Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Hanykova

22.8.2022 11:14
Hanykova

XXX.XXX.248.55

Dobrý den.Mam dotaz.Slepicku něco napadlo když seděla na vejcích.Vypada po napadení jako holokrčka.Vytrhane peří v oblasti břicha a krku.Jine poranění není vidět.Slepicka první den v šoku nepije nejí neudrzi se na nohou hlava pokleslá kouká.Druhy den se již udrží ale nepije nejí je více apatická stále spí.Je to jedna z oblíbených slepiček . Nevím jak ji pomoci zda jet k vet nebo ji nechat v klidu
a doufat že si poradí sama.Jak dlouho vydrží bez žrádla?

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.8.2022 11:22

Hanykova napsal(a):
Dobrý den.Mam dotaz.Slepicku něco napadlo když seděla na vejcích.Vypada po napadení jako holokrčka.Vytrhane peří v oblasti břicha a krku.Jine poranění není vidět.Slepicka první den v šoku nepije nejí neudrzi se na nohou hlava pokleslá kouká.Druhy den se již udrží ale nepije nejí je více apatická stále spí.Je to jedna z oblíbených slepiček . Nevím jak ji pomoci zda jet k vet nebo ji nechat v klidu

Slepice, která nežere a nepije, si sama neporadí. Dopouštíte se týrání.

Hanykova

22.8.2022 12:13
Hanykova

XXX.XXX.248.55

Pít jí dávám injekční stříkačkou.Váš komentář mě zasáhl.Nefokazu ji zabít

22.8.2022 12:43

Hanykova napsal(a):
Pít jí dávám injekční stříkačkou.Váš komentář mě zasáhl.Nefokazu ji zabít

Tak ji necháte trápit. To je podle vás lepší? Když vám na ní tak záleží, proč nejdete k veterináři?

22.8.2022 13:12

Veterina, jinak držet v teple a suchu a holt zkoušet krmit ručně, ptáci podléhají snadno šoku, ale zase se rychle uzdravují. Zkuste koupit moučné červy, jsou energeticky vydatní. Zkuste jí je předložit, jestli se v ní neprobudí aktivita, jinak ručně do zobáku a do vody nějaké vitamíny, které se dají sehnat. Pokud nechcete utrácet za veterinu a nebude se lepšit, pak je nejrychlejší a nejzodpovědnější řešení sekyrka. protože chovatel nese za své svěřence odpovědnost a pokud chce být odpovědný chovatel, tak rychle ukončí trápení němého tvora. Takového domácí piplání se, ňuňání, opečovávání atd., oblíbená, neoblíbená ... prostě i smrt patří k chovatelství a pokud někdo neumí sám usmrtit zvíře, které chová, má si někoho zjednat nebo nechovat nic, protože pak jsou chovy plné mrzáků a nedochůdčat, kteří šíří "zvesela" své geny dál......

22.8.2022 14:22
ančovička1

XXX.XXX.220.190

Já to chápu..také jsem kdysi všechno zachraňovala se střídavým úspěchem..
Také jsem dokrmovala kuřata nebo i slepičku kaší z rozmixované krmné směsi a vody, krmila do krku větší stříkačkou..
Někdy úspěch, jindy ne..Ony jsou ženy většinou ty záchranářky, pečovatelky..
Muži všechno řeší hned a sekerou😀😀..
Nejlíp zajít k veterináři..

Neregistrovaný uživatel

22.8.2022 15:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185

Hanykova napsal(a):

Dobrý den. Podle toho co zde píšete tak to vypadá že ten predátor ji bohužel nejspíš způsobil zranění v oblasti krku. Nemusí být viditelný kousanec ale stačí pochroumaný krk a obratle což nepoznáte a její chování by tomu i odpovídalo. A z toho se slepička již nedostane 😕. Ale zkuste jí přeci jen dát nějaký čas na zotavení. A hlavně si zde z osočování že jí týráte nedělejte hlavu vy zkoušite udělat vše pro to aby se zotavila.

22.8.2022 15:36

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den. Podle toho co zde píšete tak to vypadá že ten predátor ji bohužel nejspíš způsobil zranění v oblasti krku. Nemusí být viditelný kousanec ale stačí pochroumaný krk a obratle což nepoznáte a její chování by tomu i odpovídalo. A z toho se slepička již nedostane 😕. Ale zkuste jí přeci jen dát nějaký čas na zotavení. A hlavně si zde z osočování že jí týráte nedělejte hlavu vy zkoušite udělat vše pro to aby se zotavila.

Nezkouší vše.

