Vajíčka

Indický běžec
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.8.2022 18:58
lina1607

XXX.XXX.253.118

Zdravím, chtěla bych se zeptat,naše kachna IB sedí už 30dní, mám zkusit prosvítit vajíčka nebo jí rovnou zrušit hnízdo, že už z toho nic nebude?

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.8.2022 19:12

presvietiť, tým naozaj nič nepokazíte

12.8.2022 19:14
lina1607

XXX.XXX.253.118

Ok,díky

13.8.2022 09:23
ančovička1

XXX.XXX.220.190

lina1607 napsal(a):
Zdravím, chtěla bych se zeptat,naše kachna IB sedí už 30dní, mám zkusit prosvítit vajíčka nebo jí rovnou zrušit hnízdo, že už z toho nic nebude?

Já, když si nejsem jistá,dávám vajíčka na chvíli do misky s teplou vodou..živá vajíčka se na ustálené hladině vody houpou,třepou.. neživá nebo čistá,prázdná, buď plavou bez pohybu nebo klesnou ke dnu..
Nejlepší je vajíčka po týdnu nasezeni prosvitit, neoplozená jsou průsvitná, oplozená mají zárodek, červený "pavouček", je viditelné srdíčko , od kterého se rozbíhají tepny.. prohlížet se musí za úplné tmy..
.ale po 30ti dnech dost pochybuji,jestli něco bude živé..podle toho,jak kačena seděla..

13.8.2022 12:16
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Na zrušení je čas. Nechte ji ještě týden sedět. Třeba jste se spletla v datu zasednutí. Kachny ke konci snášky pouštějí do hnízda prachové peří a na noc už chodí do hnízda. Pokud hnízdo neopustí sama, tak teprve potom zrušit. Vejce bych rozbila, abych věděla, jestli v nich byly zárodky a v jakém stavu inkubace odumřely.

Vrků

13.8.2022 18:13
Vrků

XXX.XXX.33.245

ančovička1 napsal(a):
Já, když si nejsem jistá,dávám vajíčka na chvíli do misky s teplou vodou..živá vajíčka se na ustálené hladině vody houpou,třepou.. neživá nebo čistá,prázdná, buď plavou bez pohybu nebo klesnou ke dnu..
Nejlepší je vajíčka po týdnu nasezeni prosvitit, neoplozená jsou průsvitná, oplozená mají zárodek, červený "pavouček", je viditelné srdíčko , od kterého se rozbíhají tepny.. prohlížet se musí za úplné tmy..
.ale po 30ti dnech dost pochybuji,jestli něco bude živé..podle toho,jak kačena seděla..

Jak se ten první plavecký tréning projevuje v dospělosti?

14.8.2022 07:32
ančovička1

XXX.XXX.220.190

Vrků napsal(a):
Jak se ten první plavecký tréning projevuje v dospělosti?

Bohužel, dospělosti se dožije pouze malá část hejna a v mrazáku se dost blbě plave 😀😄

16.8.2022 18:32
lina1607

XXX.XXX.0.83

No ona ta potvora je teď skoro furt venku,říkala jsem si, že počkám ten tejden. Nejsme si jistý, jestli nesedí na jiných, dva dny tam s ní byla druhá kačka. A tady ta potom pár vajec vyházela. Zkoušeli jsme do vody jedno,to plavalo nahoře.

16.8.2022 18:39

lina1607 napsal(a):
No ona ta potvora je teď skoro furt venku,říkala jsem si, že počkám ten tejden. Nejsme si jistý, jestli nesedí na jiných, dva dny tam s ní byla druhá kačka. A tady ta potom pár vajec vyházela. Zkoušeli jsme do vody jedno,to plavalo nahoře.

A prečo jedno a nie všetky?
Majú sa na vode pohupávať, ak len pláve a nemyká sa, tak nežije. Ale iné žiť môžu.

Lenže, ak na nich kačka nesedí, tak je to márne.

16.8.2022 18:47
ančovička1

XXX.XXX.220.190

lina1607 napsal(a):

..a nemáte někoho známého chovatele/ku, který by vám vajíčka prohlédl a ukázal,jak se prosvěcují a jak vypadá vajíčko čisté, oplozené a zkažené..nebo mrkněte na gúgl..

16.8.2022 18:58
lina1607

XXX.XXX.0.83

Nechtěli jsme ji,,rozčilovat" 😁 ona si je jinak hlídá jak pes. No přes víkend je prostě všechny šoupnem do vody, když do tý doby nic,a uvidíme. Dám vědět a děkuji za rady

20.8.2022 11:24
lina1607

XXX.XXX.2.120

Aspoň vím pro příště. Jedna nám totiž vyvedla mladý.
Jinak,byli to pukavci a jedno mrtvý.

Přidejte reakci

Přidat smajlík