Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.82
Dobrý den. Jedné z mých slepiček se začal scvrkávat hřebínek, začal blednout a je poměrně zašedlý. Ostatní jsou ok. Ona žere normálně, je aktivní, pije. Snáší méně, ale myslím, že snáší. Nevíte náhodou někdo, vo to může být? Zda třeba blížící se přepeřování ( je stará 7 měsíců). Čmelíky nepozoruji ani po setmění, na péří ani kůži nic. Průjem taky nepozoruji. Děkuji moc za rady. Fotky jsem lepší nezvládla:D:) pro srovnání je tam jedna s její ,, kolegyní,, co je stejně stará a OK. Mějte se krásně.A.
Nevidím, že by hřeben měla cvrklý.. spíš bych řekla, že špinavý..zkuste ho slepičí umýt mýdlem, namazat masti na ošetření kůže, Infadolan,Heřmánková mast a pod..stačil by i konzumní olej..
Jestli se opravdu hřebínek jakoby zmenšuje,"vadne" a je bledý, znamená to, že slepice přestala snášet a začne přepeřovat....nastane zimní odpočinek..😀🐔🐔.. různě dlouhý.. záleží na kvalitě krmení, na plemeni a stáří slepice...
paskov244
napsal(a):
Slepice je nemocná , Jakou nemoc má to vám nepovím z obrázku ton nejde . Může být začervena ale těch nemocí je víc proto mě neberte za slovo. Zkuste večer jestli je nazobaná . Jestli není mohla by mít tipec . V sedmém měsíci se slepice nepřepeřuje .
..vypadlo mi, že má 7 měsíců...to se opravdu nepřepeřuje..máte pravdu, nejspíš bude nemocná..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.82
paskov244
napsal(a):
Slepice je nemocná , Jakou nemoc má to vám nepovím z obrázku ton nejde . Může být začervena ale těch nemocí je víc proto mě neberte za slovo. Zkuste večer jestli je nazobaná . Jestli není mohla by mít tipec . V sedmém měsíci se slepice nepřepeřuje .
Omlouvam se, ale jak mam zkusit, zda je nazobana? Kdyz donesu rano zrni, zobe uplne stejne jako ostatni a pak cely den na pastve...jaky mam tedy zvolit dalsi postup prosim?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.82
Jeste me napada. Pred asi 3 tydny mi jedna z tech bilych zacala sedet na vejcich....sundali jsme ji..nevim, ktera z nich. Ale to asi nemuze byt duvod, ze?
Slepici chyťte a sáhněte ji na vole je na spodní části krku nebojte se jej prsty stlačit , měla by jste cítit na prstech zrníčka nebo čím krmíte .Vole je to taková boulička když je slepice nazobaná , kdyby nebyla hledala by jste ho marně ,.
Když má slepice tipec je to ztvrdlá špička jazyku které se musí odstranit jinak umře hlady ,
chovu zdar
Když má slepice tipec je to ztvrdlá špička jazyku které se musí odstranit jinak umře hlady , Bývá 5 - 6 mm veliký , nepřirozeně našedlý .
Já to dělám tak že si sednu a slepici si zafixuji tak aby se nemohla hýbat , do levvé ruky si vezmu třeba kapesník nebo nějakou jinou látku a chytnu slepici jazyk , trochu jej povytáhnu a nehtem nebo jehlou jej strhnu . Vydesinfikuji třeba desinfekcí co zbyla od kovidu nebo slivovici . Je to velmi rychlé řešení .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.82
paskov244
napsal(a):
Když má slepice tipec je to ztvrdlá špička jazyku které se musí odstranit jinak umře hlady , Bývá 5 - 6 mm veliký , nepřirozeně našedlý .
Já to dělám tak že si sednu a slepici si zafixuji tak aby se nemohla hýbat , do levvé ruky si vezmu třeba kapesník nebo nějakou jinou látku a chytnu slepici jazyk , trochu jej povytáhnu a nehtem nebo jehlou jej strhnu . Vydesinfikuji třeba desinfekcí co zbyla od kovidu nebo slivovici . Je to velmi rychlé řešení .
Dekuji za radu, vecer ji zkusim chytit
Uživatel s deaktivovaným účtem

