Křepelky a slepice, v blízkosti, bez přímého kontaktu - zkušenosti

Křepelka japonská faraon
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.8.2022 21:44
davidno

XXX.XXX.231.237

Dobrý den, mám dotaz, udělal jsem kurník z dětského domečku, teda spíš domku, 2x2metry na výšku 180cm. Takže je dvoupatrový, celý spodek je na trávě, první patro je velký kurník pro slepice a vzhledem k tomu, že mezi stropem a kurníkem je prostor, tak jsem vyrobil "klec", kde je pletivo pouze na dvířkách a zbytek jsou tlusté desky, křepelek je 5, jsou na hoblinách a začaly nést hned druhý den po dovozu a doteď nesou, ale dnes jsem konečně dovezl slepice a hned jak je křepelky uslyšely, tak mi přijdou neklidné a mají větší tendenci, když otevřu odlétnout pryč, samozřejmě že nemají kam, všechno je zakryté, ale mám strach, aby se třeba nezastavila snáška, nebo aby byly křepelky nespokojené, protože doteď vypadaly velmi klidně a spokojeně.

Zajímá mě hlavně jestli někdo chová v blízkosti křepelky a slepice, pokud ano, jak dlouho trvalo, než si na sebe víc zvykly a jestli se vůbec křepelky uklidnily. Moc děkuji za jakoukoliv odpověď a pokud se u mě něco změní, určitě sem napíšu další zkušenosti, věřím tomu že nejsem první a ani poslední koho by tohle zajímalo a bude mít stejný problém.

PS: křepelky a slepice nepřijdou do styku, jen jsou "ustájeny" nad sebou.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.8.2022 07:29
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já bych se bála o křepelky v podkroví zejména kvůli letním teplotám. Máte stříšku nějak izolovanou? Až bude na slunku 40 °C, nebude těsně pod střechou třeba 50°C?

Ale přímo k vašemu dotazu odpověď bohužel nemám.

10.8.2022 07:37
davidno

XXX.XXX.152.34

Je to stinné místo, takže pokud je venku třeba 30 ve stínu je tam maximálně o pár stupňů víc.

T.t

10.8.2022 10:45
T.t

XXX.XXX.49.58

Já je mam hned vedle sebe a křepelky si tak do týdnu zvyknou

Přidejte reakci

Přidat smajlík