Chov křepelek ve starém pultovém mrazáku
Křepelky japonské nosné (kř JPN)Uživatel s deaktivovaným účtem

Nebývají mrazáky .... vzduchotěsné?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Aha, já měla za to, že máte pulťák se skleněným víkem jako mají v obchodech :-)
Tak pak bych se kvůli vzduchotěsnosti stěn bála ještě toho, že se mi bude držet vlhkost pod ptáky. Možná plesknout mrazák na bok, jako králíkárnu, že by to aspoň větralo v celé výšce - by se to dle mého i líp čistilo?
Nepopsaná jsem cely nápad, kvůli létavosti křepelek bych dovnitř vložil dřevěnou podlahu na trámkách, aby výška pro křepelky byla zhruba 35cm, na tu bych umístil staré dlaždice, na ně topný kabel, na něj jemný rošt a zasypat pískem. Přívod a odvod vzduchu by řešily dva PC větráky.
Problémem je samozřejmě čištění a prašnost.
Momentálně jsem víc nakloněn nápadu vytvořit jim nový příbytek. Po prostudování diskuze jsem našel pěkné klece nicméně nejsem si úplně jistý jak by byly křepelky spokojené na pletivu a pod nimi trusník, který jde vytáhnout a lehce vyčistit.
Uživatel s deaktivovaným účtem

jirikrivacek88
napsal(a):
Nepopsaná jsem cely nápad, kvůli létavosti křepelek bych dovnitř vložil dřevěnou podlahu na trámkách, aby výška pro křepelky byla zhruba 35cm, na tu bych umístil staré dlaždice, na ně topný kabel, na něj jemný rošt a zasypat pískem. Přívod a odvod vzduchu by řešily dva PC větráky.
Problémem je samozřejmě čištění a prašnost.
Momentálně jsem víc nakloněn nápadu vytvořit jim nový příbytek. Po prostudování diskuze jsem našel pěkné klece nicméně nejsem si úplně jistý jak by byly křepelky spokojené na pletivu a pod nimi trusník, který jde vytáhnout a lehce vyčistit.
Nebyly - je to hrabavá drůbež, ocení písek nebo jiný substrát; voliérku lze postavit skoro zadarmo z toho, co dům dá, řekl bych ..