Neregistrovaný uživatel

22.8.2022 15:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nezkouší vše.

Jak to můžete vědět co vše už udělala Vy snad zadavatelka znáte? Nebo víte v jakém je ta slepička stavu ? Anebo jen tak klabosíte od stolu nejspíš že 😕.

22.8.2022 17:11

Ľudia s problémom sem nechodia preto, aby dostali vynadané, to nepotrebujú. (kto to potrebuje?) Ani ich zvieratám to nepomôže! NIekedy aj uškodí. Ľudia, ktorí sa pýtajú, dúfajú, že im niekto poradí, ako nájsť riešenie, na ktoré neprišli sami.

A potom je ich ďalším krokom (v tom najlepšom prípade) vyhodnotiť rady a zariadiť sa podľa SVOJHO najlepšieho úsudku.

22.8.2022 17:17

Nezkouší vše.

skúša všetko, čo vie, skúsila sa radiť, dúfala v priateľskú radu a skúsila aj na toto spýtať
" Nevím jak ji pomoci zda jet k vet nebo ji nechat v klidu a doufat že si poradí sama. "

22.8.2022 17:28
ančovička1

XXX.XXX.220.190

skúša všetko, čo vie, skúsila sa radiť, dúfala v priateľskú radu a skúsila aj na toto spýtať
" Nevím jak ji pomoci zda jet k vet nebo ji nechat v klidu a doufat že si poradí sama. "

Opravdu je nejlepší rada, jet k veterináři..nikdo nemůže vědět, jak je slepička zraněná a pokud slečně na ni tolik záleží,je to jediná šance ji zachránit, než čekat,jak to dopadne.. nejspíš blbě..

22.8.2022 17:33

Jak to můžete vědět co vše už udělala Vy snad zadavatelka znáte? Nebo víte v jakém je ta slepička stavu ? Anebo jen tak klabosíte od stolu nejspíš že 😕.

Klábosím od stolu jako veterinář. Slepička může mít zhmožděné měkké tkáně, jako je třeba jícen. A to se samo domo nevyřeší.

22.8.2022 17:35

Já veterináře radila.

22.8.2022 17:37

přátelská rada

buď veterinář, nebo utratit.

cokoliv jiného je trápení toho zvířete.

Neregistrovaný uživatel

22.8.2022 17:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185

Klábosím od stolu jako veterinář. Slepička může mít zhmožděné měkké tkáně, jako je třeba jícen. A to se samo domo nevyřeší.

Veterina od stolu 🤦

22.8.2022 17:44

Veterina od stolu 🤦

Pro mě je důležité, že bodlinka má stejný názor. A ta není veterinář od stolu.

Neregistrovaný uživatel

22.8.2022 17:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185

přátelská rada

buď veterinář, nebo utratit.

cokoliv jiného je trápení toho zvířete.

Tak kdyby jí chtěla utratit tak určitě sem dotaz psát nebude 😕 ušetřila by se totiž zbytečnych útoku na sebe. A pokud má v okolí Veterináře tak ať se na něj jistě obrátí ale za 2 dny to už je i na tuto pomoc celkem pozdě. To mělo být ihned 😕 takhle je to už stejně spíš loterie jak to dá slepička samotná.

22.8.2022 17:59

Napadla mi taká analógia:

Kedysi boli niektorí ľudia chudobní, a nie každý mal peniaze na lekára

Ochorelo dieťa a teraz by niekto humanisticky povedal: "Buď lekár, alebo utratiť, čokoľvek iné je trápenie toho dieťaťa"

Neregistrovaný uživatel

22.8.2022 17:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185

Pro mě je důležité, že bodlinka má stejný názor. A ta není veterinář od stolu.

Jo tak aha 😄 konečně jsem to pochopil. Vy se snažíte dávat názor jako veterinář a zjišťovat kdo bude mít stejný a kdo rozdílný názor. A já si myslel že když jste na fóru o zvířatech že Vám jde v první řadě o zvířata 😕.

23.8.2022 07:33

Jo tak aha 😄 konečně jsem to pochopil. Vy se snažíte dávat názor jako veterinář a zjišťovat kdo bude mít stejný a kdo rozdílný názor. A já si myslel že když jste na fóru o zvířatech že Vám jde v první řadě o zvířata 😕.

