Žaneta Matysová
napsal(a):
Nevím, jak to myslíte, na noc namáčím pšenici, ráno ji dostanou společně s granulemi.
Jako zkoušet jiné granule nebo nemáčet zrní?
Ale nové nosnice měly průjem už když jsem je dovezla a jeden původní kohout má již také.
Tak to už by ten průjem měl řešit veterinář..
Jaké granule kupujete?..
1978milan
napsal(a):
Pokud mají průjem, vynechte všechny míchanice a zbytky. Ani tu močenou pšenici nedávejte. Nechte jenom granule a pšenici suchou.
A brambory jsou naprosto nevhodné pro nosnice.
..a navíc samá sůl..tak ta míchanice bude příčina průjmu...s tím si acidomid neporadí...
Vrků

XXX.XXX.13.97
ančovička1
napsal(a):
Také krmíme Energys,ale granule..je to lepší, žádné ztráty,jako u šrotovné směsi..slepice mi ten šrot nežraly..vybraly jen větší kousky.. dávám 1/1 granule, pšenici..plus mletý vápenec..
Musíte šrot zapracovat do mletého masíčka, dobře pojí hovězí zadní.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Očkovanie neriešim, riešila by som, ale mám 8 sliepok + kohút + dorastenci v počte 8 ks.
Raz som sa o očkovaní proti kokcidióze rozprávala s veterinárom (ktorý sa ale na hydinu nešpecializuje), ten ma odmietol s tým, že očkovacia látka je na príliš veľa kusov (tuším od 1000 ks), že čo by robil so zvyškom?
Niekde som čítala, že liahnutie pod kvočkou zabezpečuje "prirodzenú vakcináciu" kuriat.
Neviem, či je to naozaj pravda, ale je faktom, že minulý rok som mala kúpené kuratá bez kvočky a musela som použiť sulfonamid, pretože problém vznikol a tento rok som liahla dvakrát s kvočkou (aj keď jednu skupinu som napokon vo veku asi 3-4 týždne presunula inému chovateľovi), ale problém s kokcidiózou vôbec nevznikol. Jedinú prevenciu, ktorú som robila, bol acidomid do vody od začiatku.