Je to kohout nebo slepice?

Vlašky
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.8.2022 11:47
Cherie20

XXX.XXX.93.248

Prosím určíte mi, zda se jedná o slepici či kohouta? S chovem začínáme a měla jsem za to, že se jedná o kohouta soudě podle rychle narostlého velkého hřebínku a laloků, ale slepice mají 16 týdnů a všichni kohouti, včetně o 3 týdny mladších, už mají narostlé dlouhé barevné ocasy. Na fotce jsou 2 kuřice vlaška porcelánová a černá švédská květina, obě mají hřebínky drobné a ta druhá vlaška je tedy co?

Moc děkuji a omlouvám se za případný hloupý dotaz. 🙈

31.8.2022 12:07
kačíkačka

XXX.XXX.211.230

Mám pro Vás dvě zprávy, jednu dobrou adruhou jak seto vezme. První: je to slepice a druhá: vlašky to bohužel nevidělo ani z letadla,ale vajíčka budou, tak asi o nic nejde :-)))))

31.8.2022 12:20
Cherie20

XXX.XXX.93.248

kačíkačka napsal(a):
Mám pro Vás dvě zprávy, jednu dobrou adruhou jak seto vezme. První: je to slepice a druhá: vlašky to bohužel nevidělo ani z letadla,ale vajíčka budou, tak asi o nic nejde :-)))))

Z čeho to usuzujete, že se nejedná o vlašky?

31.8.2022 12:41
ančovička1

XXX.XXX.220.190

Šipka ukazuje na kohouta..jsou krásné 😀

31.8.2022 12:46
Olánek

XXX.XXX.58.67

Cherie20 napsal(a):
Z čeho to usuzujete, že se nejedná o vlašky?

Najděte si vlašky 2022.

31.8.2022 13:18
Cherie20

XXX.XXX.93.248

ančovička1 napsal(a):
Šipka ukazuje na kohouta..jsou krásné 😀

Tak proč jako jediný nemá dlouhá ocasní pera? 😀 Krásný jsou, akorát těch kohoutů je nějak moc 😄

31.8.2022 13:37
kačíkačka

XXX.XXX.211.230

No vlašky mají velké, ale opravdu velké klopené listové hřebeny,(kromně kohouta,ten ho má stojatý) jsou to štíhlé celkem vysokonohé slepice,a jednobarevné!!!!! Najděte si standart. Ale jak jsem psala vajíčka budou tak co.

31.8.2022 13:42
ančovička1

XXX.XXX.220.190

Cherie20 napsal(a):
Tak proč jako jediný nemá dlouhá ocasní pera? 😀 Krásný jsou, akorát těch kohoutů je nějak moc 😄

No,to je divné 😄..na slepičku má dost velký hřebínek a lalůčky...na kohoutka je zase více probarvený, spíš jako slepička..koukněte na peří kolem ocasu,jestli je kulaté nebo špičaté..slepičky mají kulaté..dejte fotku kohoutka..

31.8.2022 14:24
Cherie20

XXX.XXX.93.248

ančovička1 napsal(a):
No,to je divné 😄..na slepičku má dost velký hřebínek a lalůčky...na kohoutka je zase více probarvený, spíš jako slepička..koukněte na peří kolem ocasu,jestli je kulaté nebo špičaté..slepičky mají kulaté..dejte fotku kohoutka..

No ten s tím velkým ocasem je brácha 😄 a tamty ostatní jsou ty Švédské květiny a jsou o 3 týdny mladší. Ale lalůčky má ta slípka neslípka stejně velké jako ti kohouti a ocas prostě žádný, tak nevím. 😀 Zkusím ji teda prohlídnout z blízka ty brka, díky za typ 🙂

31.8.2022 16:25
ančovička1

XXX.XXX.220.190

Cherie20 napsal(a):
No ten s tím velkým ocasem je brácha 😄 a tamty ostatní jsou ty Švédské květiny a jsou o 3 týdny mladší. Ale lalůčky má ta slípka neslípka stejně velké jako ti kohouti a ocas prostě žádný, tak nevím. 😀 Zkusím ji teda prohlídnout z blízka ty brka, díky za typ 🙂

No,jestli tohle je brácha,tak to je jasně slepička..v tomhle věku, už je to jasné..

31.8.2022 16:25
Cherie20

XXX.XXX.231.27

kačíkačka napsal(a):
No vlašky mají velké, ale opravdu velké klopené listové hřebeny,(kromně kohouta,ten ho má stojatý) jsou to štíhlé celkem vysokonohé slepice,a jednobarevné!!!!! Najděte si standart. Ale jak jsem psala vajíčka budou tak co.