Je to marný, je to marný, je to marný......ale prostě osud takovýchto diskuzních fór je dán, prostě vždy zde bude nějaký kverulant. Nepíšu advocatus diaboli, protože jeho smyslem je rozumně rozporovat argumenty protistrany. Nikoliv však jen zpochybňovat a rozporovat názory víceletých chovatelů a veterinářů. Protože "od stolu" se de facto radit nedá. Již v okamžiku zadání dotazu je vlastně jeho podstata odsouzena k nezdaru. Když vás bolí břicho, voláte svému doktorovi, aby vám řekl, co vám je? Bez vyšetření? Aniž by vás viděl? Očekáváte diagnozu (správnou) a účinnou léčbu? A s většinou zdejších dotazů je to stejné. Bez fota, bez videa, bez prohlédnutí se diagnostikovat nedá. Hádáme de facto všichni. Proto, jak praví veterinářka drůbeže "bodlinka" - jediné dvě možné varianty řešení jsou: veterina nebo sekerka. Howg.

Hanykova

23.8.2022 07:45
Hanykova

XXX.XXX.248.55

Slepička 3 den žije.minimalni pokrok.napije se sama.Krk má modrý pohmožděny.Dostala vit D a krém na bolest.Dnes zkusím moučné červy.

23.8.2022 08:17

Hanykova napsal(a):
Slepička 3 den žije.minimalni pokrok.napije se sama.Krk má modrý pohmožděny.Dostala vit D a krém na bolest.Dnes zkusím moučné červy.

Napiť sa nie je zase až tak zanedbateľný pokrok. Keby dostala stravu, múčne červy, možno aj cez striekačku rozmixovaný šrot obohatený napr. nejakým tvarohom ako písala ančovička, možno by nabrala síl. Závisí asi aj od poranení, ktoré zvonka viditeľné nemusia byť. Či také má.

Držím palce.

Spomínam si z detstva, že raz pes veľmi dotrhal jednu našu sliepku, mali sme známeho veterinára, ktorý ju prišiel zašívať... prišiel k nám. Hovoril, že sliepka má veľmi málo nervov a naozaj ju šil bez umŕtvenia a nijako sa nezdalo, že by príliš trpela. Dokonca pri šití zobala.
Potom mám kázal oplachovať jej rany čo najčastejšie čajom z repíka.

Tá sliepka vyzerala pôvodne strašne, ale rany sa jej zahojili veľmi rýchlo a úplne vyzdravela.

23.8.2022 08:50

Právě, že jde. Takže buď kvalifikovaně léčit nebo utratit. Ale vy stále nechápete. Nebo spíš nechcete. Viz předchozí diskuze.

Neregistrovaný uživatel

23.8.2022 10:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.173

Právě, že jde. Takže buď kvalifikovaně léčit nebo utratit. Ale vy stále nechápete. Nebo spíš nechcete. Viz předchozí diskuze.

Jo já to chápu a i zadavatelka jsi musí být jistá že tady může najít radu která slepku vyléčí bez jejího přičinění nějaký zázrak . Ale hned ji peskovat za týrání jsi myslím že vážně není na místě. Protože to by jste mohla tvrdit o každé léčbě i tě odborné.

Hanykova

23.8.2022 10:44
Hanykova

XXX.XXX.248.55

O moučné červy projevila minutku zájem pár se zobla a opět upadla do apatie.pokusila sem rozmixovat červy se šrotem tak odpo další pokus.🙂 Naděje umírá poslední.S vet. mám špatně zkušenosti nechce se mi tam páč mám dojem že vyrojí peníze a kde nic tu nic

Neregistrovaný uživatel

23.8.2022 10:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.173

Hanykova napsal(a):
O moučné červy projevila minutku zájem pár se zobla a opět upadla do apatie.pokusila sem rozmixovat červy se šrotem tak odpo další pokus.🙂 Naděje umírá poslední.S vet. mám špatně zkušenosti nechce se mi tam páč mám dojem že vyrojí peníze a kde nic tu nic

Jo tak teď už je vážně řeč jen a pouze o té sekrece 😕 a pořízení jiné.

23.8.2022 12:18

Jo já to chápu a i zadavatelka jsi musí být jistá že tady může najít radu která slepku vyléčí bez jejího přičinění nějaký zázrak . Ale hned ji peskovat za týrání jsi myslím že vážně není na místě. Protože to by jste mohla tvrdit o každé léčbě i tě odborné.

Si musí být jistá, byste mohla tvrdit. Sekerce. Trochu dost si ve svých příspěvcích odporujete.

23.8.2022 12:19

Hanykova napsal(a):

Vyrojí peníze? Tak fajn, pokračujte v týrání.

Neregistrovaný uživatel

23.8.2022 12:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.173

Si musí být jistá, byste mohla tvrdit. Sekerce. Trochu dost si ve svých příspěvcích odporujete.