paskov244
napsal(a):
Aj ja som vďačná za podrobné rady, ktoré som si od Vás v tejto téme prečítala. S tipcom žiadne skúsenosti nemám.
paskov244
napsal(a):
Já tedy pochybuji, že by slepice měla típec, protože toto "onemocnění" vzniká nedostatkem hlavně vitamínů A a minerálů.. a jak je vidět na fotce,tak paní Andrejka krmí kompletní směsí pro nosnice a její slepičky mají asi 1500m2 zeleného výběhu.. tedy bych típec vyloučila...
Jedině, kdyby si slepičky s tímto neduhem koupila,ale to se projevilo záhy po nákupu.. nejspíš by brzy uhynuly hladem...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jeste me napada. Pred asi 3 tydny mi jedna z tech bilych zacala sedet na vejcich....sundali jsme ji..nevim, ktera z nich. Ale to asi nemuze byt duvod, ze?
Ano ,to je možné..slepice, která začne kvokat, přestává snášet a kvočně úplně "zvadne" hřebínek....pokud jste ji vzali vejce a vyhodili z hnízda, přestane kvokat a po čase opět začne snášet 😀... takže to ani žádné onemocnění být nemusí 😀
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.82
ančovička1
napsal(a):
Ano ,to je možné..slepice, která začne kvokat, přestává snášet a kvočně úplně "zvadne" hřebínek....pokud jste ji vzali vejce a vyhodili z hnízda, přestane kvokat a po čase opět začne snášet 😀... takže to ani žádné onemocnění být nemusí 😀
Jezisi...to by mne nenapadlo:D:)no tak kez by. Zkusim jeste zkontrolovat ten tipec. Ale dnes jsem jim na prilepsenou nesla maso a padalo to do ni jak dive....takze jist asi zvlada a pit jsem ji take videla....je pravda, ze tato situace byla. Sedela na vejcich den a noc. Myslela jsem, ze ji to jako ,,hybrida,, prijde a kdyz jsem druhy den prisla do chleva, a ona stale nehybne sedela, prekvapilo mne to. Za jeji velke nevole jsme ji sundavali....
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jezisi...to by mne nenapadlo:D:)no tak kez by. Zkusim jeste zkontrolovat ten tipec. Ale dnes jsem jim na prilepsenou nesla maso a padalo to do ni jak dive....takze jist asi zvlada a pit jsem ji take videla....je pravda, ze tato situace byla. Sedela na vejcich den a noc. Myslela jsem, ze ji to jako ,,hybrida,, prijde a kdyz jsem druhy den prisla do chleva, a ona stale nehybne sedela, prekvapilo mne to. Za jeji velke nevole jsme ji sundavali....
Hibridky se nám snaží vysedět kurata každý rok. Když před dvěma lety měly nového kohouta araukany, protože chodí volně po dvoře a zahradě, několika se postupně podařilo ukrýt tak mazaně, že došly i s kuřaty. Poslední v říjnu měla 10 kuřat. Přežila všechna.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.82
juhaj
napsal(a):
Hibridky se nám snaží vysedět kurata každý rok. Když před dvěma lety měly nového kohouta araukany, protože chodí volně po dvoře a zahradě, několika se postupně podařilo ukrýt tak mazaně, že došly i s kuřaty. Poslední v říjnu měla 10 kuřat. Přežila všechna.
Tak to teda koukam. Zase jsem o neco chytrejsi:D:))dekuji vam...

juhaj
napsal(a):
Tyjo, to je úžasné, mně se rozkvokala letos jedna jediná, za pět let co držím slepice sama, a dalších skoro deset, co držela slepice moje rodina, to nepamatuji, že by něco kvokalo Naopak si náramně pochvaluji, že nekvokají.
napsal(a):
Tyjo, to je úžasné, mně se rozkvokala letos jedna jediná, za pět let co držím slepice sama, a dalších skoro deset, co držela slepice moje rodina, to nepamatuji, že by něco kvokalo Naopak si náramně pochvaluji, že nekvokají.
No, už když tam byl kohout kalimero, tak to začalo, ale za araukuny úplný babyboom😁.
Jsou to hybridy různých typů, nejvíc vlašky a ty šedivé, teď nevím.
Ale je pravda, když se braly slepice s Kavapa a jim podobných, tak nic. To až se braly z Coopu, na objednávku od malého soukromníka.

Mám jednu bielefeldku (mám ju označenú zeleným rozlišovacím krúžkom), o ktorej sa píše, že kvokavosť je takmer vylúčená, a tá kvokala s prestávkami celé leto.
Když jsme u té kvokavosti . Jak jsem začinal chovat před 12 lety maransky , tak mi počala slepička kvokat po 6 snesených vajiíčkách , tehdy měla 6měsíců a 12 dnů . Po týdnu přestala ale další rok kvokaly teměí všechny proto jsem se domnival že jsem vajíčka koupil z ne čistokrevného chovu a všechny jsem utratil .
juhaj
napsal(a):
No, už když tam byl kohout kalimero, tak to začalo, ale za araukuny úplný babyboom😁.
Jsou to hybridy různých typů, nejvíc vlašky a ty šedivé, teď nevím.
Ale je pravda, když se braly slepice s Kavapa a jim podobných, tak nic. To až se braly z Coopu, na objednávku od malého soukromníka.
Kuřice hybrid od malého soukromníka a tak pěkně kvokaji😀..tak to bych se zamyslela,jestli to opravdu jsou 100% hybridy😀...ale jestli vám kvokavost nevadí, tak není žádný problém, aspoň máte kuřata 👍😀
Dokud bude veliká poptávka po hibridkách tak se vždycky najde nějaký podvodník a bud tvrdit když bude prodávat kuřata že to jsou čistokrevné hibridy ( jen se pojďte podívat po dvoře běhá 100slepic 15 kohoutu opravdu hibrid ,potomci těchto rodičů nikdy nebudou stejní jako rodiče buď budou kvokat a celková snáška nebude dosahovat snášky rodičů ani omylem .