Pán nám je prodával jako vlašky porcelánové, byl u nás i pan si pro kohouty a několikrát se ujišťoval, zda to jsou ty porcelánové, že potřebuje jedině ty porcelánové. Říkal, že je doma mají už pár let a že to jsou suprové slepice - krásně nesou, hezky vypadají a i na pekáč, že se hodí. My to jinak do chovu vyloženě nemáme. Nechtěla jsem podporovat velkochovné kuřice a děti byly z kuřátek nadšené. Ani kroužky nemají, takže za nás spokojenost tak jako tak. 🙂 Nevím zda je to uznané či to není plemeno, ale minimálně 2 chovatelé je takto chovají. 😀 A i k dětem jsou fajn, jsou hodní i kohouti.

31.8.2022 16:28
ančovička1

XXX.XXX.220.190

Cherie20 napsal(a):
Pán nám je prodával jako vlašky porcelánové, byl u nás i pan si pro kohouty a několikrát se ujišťoval, zda to jsou ty porcelánové, že potřebuje jedině ty porcelánové. Říkal, že je doma mají už pár let a že to jsou suprové slepice - krásně nesou, hezky vypadají a i na pekáč, že se hodí. My to jinak do chovu vyloženě nemáme. Nechtěla jsem podporovat velkochovné kuřice a děti byly z kuřátek nadšené. Ani kroužky nemají, takže za nás spokojenost tak jako tak. 🙂 Nevím zda je to uznané či to není plemeno, ale minimálně 2 chovatelé je takto chovají. 😀 A i k dětem jsou fajn, jsou hodní i kohouti.

Ano,jsou to vlašky porcelánové 👍😀...já mám porcelánové rousné zakrslé,neboli milflérky 😄😄

31.8.2022 19:39
Cherie20

XXX.XXX.93.248

ančovička1 napsal(a):
Ano,jsou to vlašky porcelánové 👍😀...já mám porcelánové rousné zakrslé,neboli milflérky 😄😄

Ty jsou taky krásné. 😍 Já dostala podmínku, aby byly nějaké velké nosné slepice,tak to jsem vybrala tyhle a teď právě sháním něco malého, chocholatého, rousného. Prostě okrasného 😁 akorát by mě tedy zajímalo zda teda z těch 10 kuřat je 8 kohoutů nebo jen 7 😆

15.10.2022 17:01
reznade

XXX.XXX.216.38

Taky tu mám hádanku kohout nebo slepice? Na fotkách půlroční předpokládaný kohout, určený už ve třech týdnech kdy jako první kuře mělo výrazný červený hřebínek. Jedná se o kříženku Wyandottky stříbrné koroptví vlnité a Sasexky bílé kolumbijské. Může to být fakt slepice nebo kohout, který se vedle kohoutů Sasexů neprojevil?

15.10.2022 17:03
maxichov

XXX.XXX.224.26

reznade napsal(a):
Taky tu mám hádanku kohout nebo slepice? Na fotkách půlroční předpokládaný kohout, určený už ve třech týdnech kdy jako první kuře mělo výrazný červený hřebínek. Jedná se o kříženku Wyandottky stříbrné koroptví vlnité a Sasexky bílé kolumbijské. Může to být fakt slepice nebo kohout, který se vedle kohoutů Sasexů neprojevil?

0.1

15.10.2022 17:36
reznade

XXX.XXX.216.38

maxichov napsal(a):
0.1

Slepička může mít ve třech týdnech jako první z kuřat výrazný červený hřebínek?

15.10.2022 22:00
Cherie20

XXX.XXX.236.189

reznade napsal(a):

Mě to přijde jako jasná slepička. Ve předu slepička, vzadu kohout. 🙂 Ta naše vlaška je taky slípka a hřebínek má větší jak kohout 😄 Ale kohout je teda jiného plemena a slepička od něj nemá hřebínek skoro žádný, kdežto obě vlašky mají hřebínek velký. Takže u nás je to o plemenu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.10.2022 08:03
Uživatel s deaktivovaným účtem

reznade napsal(a):

Když porovnáte oba kusy na fotce vedle sebe a vzadu je zcela typický kohoutí pubescent, tak je vám jasné, že vpředu je slepice. Výraz, ocas, velikost, celková stavba těla a opeření.... A taky srovnávat čistokrevného jedince s křížencem není vždy úplně jednoznačné.

Přidejte reakci

Přidat smajlík