David.p.

XXX.XXX.3.230
Dobrý den, prosím o radu, stavím zateplený dřevěný kurník a řeším co na podlahu. Jde mi především o to, aby se to co nejsnáze čistilo a nehnizdili v ní paraziti. Napadlo mě použít plech, je to možné, nebo to na plechu bude pipkam klouzat? Popřípadě co zvolit za materiál? Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

David.p.
napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu, stavím zateplený dřevěný kurník a řeším co na podlahu. Jde mi především o to, aby se to co nejsnáze čistilo a nehnizdili v ní paraziti. Napadlo mě použít plech, je to možné, nebo to na plechu bude pipkam klouzat? Popřípadě co zvolit za materiál? Děkuji
Když tam dáte podestýlku, tak to zase tolik klouzat nebude.
Uživatel s deaktivovaným účtem

My máme na betónovej podlahe gumovú podlahu, zloženú z plátov z menších kúskov, 110x80 cm (kúpené v nejakom hypermarkete), ľahko sa to čistí - poskladám aj so znečistenou podstielkou a vysypem do fúrika...dá sa umývať. Pod gumu (aj na ňu) vždy sypem suchú dezinfekciu a aj kremelinu. Na takto ošetrenej gume mám podstielku.
A na nej v zápätí aj slepačince.
Naozaj zatiaľ žiadne parazity neregistrujem a kontrolujem to. Pamätám sa, že kedysi, keď som bola dieťa, naše sliepky mali čmelíky, skrývali sa v každej štrbine a tam sa liahli.
Viem si predstaviť plech ako náhradu môjho betónu. Aj na to by som dala vhodne ošetrenú gumu.