Nové nosnice

Dekalb White
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.8.2022 14:37
Žaneta Matysová

XXX.XXX.6.84

Dobrý den, dnes jsem si pořídila 6 nových nosnic, zatím je mám stranou od těch co už máme doma, koukají na sebe přes plot. Můžete poradit, jak s adaptaci? Myslím, že k ostatním na noc do kurníku?? Co když bude zle? Na měsíc v karanténě nemám prostor 😒
Dále se mi nezdá, jakou mají stolici ty nové bílé a červené zase ty zobáky? Jakoby ten spodní měly delší než horní?
Jinak jsem si je pořídila u Gallus, mělo by jim být cca 18 týdnů, ale zdají se být menší??
Prosím o rady zkušených, děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.8.2022 16:42

Žaneta Matysová napsal(a):
Dobrý den, dnes jsem si pořídila 6 nových nosnic, zatím je mám stranou od těch co už máme doma, koukají na sebe přes plot. Můžete poradit, jak s adaptaci? Myslím, že k ostatním na noc do kurníku?? Co když bude zle? Na měsíc v karanténě nemám prostor 😒
Dále se mi nezdá, jakou mají stolici ty nové bílé a červené zase ty zobáky? Jakoby ten spodní měly delší než horní?
Jinak jsem si je pořídila u Gallus, mělo by jim být cca 18 týdnů, ale zdají se být menší??
Prosím o rady zkušených, děkuji

Tam to vpravo je průjem? Jinak je fajn mít prostor na karanténu. Pár přispěvatelů tady na to už dojelo.

9.8.2022 16:45
Žaneta Matysová

XXX.XXX.6.84

Ano, průjem

9.8.2022 16:47
Žaneta Matysová

XXX.XXX.6.84

Jak máte řešenou karanténu a jak dlouho je necháváte úplně stranou od ostatních?

9.8.2022 17:25

Jak máte řešenou karanténu a jak dlouho je necháváte úplně stranou od ostatních?

Nemám slepice. Karanténa se doporučuje měsíc.

9.8.2022 17:25

Ano, průjem

Tak abyste si do chovu nezavlekla nějaký problém.

9.8.2022 17:42
ančovička1

XXX.XXX.220.190

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tam to vpravo je průjem? Jinak je fajn mít prostor na karanténu. Pár přispěvatelů tady na to už dojelo.

Ty špatné zobáky mají po kauerizaci..tzn.upálení zobáku z důvodu toho, aby se slepice neoštipovaly..také,aby nemohly rozbít a sežrat vejce...ale nevypadá to hezky..to měly takto všechny?..

9.8.2022 20:26
Žaneta Matysová

XXX.XXX.6.84

Jen ty dvě červené mají ty zobáky. Řešili by jste to reklamací, nebo to ničemu nevadí a nechali by jste si je?

9.8.2022 21:24
ančovička1

XXX.XXX.220.190

Ničemu to nevadí...kdyby vadilo,tak by uhynuly... mně když slepice žere vejce,tak jí provedu 'kauterizaci",ale nůžkami 😄,ale to dorůstá..
Takže když jsou jinak vaše slepičky pěkné, klidně si je nechte ..snášet vajíčka budou dobře,jen ty zobáčky nemají moc hezké..u vás se budou mít dobře 😀😇🐔🐔🐔

9.8.2022 22:11
Žaneta Matysová

XXX.XXX.13.129

Děkuji za cenné rady, tak teď ještě pořešit ten průjem a snad se snesou. Měla by být přibližně stejně staré, ale máme jiná plemena a jsou prostě podstatně větší.
Měl by jste ještě někdo odkaz kolik zhruba váží dané plemeno v určitém věku? Ty nové jsou dekalb white a isabrown a přijdou mi mladší než bylo uvedeno??
Za foto řešení vaši karantény budu ráda, alespoň pro představu

10.8.2022 09:55

Děkuji za cenné rady, tak teď ještě pořešit ten průjem a snad se snesou. Měla by být přibližně stejně staré, ale máme jiná plemena a jsou prostě podstatně větší.
Měl by jste ještě někdo odkaz kolik zhruba váží dané plemeno v určitém věku? Ty nové jsou dekalb white a isabrown a přijdou mi mladší než bylo uvedeno??
Za foto řešení vaši karantény budu ráda, alespoň pro představu

Drtivá většina drůbežáren, resp. prodejců uvádí stáří větší, než ve skutečnosti je. Mohou tak prodat dráž, slibujíc brzké snášení.

Přidejte reakci

Přidat smajlík