dovonka takže by som potrebovala nejakú tvarovaciu protézu, dlahu, sadru alebo ako to nazvať a nevieme čo použiť. Vyrábame akési dlahy do toho tvaru v akom musí mať tú nohu no aj keď sme mu ju zaviazali zatiaľ normálne tak mu stále ubieha dovonka. Nevieme ako mu ju upevniť tak nech je v správnej polohe. Ale veľmi si vážim vašu snahu pomôcť.

Nic ve zlém, ale přijde vám to vhodné, nutné a stojí to za to? Je to nějaké vzácné plemeno? Ten kus bude pravděpodobně stejně doživotním mrzákem. Bohužel.

7.8.2022 08:40
ančovička1

XXX.XXX.220.190

chickens napsal(a):

Myslím, že chudáka kuře, zbytečně trápite..kdybyste mu chtěli opravdu kvalitně nohu ošetřit,tak dojdete k veterináři...pro jeho dobro byste kuře měli zabít...

chickens

7.8.2022 09:22
chickens

XXX.XXX.120.77

A musím sa ospravedlniť za omyl nejak som sa prerátala a kuriatkam napočítala o mesiac viac než majú. Sú teda staré skoro dva mesiace.

7.8.2022 09:28

Tiež si myslím, že ak kura chcete zachrániť, čo najmenej trápiť (s neistým výsledkom), tak teraz už je namieste návšteva veterinára.

A možno to kura má tak či tak problém so zdravím kostií, ak sa práve jemu už druhýkrát zlomila noha.

Držím palce Vám aj kuraťu.

chickens

7.8.2022 12:20
chickens

XXX.XXX.120.237

Ďakujem za podporu a vážim si aj rady frufru a ančovička1 inak už dnes žere a pije viac dokonca vyskočil na bidielko ale musíme mu jedlo dávať z ruky a vodu mu strkať pod zobák. Myslím, že to zvládne keď už prekonal hnačku a jednu zlomeninu. A ink problém nie je v kostiach ale v kvočke tá ho totiž prevlcovala a vkuse na neho stúpa. Ona mu totiž zlomila to isté miesto.

7.8.2022 14:40

chickens napsal(a):
Ďakujem za podporu a vážim si aj rady frufru a ančovička1 inak už dnes žere a pije viac dokonca vyskočil na bidielko ale musíme mu jedlo dávať z ruky a vodu mu strkať pod zobák. Myslím, že to zvládne keď už prekonal hnačku a jednu zlomeninu. A ink problém nie je v kostiach ale v kvočke tá ho totiž prevlcovala a vkuse na neho stúpa. Ona mu totiž zlomila to isté miesto.

A to ho budete krmit a napájet po zbytek jeho života?? Slepice není pes, aby vydržela nejíst celý den….

7.8.2022 20:49

chickens napsal(a):

Podle popisu se jedná o dislokovanou zlomeninu. Potřebujete veterináře, který provede repozici.

Přidejte reakci

Přidat smajlík