paskov244
napsal(a):
Dokud bude veliká poptávka po hibridkách tak se vždycky najde nějaký podvodník a bud tvrdit když bude prodávat kuřata že to jsou čistokrevné hibridy ( jen se pojďte podívat po dvoře běhá 100slepic 15 kohoutu opravdu hibrid ,potomci těchto rodičů nikdy nebudou stejní jako rodiče buď budou kvokat a celková snáška nebude dosahovat snášky rodičů ani omylem .
Čistokrevný hybrid je trochu oxymoron. Ale chápu, jak to myslíte.

juhaj
napsal(a):
A vítr že mi to taky napadlo? Ale byly za cenu hybridek. 😁🐣
Tak já podobně kupovala nějaký dvorkový mix. Prostě se to tomu dvorkáři nevyplatilo prodávat za víc, a mix to byl, tak co. Ale ty se mi taky nerozkvokaly. Kupovala jsem staré vynesené dvorkové slepice - takže nejméně dvouleté (spíš víc) - a už byly dost jeté (ty smrděly, chudinky, ani auto jsem pak nemohla týden vyvětrat, samozřejmě víc vážili ti čmelíci na nich, než samotné slepice), v zimě pochopitelně nekvokaly, půl zimy vůbec dopeřovaly, a v létě už byly tří nebo čtyřleté, na nějaké kvokání asi neměly ani myšlenku - zbývá mi jediná, a míří do polívky, jde jen o to, kdy se dovolám sousedce, aby si ji vzala (ale ten rok u mě si musela užít). Snáší už jen papírová vejce, ale zato skoro denně, snažilka - aspoň mají ostatní holky co do zobáčku - kupovala jsem takovou stařinu, protože zrovna v té době nebylo na prodej nic lepšího, a predátor mi zkrouhnul mladé slepice na dva kusy, tak aby nezůstala jedna sama, kdyby ještě přišel. Nakonec predátor nepřišel, resp. až na jaře, a moudře sejmul jednu z těch starých
010

XXX.XXX.47.154
juhaj
napsal(a):
Na vesnicích se možná z generace na generaci předávají dvorkové slepice, různě se vyměňují kohouti, kuřata. Dřív převládaly vlaškoidní lehčí slípky, dneska spíš těžší potomci rozvážených hybridek, ale většinou to všechno má určitý stupeň kvokavosti, právě díky tomu takhle přežívají, nebo spíš přežívaly aniž by se musely pořád dokupovat nové.

ak nastanú problémy s elektrinou, možno popularita kvočiek ešte stúpne

napsal(a):
ak nastanú problémy s elektrinou, možno popularita kvočiek ešte stúpne
Spíš klesne. Jestli se nevyplatí vytápět a osvětlovat haly, tak se to pobije a bude. To soukromníci rozebrat nestihnou...
Vrků

XXX.XXX.42.34
Už se těším jak úplně zblbnu,mám postaru noční proud,teď rozhozený do 24 hodin,zapnout líheň,vypnout líheň, zapnout, vypnout.......

paskov244
napsal(a):
Velkochovy u nás jsou ale jen na snášející slepice . Kuřata se do nich vozí z Italie . No a tam ve vládě FIALU nemají .
A co brojleři?
Ještě na vysvětlenou k mému malému chovateli. Kupovali jsme je přes COOP, normálně měli letáky na asi 8 typů hybridek, to se objednalo a odebralo v určený den před prodejnou. Byly to kuřičky před první snáškou, předával to pán, manželovi říkal, že se tím živí, ale třeba Kavapu konkurovat nemůže, proto prodává tímto stylem, přes prodejny.

paskov244
napsal(a):
Velkochovy u nás jsou ale jen na snášející slepice . Kuřata se do nich vozí z Italie . No a tam ve vládě FIALU nemají .
ale no tak.
z itálie? konkurence integry je v polsku, v nitře, v rakousku, maďarsku. proč by někdo nakupoval kuřata až z itálie?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.82
Dobry den, preji. Jsem zakladatelka diskuze, jen pro ty, kteri se mi snazili pomoci, slepicka zacina mit hrebinek zase zpet vetsi a zacina se zabarvovat do cervena. Opravdu zrejme dusledek kvokani. Moc vam dekuji za pomoc, preju vsem hezky den.