ZÁŘÍ - to děti milují

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.9.2022 08:52

A je to tady.... Takže kdyby měl někdo zájem o předškolní potomstvo od bílých vousatých velkých EU hedulí, tak jich mám 5 z 20.6.2022, přenechám i s mamkou, která zatím statečně vodí

1.9.2022 08:57

Teplé září - dobře se ovoci i vínu daří.
Na dešti v září rolníku moc nezáleží.
Zářijový déšť polím potrava, zářijové spršky pro víno otrava.
Po hojných deštích v září osení zimní se podaří.
Podzimek bohatý na mlhu věští v zimě mnoho sněhu.
Na svatého Václava (28. září) pěkný den, přijde pohodlný podzimek.
Svatý Václav v slunci září, sklizeň řípy se vydaří.
Na svatého Václava každá pláňka dozrává.
Jasný den na Michala (29. září) - urodí se obilí a dobrý masopust.
Hřmí-li na svatého Michala, bude mnoho žita, ale málo ovoce a silné větry.
Hřmí-li na svatého Michala, bude hojnost vína, ale ovoci ublíží a budou hrubí větrové.

1.9.2022 11:25
ančovička1

XXX.XXX.220.190

"cit."Teplé září,dobře se ovoci a vínu daří"..a taky špačkům..☹️..máme jich tu snad milion..sedají od rána po jablonich a ovoce se na zem jen sype 😠.. občas zapálim "dělobuch", černý mrak ptáků se zvedne, obletí po okruhu vesnici a jsou zpět.. přemýšlím o brokovnici😠😠

1.9.2022 11:42

Možná by stačila vzduchovka a pár jich trefit (by nemuselo být tak těžké, když jich je tolik).

Jinak jablka jen se sypající na zem by naši koníci ocenili

Vrků

1.9.2022 12:33
Vrků

XXX.XXX.4.240

Tak jsem vedl vnučku na základku na Strossmayráku a vstoupil do této školy po 62 letech,nechce se tomu věřit.

Neregistrovaný uživatel

1.9.2022 13:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.82

ančovička1 napsal(a):
"cit."Teplé září,dobře se ovoci a vínu daří"..a taky špačkům..☹️..máme jich tu snad milion..sedají od rána po jablonich a ovoce se na zem jen sype 😠.. občas zapálim "dělobuch", černý mrak ptáků se zvedne, obletí po okruhu vesnici a jsou zpět.. přemýšlím o brokovnici😠😠

Kouknete prosim do soukrome zpravy. Dekuji, A.

Vrků

1.9.2022 13:27
Vrků

XXX.XXX.4.240

Ančovičko brnkněte ně letiště Gripeny je vyplaší.

1.9.2022 14:08
ančovička1

XXX.XXX.220.190

Vrků napsal(a):
Ančovičko brnkněte ně letiště Gripeny je vyplaší.

Jo,Grippeny nám celé dny sviští nad hlavami,ale špačci si z nich vůbec nic nedělají..jen na těch stromech na chvíli ztichnou a dělají "mrtvé brouky"😀😀
...na letišti mají cvičené dravce, tam si špačci nedovolí..🤔no, možná bych si taky nějakého orla nebo jestřába, měla pořídit 🦅🦅😄😄

1.9.2022 14:57
ančovička1

XXX.XXX.99.38

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Kouknete prosim do soukrome zpravy. Dekuji, A.

Kouknu😊

1.9.2022 15:56

Tuhle se nám ve vesnici ozval výbuch. A po něm dlouhou dobu nic, žádné hlášení městského rozhlasu (jo, u nás ještě funguje), žádné sirény hasičů, pusto. Po pár hodinách jsme přestali řešit. O dva dny později jsme se dozvěděli, že to byl akustický třesk... Nějaký "ptáček" nám nad hlavami nabíral rychlost

4.9.2022 10:38
jo012810

XXX.XXX.101.35

Přelom léta a podzimu je tu. Prázniny skončily a tak se pomalu bilancuje celý rok, co se týká odchovů a i zahrady...Letošní odchovy na tradiční výstavě v Žirči a vinná réva, která již je ke konzumu

5.9.2022 08:00

Blahopřeji

5.9.2022 08:20
ančovička1

XXX.XXX.220.190

Také Vám gratuluji k vynikajícím úspěchům..krásná zvířata 👍👍🤗🐓🐓

6.9.2022 08:57

Tak aby řeč nestála. Když jsem přijela domů začátkem srpna z dovolené, byl Kocour jako koule (melounová). Měl přes ten týden přístup ke granulím neomezeně. A neomezeně se nacpal. Kilo plus. Tak nastala krutopřísná dieta. Dvakrát denně půl naběračky granulí. Vždycky si k tomu sednul, schroupal to, a pak otravoval, že by ještě něco pojedl. Hlad tedy neměl, často snědl ne všechny přidělené granule a později se dojedl, ale naotravoval se dost. Špekulovala jsem, co s tím. A na tématu o psech neustále radí majitelům různé hračky s pamlsky, které vypadávají, když si pes s hračkou hraje. Inu šla jsem, vzala půllitrovou PET lahev, vystříhala do ní díry (hračka 0,- Kč pro chudinu), nasypala granule a pohodila Kocourovi na zem. Koukal na mě, že jsem asi padla na hlavu, co jako má dělat s flaškou, a odešel. Když jsem později přišla, ječel, že něco k jídlu. Tak jsem šla, kopla do petky, vypadlo pár granulek, musela jsem mu je ukázat, Kocour spokojen. A takhle kdykoli jsem šla okolo, šťouchla jsem do petky, vypadlo něco, Kocour to sezobal, a dál na mě civěl, abych s tou petkou zatřásla znova. Tak jsem párkrát šla, vzala milému Kocourovi ruku nebo hlavu, šťouchla s tím do petky, aby vypadly granule, a on pochopil, že se taky musí snažit sám. Nepochopil. Chodil neustále za mnou, ukazoval na petku, a že mám zařídit jídlo. Nakonec jsem vždycky podlehla a něco mu z toho vykutala, protože se tvářil nadmíru otráveně, a bála jsem se, aby z toho mála krmení neměl nějaké trable. A v noci z neděli na pondělí šustila petka po místnosti, tak jsem si říkala "že by?" - a skutečně, ráno byla půlka granulí pryč! A včera odpoledne jsem musela petku znovu naplnit A dneska ráno zase Tak dneska už jsem ji naplnila jeho standardní krmnou dávkou. A hned jak jsem ji položila na zem, jal se milý kočičák honit petku po zemi tlapičkami a rypáčkem - to jsem měla radost Takže úspěch, a zpomalovač krmení je instalován!

Mimochodem, slepice mi ještě nepřerušily snášku. Jsou divné.

Tu nejtlustší a již skoro rok nenesoucí jsme našli nějak pospávat po koutech, tak jsme ji minulý týden dekapitovali. Anžto ekologická likvidace legálním způsobem nějak není v našich končinách možná (i když vlastně do 30kg to jde legálně zakopat - ale kdo by se s tím kopal), hodila jsem kadáver, jak mým zvykem, za plot pod křoví, a do druhého dne byl pryč. Myslím, že jsem někoho potěšila.

Druhá neproduktivní slípka, která končila snáškou papírových vajec asi před měsícem, je plánována na polívku sousedce, musím se o tu novinu ještě se sousedkou podělit.

A v pátek, pokud se mi bude chtít, pojedu doplnit stavy do Hodkovic, tam budou prodávat hybridí kuřice. Možná se mi ale chtít nebude, pět vajec denně je až dost, až holky dají pauzu a budou dvě vejce denně, také bude stačit. Ještě popřemýšlím (zase tradičně v zimě o jednu dvě holky přicházím vlivem predace).

6.9.2022 09:38
ančovička1

XXX.XXX.220.190

Buggyro, veselé zážitky 👍😄😄..
Já se vracím k zpět o několik týdnů k diskuzi o brojlerech..
24.7.jsme koupili týdenní kuřata..byli krmeni příslušnou směsí pro brojlery Energys..4.9.meli tedy 7 týdnů...
. dnes jsem je zkusmo pro zajímavost zvážila...
. než je bude čas zabít,budou z nich pštrosi 😄

6.9.2022 10:05

Ančovičko, nerozumím té první fotce, to je ta váha neodjištěná či co? Jinak je to tedy slušné, kolik je to tak po kuchyňské úpravě? Třeba dvě kila? To už je pomalu na trh - až budou na porážku, budou ty chudinky ze supermarketu vypadat jak holoubata vedle nich

6.9.2022 10:28
ančovička1

XXX.XXX.220.190

Ne ne..to jsou dva různí kohouti..po porážce je odpad velice malý, brojler je "průtokáč", střívek málo..peří minimum, takže jen hlava a nohy, střívka..po porážce dodám opět foto a informace 😀.. dcera má 3 děti a z obchodu jim kuřata odmítá dávat...

6.9.2022 14:50
bery25

XXX.XXX.33.223

ančovička1 napsal(a):
Ne ne..to jsou dva různí kohouti..po porážce je odpad velice malý, brojler je "průtokáč", střívek málo..peří minimum, takže jen hlava a nohy, střívka..po porážce dodám opět foto a informace 😀.. dcera má 3 děti a z obchodu jim kuřata odmítá dávat...

musim priznat ze zlaty brojleri,dnes som horko tazko chytil a ošklbal dvoch kohutov plymutky jarabičiej,a este 4 ma cakaju,to su divosi,ked im ide o život samozrejme dufam že slečna zvedacecBA uz vyrieši problerm,aby sa vobec neliahli kohuty ,už len ich chytat je problem, brojler je take vdačne zvieratko

6.9.2022 15:42

bery25: kdybyste měl s kohouty takový láskyplný a blízký vztah jako zvedavecBA, nemusel byste je chytat jako divou zvěř, ale přišli by na zavolání sami a ještě by se těšili, co dostanou

Ta slepice u mě, co ji čeká hrnec, si chodí sedat k mámě na lavici, a když si ji vezmu na klín nebo na ruku, tak si u mě klidně dřepne, nechá se hladit, hřát zespoda, a vůbec je taková přítulná, až přidrzlá. Budu muset ochočit jinou

6.9.2022 16:15
ančovička1

XXX.XXX.220.190

..🤣🤣🤣🤣🤣asi tak..👍
U nás si malý vnouček chodí vybírat slepičku na polívku😄😄

Vrků

6.9.2022 20:04
Vrků

XXX.XXX.9.103

ančovička1 napsal(a):
..🤣🤣🤣🤣🤣asi tak..👍
U nás si malý vnouček chodí vybírat slepičku na polívku😄😄

Tak se rodí láska ke zvířatům.

7.9.2022 08:05

Vrků napsal(a):

Tak se rodí pragmatický vztah ke zvířatům. Viz vlákno na psech, kde opravdu nechápu.

7.9.2022 08:12

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak se rodí pragmatický vztah ke zvířatům. Viz vlákno na psech, kde opravdu nechápu.

A kdybyste četla příspěvky na fb skupině k chovu hedvábniček, tak by vám možná i praskla žilka....

7.9.2022 09:03

A kdybyste četla příspěvky na fb skupině k chovu hedvábniček, tak by vám možná i praskla žilka....

Ještě, že ksichtknihu nemám.

7.9.2022 09:24

bery25 napsal(a):
musim priznat ze zlaty brojleri,dnes som horko tazko chytil a ošklbal dvoch kohutov plymutky jarabičiej,a este 4 ma cakaju,to su divosi,ked im ide o život samozrejme dufam že slečna zvedacecBA uz vyrieši problerm,aby sa vobec neliahli kohuty ,už len ich chytat je problem, brojler je take vdačne zvieratko

Chlapče, je mi ľúto, ešte som len v začiatkoch

7.9.2022 10:42
ančovička1

XXX.XXX.220.190

Vrků napsal(a):

Vrků, neberte to tak vážně to byla legrace..děti ale ví, že polévka je ze slepice, která chodí po dvoře, a ne, že se slepice a kuřata..atd..,kupují v Kauflandu v chladícím pultu..

7.9.2022 10:44

Tak první papriky letošní sklizně na talíři. Jsou úžasné!

7.9.2022 13:06
ančovička1

XXX.XXX.220.190

Tak první papriky letošní sklizně na talíři. Jsou úžasné!

..a co takhle pár fotek ?😀🌶️🌶️🌶️

7.9.2022 13:14

možno sú už v bruchu

8.9.2022 10:38

ančovička1 napsal(a):
..a co takhle pár fotek ?😀🌶️🌶️🌶️

Jak jsem psala dříve, zemřel telefon. Fotky nebudou.

Jsem to psala někde v nějakém jiném tématu asi.

Teď jedu na Nokii x1, to je pane stroj!

Vrků

8.9.2022 15:25
Vrků

XXX.XXX.9.103

ančovička1 napsal(a):
Vrků, neberte to tak vážně to byla legrace..děti ale ví, že polévka je ze slepice, která chodí po dvoře, a ne, že se slepice a kuřata..atd..,kupují v Kauflandu v chladícím pultu..

Já to překonám,ale co Kant a jeho kategorický imperativ nezabiješ?Neomarxisti chtějí stejná práva pro zvířata,ale můj jestřáb jde po kuřatech,jak slepice po flusu.

10.9.2022 15:00
ančovička1

XXX.XXX.220.190

ančovička1 napsal(a):

Tak jsme ve středu 7.9.,zabili první čtyři kohouty... příště je necháme trochu vyhladovět a vyprázdnit, střívka byla plná 🤔...největší kohout s hlavou a běháky měl..

Vrků

10.9.2022 15:53
Vrků

XXX.XXX.9.103

ančovička1 napsal(a):
Tak jsme ve středu 7.9.,zabili první čtyři kohouty... příště je necháme trochu vyhladovět a vyprázdnit, střívka byla plná 🤔...největší kohout s hlavou a běháky měl..

.v tom červeným rámečku 11 😀

10.9.2022 16:14
ančovička1

XXX.XXX.220.190

Vrků napsal(a):
.v tom červeným rámečku 11 😀

No, ale to už by byla krůta Big6😀😀👍

11.9.2022 20:23
jo012810

XXX.XXX.101.35

Končí víkend a tak nás lidová tvorba vysílá s úsměvem do dalších pracovních dnů....

Vrků

15.9.2022 08:46
Vrků

XXX.XXX.66.196

Začla zase snášet husa,dá se to nějak zastavit s vyjímkou usmrcení?

15.9.2022 09:19

Proč zastavovat? Se hodí na předvánoční pečení

15.9.2022 09:21

Mimochodem, v úterý jsem zachránila srnku (nevím, proč to dělám, když nám srnky svině ničí co můžou). Veselý pejsek, co se vzdálil od páníka, nám ji napálil do plotu. Visela v plotě (lesácké pletivo) a křičela. Tak jsem si zničila plot štípačkami a vysvobodila ji. A to už jsem měla pomalu rozpálený olej na řízky! Takovej jsem karaktér... No, však budu po zásluze potrestána, jen příští rok budu chtít nějakou kytku zasadit...

Vrků

15.9.2022 09:27
Vrků

XXX.XXX.66.196

A jak ze srnčí kýty řízečky chutnaly

15.9.2022 09:28

Jojo, tahle byla mlaďounká, letošní. Jen by se rozplývaly....

15.9.2022 09:44
ančovička1

XXX.XXX.220.190

Vrků napsal(a):
Začla zase snášet husa,dá se to nějak zastavit s vyjímkou usmrcení?

V podstatě se s tím nedá nic dělat.. špunt nebo hladovka by asi dobré řešení nebylo 😄..ona toho nejspíš moc nesnese, vejce můžete použít v kuchyni, moje mamka pekla z husích vajec nejlepší piškotové rolády, dorty i buchty😀.. mně doteď snášely už potřetí pizmovky..mám asi 40 vajec, ale ty uvařím slepicím...i když by se také daly spotřebovat v kuchyni..

Vrků

15.9.2022 15:03
Vrků

XXX.XXX.13.100

Landence jsem odstranil hnízdo,tak nese různě a abych nehledal dlouho nese vajíčka svítivě bílá.Zmlazoval jsem meruňku a pořád dumal,zda Mona Lísá není muž, když Leonardo Da Vinci byl homosexuál.A to nejhorší mě čeká,králík meklenburský, který z osmi?

15.9.2022 15:05

Králík ten první, co padne pod ruku.
Pokud nepadne ani jeden, padni komu padni.

15.9.2022 15:31
ančovička1

XXX.XXX.220.190

Vrků napsal(a):
Landence jsem odstranil hnízdo,tak nese různě a abych nehledal dlouho nese vajíčka svítivě bílá.Zmlazoval jsem meruňku a pořád dumal,zda Mona Lísá není muž, když Leonardo Da Vinci byl homosexuál.A to nejhorší mě čeká,králík meklenburský, který z osmi?

Jeje, Vy máte maklenburáky?..ty jsem vždycky chtěla.. červené ..jsou nádherní😇...ale nějak to nevyšlo..radši.. už takhle mám problém zabít burguny☹️..s tou husou moc nenaděláte..hnízdo bych ji nechala,jen sbírala vejce.. až se vynese, přestane..pižmám jsem také denně sbírala z hnízd a už přestaly...jen jedna ještě píská-kvoká..ale to rozchodí 😂😂..
...😱. zapomněla jsem ostříhat meruňku..není už pozdě??🤔...

15.9.2022 17:25

ančovička1 napsal(a):
Jeje, Vy máte maklenburáky?..ty jsem vždycky chtěla.. červené ..jsou nádherní😇...ale nějak to nevyšlo..radši.. už takhle mám problém zabít burguny☹️..s tou husou moc nenaděláte..hnízdo bych ji nechala,jen sbírala vejce.. až se vynese, přestane..pižmám jsem také denně sbírala z hnízd a už přestaly...jen jedna ještě píská-kvoká..ale to rozchodí 😂😂..

to já taky

Vrků

15.9.2022 17:44
Vrků

XXX.XXX.13.100

Odborníci,stříhat meruňku konec srpna,ovšem nepočítají s oteplováním planety.

15.9.2022 21:16
ančovička1

XXX.XXX.220.190

Vrků napsal(a):
Odborníci,stříhat meruňku konec srpna,ovšem nepočítají s oteplováním planety.

Tak jestli bude zítra čas, jdu na to..díky..😀...

16.9.2022 06:41

ančovička1 napsal(a):
Tak jestli bude zítra čas, jdu na to..díky..😀...

Možná poslední šance, na víkend hlásí razantní ochlazení. Mám jít služebně na Kaplického ušáka. Termoska s čajem to jistí. Omlouvám se za OT.

16.9.2022 07:44

Možná poslední šance, na víkend hlásí razantní ochlazení. Mám jít služebně na Kaplického ušáka. Termoska s čajem to jistí. Omlouvám se za OT.

tady není žádné OT

Nestrašte s ochlazením, jedny závody jedeme v sobotu a druhé pořádám v neděli.... A už asi tři týdny se peru s nachlazením....

Vrků

16.9.2022 09:09
Vrků

XXX.XXX.13.100

tady není žádné OT

Nestrašte s ochlazením, jedny závody jedeme v sobotu a druhé pořádám v neděli.... A už asi tři týdny se peru s nachlazením....

V pondělí dejte foto poháru,držím Pelec i koníkovi.

16.9.2022 11:35

Držte dva palce, jede dvojspřeží
Pohár by mohl dopadnout, pokud bude, zkusím pak pohledat foto ze závodů a něco sem přidat.

24.9.2022 10:54
jo012810

XXX.XXX.101.35

Tak opět z vesela k volbám a užít si víkend....

24.9.2022 11:05
jo012810

XXX.XXX.101.35

Za našich mladých let nás tehdejší vládnoucí garnitura přesvědčovala stylem: Sovětské pivo náš vzor a o nagažovaném přístupu ke všemu. A nyní....

27.9.2022 20:52
Varaxi

XXX.XXX.137.233

Kolegové chovatelé, je tu mezi Vámi i nějaký kolega pěstitel/pálitel? Prodáváte slivovici? Známá z práce si řekla o tři litry a já naprosto netuším, o kolik si mám říci. Když to srovnám s levnou vodkou, tak mi to vychází na cca 600 Kč, ale to se, přiznám se, mi zdá málo...

27.9.2022 21:38
bery25

XXX.XXX.33.223

Chlapče, je mi ľúto, ešte som len v začiatkoch

nevadi ,ale to chlapče ma velmi potešilo

27.9.2022 22:19

Mňa fakt potešilo, že som spôsobila radosť
(a to aj takto na ďiaľku, keď som sa nikde nedotkla, ani tu, ani tam, ani nikde...)

27.9.2022 22:40
ančovička1

XXX.XXX.220.190

Varaxi napsal(a):
Kolegové chovatelé, je tu mezi Vámi i nějaký kolega pěstitel/pálitel? Prodáváte slivovici? Známá z práce si řekla o tři litry a já naprosto netuším, o kolik si mám říci. Když to srovnám s levnou vodkou, tak mi to vychází na cca 600 Kč, ale to se, přiznám se, mi zdá málo...

Myslím, že to je opravdu málo..za dobrou domácí slivovičku klidně můžete chtít 300 za litr...150 Kč za půl litru, i to je málo...

27.9.2022 23:21
Varaxi

XXX.XXX.137.233

Děkuju. Tak já Vám za radu poskytnu recept na domácí Becherovku, kterou ona zmíněná známá vyrábí:

1 l kalvadosu nebo slivovice
4 lžíce sypaného čaje STOMARAN
5 hřebíčků
6 cm skořice
7 - 8 lžic cukru
24 hodin vylouhovat, zcedit, zředit asi 0,5 l převařené a zchladlé vody.

Ochutnávala jsem, je to méně sladké než kupovaná Becherovka, ale je to dobré. :)

28.9.2022 06:22
ančovička1

XXX.XXX.220.190

To bych mohla zkusit...slivovici máme ještě loňskou, letos nic!!..bylo takové sucho,že všechno spadlo a ještě se do stromů daly mšice☹️..zato jablek je 2x tolik než loni a krásná veliká..
Díky za recept a krásný sváteční den🌹
"Na Svatého Václava pěkný den,přijde pohodový podzimek"...🌞🍇🍎🍐

28.9.2022 07:16
28.9.2022 13:48
bery25

XXX.XXX.33.223

Mňa fakt potešilo, že som spôsobila radosť
(a to aj takto na ďiaľku, keď som sa nikde nedotkla, ani tu, ani tam, ani nikde...)

to musime rychlo napravit teraz som bol tri tyzdne v kupelov v tatrach,tak sme mali dat turu,sprievodca zadarmo,som predsa gentleman

28.9.2022 14:23

3 týždne kúpeľov či pobyt v Tatrách - to by mi tiež bodlo... !

A nápad to je vynikajúci - ohmatať si účastníkov diskusie naživo, pozrieť si navzájom do očí - možno raz naozaj dôjde k stretnutiu Ifauňákov (ak sa budú vedieť odtrhnúť od svojich zvierat) - hoci aj na túre v Tatrách

28.9.2022 14:34
bery25

XXX.XXX.33.223

3 týždne kúpeľov či pobyt v Tatrách - to by mi tiež bodlo... !

A nápad to je vynikajúci - ohmatať si účastníkov diskusie naživo, pozrieť si navzájom do očí - možno raz naozaj dôjde k stretnutiu Ifauňákov (ak sa budú vedieť odtrhnúť od svojich zvierat) - hoci aj na túre v Tatrách

kupelny pobyt,no bodlo,vcera som dosiel,a beriem tyzden dovolenky,musim sa dat po tom liečeni do poriadku tažke tri tyždne a je pravda že na horach sa mi niekedy zdalo že je tam viac čechov ako slovakov,a aj take male nutkanie,nechodite na ifaunu

29.9.2022 09:55

30.9.2022 10:17
ančovička1

XXX.XXX.220.190

Mně to nedá,musím vám ukázat mého 5ti měsíčního kohouta brahmanky, říkám mu Hugo😄.. už teď je to obr a krásnej 😇

30.9.2022 11:49

Tak na posledních vozatajských závodech jsme ze dvou spřežení skončili první
Fotky stále ještě pořizovat kdovíjak nemůžu.
Musím si koupit baterky do foťáku.... No a pak ten foťák s sebou tahat, že.

30.9.2022 12:09

Tak na posledních vozatajských závodech jsme ze dvou spřežení skončili první
Fotky stále ještě pořizovat kdovíjak nemůžu.
Musím si koupit baterky do foťáku.... No a pak ten foťák s sebou tahat, že.

Blahopřeju!

30.9.2022 14:24

Tiež blahoželám🐎

30.9.2022 14:25

ančovička1 napsal(a):
Mně to nedá,musím vám ukázat mého 5ti měsíčního kohouta brahmanky, říkám mu Hugo😄.. už teď je to obr a krásnej 😇

Je to krasavec

30.9.2022 14:40
ančovička1

XXX.XXX.220.190

Děkuji 😊

1.10.2022 08:46

Varaxi napsal(a):
Děkuju. Tak já Vám za radu poskytnu recept na domácí Becherovku, kterou ona zmíněná známá vyrábí:

1 l kalvadosu nebo slivovice
4 lžíce sypaného čaje STOMARAN
5 hřebíčků
6 cm skořice
7 - 8 lžic cukru
24 hodin vylouhovat, zcedit, zředit asi 0,5 l převařené a zchladlé vody.

Ochutnávala jsem, je to méně sladké než kupovaná Becherovka, ale je to dobré. :)

vďaka za recept

možno záleží aj na tom, aké veľké sú lyžice cukru - a napr. aj na tom, či sú kopcovité

1.10.2022 09:00

vďaka za recept

možno záleží aj na tom, aké veľké sú lyžice cukru - a napr. aj na tom, či sú kopcovité

Zrovna včera jsem dětem vyprávěla o nepřesných mírách léků - což jsou i ty lžičky. Různě velké s různým stupněm vrchovatosti.

1.10.2022 09:59
ančovička1

XXX.XXX.220.190

Zrovna včera jsem dětem vyprávěla o nepřesných mírách léků - což jsou i ty lžičky. Různě velké s různým stupněm vrchovatosti.

A co na tom záleží?..někdo má rád sladké méně,někdo si rád přisladí 😀...tak, jako já 😄

1.10.2022 12:37

ančovička1 napsal(a):
A co na tom záleží?..někdo má rád sladké méně,někdo si rád přisladí 😀...tak, jako já 😄

Však jo.

Vrků

1.10.2022 14:44
Vrků

XXX.XXX.33.14

ančovička1 napsal(a):

Velký panák je 40 ml a to je podstatné,

1.10.2022 16:16

Vrků napsal(a):

Za mého mládí byl 50 ml.

1.10.2022 17:05
ančovička1

XXX.XXX.220.190

Za mého mládí byl 50 ml.

Myslíte tyhle 😄??... ještě je mám 😀

1.10.2022 18:52

ančovička1 napsal(a):
Myslíte tyhle 😄??... ještě je mám 😀

Jo jo, už hodně pamatuji.

2.10.2022 07:22
bery25

XXX.XXX.33.139

Vrků napsal(a):

ta na vychodze to isto nie je velky panak,velky je deco

2.10.2022 08:01

bery25 napsal(a):
ta na vychodze to isto nie je velky panak,velky je deco

Na Slovensku a v Polsku mají jiné míry. Táta tak jel jednou do Polska nakoupit, potkal kamaráda, ten ho zatáhl do hospody na 2 velké panáky (ty deckové) a bylo po nakupování.

2.10.2022 08:44
bery25

XXX.XXX.33.139

Na Slovensku a v Polsku mají jiné míry. Táta tak jel jednou do Polska nakoupit, potkal kamaráda, ten ho zatáhl do hospody na 2 velké panáky (ty deckové) a bylo po nakupování.

to sa nam tu stava často

3.10.2022 11:10

výherci - patří ještě do září :-)

3.10.2022 11:57
ančovička1

XXX.XXX.220.190

Co je to za koníky?..jsou krásní 😀😇

3.10.2022 12:42

ančovička1 napsal(a):
Co je to za koníky?..jsou krásní 😀😇

Tipla bych nějaké poníky. Moc jim to sluší.

Vrků

3.10.2022 12:42
Vrků

XXX.XXX.33.14

Vlající hříva, rychlost nebo vítr?

3.10.2022 12:44

Vrků napsal(a):
Vlající hříva, rychlost nebo vítr?