Ale tak musíte brát v potaz i ten časovej vývoj. Že je to další doba kdy se u slepičky nic nemění a proto humalní utrácení nejspíš ta správná volba 😕. A ono s touto slepici jít na veterinu tak ani nejlepší veterinářka si s tím nejspíš neporadí. A být to v přírodě tak už je to vyřešené. A toto je podle (frufru jasný držitel slepic psal to již v jiném vlákně).

23.8.2022 12:58

i zadavatelka jsi musí být jistá že tady může najít radu která slepku vyléčí bez jejího přičinění nějaký zázrak
Prosím můžete mi jako tříletýmu dítěti tuhle větu vysvětlit?

To ty tři dny ta slepice nežrala?

23.8.2022 13:00

Ale tak musíte brát v potaz i ten časovej vývoj. Že je to další doba kdy se u slepičky nic nemění a proto humalní utrácení nejspíš ta správná volba 😕. A ono s touto slepici jít na veterinu tak ani nejlepší veterinářka si s tím nejspíš neporadí. A být to v přírodě tak už je to vyřešené. A toto je podle (frufru jasný držitel slepic psal to již v jiném vlákně).

Ano, v přírodě by to bylo už vyřešené. Ale tady je za zvíře odpovědný chovatel. A vet by aspoň humánně utratil. Když to zadavatelka nedokáže.

23.8.2022 13:25

Hanykova napsal(a):

Ani veterinárni lekári nie sú výnimkou medzi ľuďmi, mnohí sú skvelí odborníci a ide im o blaho zvieraťa a dobro majiteľa (a samozrejme aj ten si dá za to zaplatiť, veď ponúka službu a zarába si na živobytie).

Verím, že nájdu sa aj takí, ktorým ide výhradne o vlastné vrecko a niektorí utrpenie zvieraťa môžu aj predlžovať, pretože laik nedokáže zväčša posúdiť, že zviera už aj tak nemá nádej. Takého treba vymeniť. Ale všetci nie sú rovnakí.

23.8.2022 13:34

Hanykova - držím palce. Pár červov zjedla? Tak som to pochopila. to by bol dobrý signál.

Mne sa niekoľkokrát podarilo prebrať z apatie niektoré moje sliepky, alebo kuratá, ktoré nechceli žrať a boli schúlené (a ako píšete len na minútku o predložené jedlo prejavili záujem, lenže moje ani zrnko nezjedli). Napchala som im násilím živočíšne uhlie (a dala napiť). To neublíži, a v mojom prípade vždy pomohlo. Zvyčajne po pol hodinke vyzerali oveľa lepšie a sú už dávno zdravé.

Neregistrovaný uživatel

23.8.2022 14:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185

i zadavatelka jsi musí být jistá že tady může najít radu která slepku vyléčí bez jejího přičinění nějaký zázrak
Prosím můžete mi jako tříletýmu dítěti tuhle větu vysvětlit?

To ty tři dny ta slepice nežrala?

No že paní Haniková vážně tu slepici tím že tady budeme o tomto smutném případů diskutovat nikterak nevyléčí. A měla by posuzovat její zdrav stav a vývoj situace.

Ano i já to vidím tak že 3 dny je bez jídla a pití 😕 . A 3 dny nelepšijicí se stav to už poté na zotavení není .

23.8.2022 14:13

děkuji

Hanykova

23.8.2022 18:16
Hanykova

XXX.XXX.248.55

Slepička nežrala dva dny třetí den si dala moučné červy a dokrmení mix šrot s červy.Vitamin B .Pije každý den přes injekční stříkačku trošku i sama.Je malounko aktivnější.Verim že to zvládne foto je děsivé ale je krapet lepší

23.8.2022 18:35

Áno, foto je desivé.

Nádejné je, že Vy naživo vidíte, že sa veci hýbu k lepšiemu. Na tretí deň dokonca sama niečo vypila a zjedla, to je dobrý znak. A zjavne Vám nie je ľahostajná a robíte všetko, čo považujete pre ňu za dobré.

Vrků

23.8.2022 18:35
Vrků

XXX.XXX.32.171

Hanykova napsal(a):
Slepička nežrala dva dny třetí den si dala moučné červy a dokrmení mix šrot s červy.Vitamin B .Pije každý den přes injekční stříkačku trošku i sama.Je malounko aktivnější.Verim že to zvládne foto je děsivé ale je krapet lepší

Na takovou fitku dejte upozornění jen nad 18 let.

23.8.2022 19:11

Hanykova napsal(a):

Na fotce je už krapet lepší? Nemůžu si pomoct, ale to nějak nevidím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík