Ladin54321

XXX.XXX.5.147
Kde by se dal sehnat exzolt - může mi ho dát obyčejná vete? Vám co zabral, kupujete vůbec i něco jiného nebo není potřeba cokoliv dělat?
Uživatel s deaktivovaným účtem

exzolt vám může prodat každý veterinář, záleží ale na tom, jestli on bude chtít na vlastní triko a náklady rozdělat nějaké balení, nebo jestli si za několik tisíc koupíte vlastní flašku
a čím víc toho budete dělat i kromě exzoltu k tlumení čmelíků, tím víc oddálíte jeho neúčinnost.
Ladin54321

XXX.XXX.5.147
Aha, to je krapet složité, snad budu mít štěstí:D
Teď asi nerozumím, jak oddálit neúčinnost, vždyť je to spolehlivý přípravek ne?

Ladin54321
napsal(a):
Aha, to je krapet složité, snad budu mít štěstí:D
Teď asi nerozumím, jak oddálit neúčinnost, vždyť je to spolehlivý přípravek ne?
zatím.
asi tak jako v minulosti byly spolehlivými přípravky čmelíkostopy.
jde o to, že vůbec nic nezabije 100% parazitů. nejde to, prostě to nedokáže vůbec žádný lék na světě. No a z těch přeživších se vám časem, postupně, dlouho nepozorovaně, vyrábí rezistentní populace, která nakonec převáží a přípravek nejdřív funguje hůř a pak vůbec.
no a když to budete vy malochovatelé lít do slepic jako zázrak, tak tento bod uspíšíte. když to bude doplněk k dalším opatřením, jako jsou takové ty nepříjemnosti jako nemít kurník plný spár, tak bude exzolt fungovat déle.
Ladin54321

XXX.XXX.5.147
Aha takhle, tak snad to bude za dlouho :DD Raději teda budu vápnit dál kdyby nějaký přežil a zmutoval :DD

Ladin54321
napsal(a):
Aha takhle, tak snad to bude za dlouho :DD Raději teda budu vápnit dál kdyby nějaký přežil a zmutoval :DD
tak ono to "za dlouho" může být klidně pár let. záleží na intenzitě využívání a zatím z toho - jak k tomu malochovatelé přistupují - nemám dobrý pocit.
jde přesně o to, bojovat více způsoby, aby ti, co přežijí jednu věc, nepřežili věc jinou.
bodlo
napsal(a):
dobry večer,nikdo nepomuže-neporadi.dekuji.
Pokud chceme, aby drůbež, ale i jiná chovaná zvířata v drobnochovech, se dala bezproblémově chovat i pro dalších generacích, pak žádná chemie a preventivní podávání jakýchkoliv farmak. To patří do produkčních velkochovů pod přísným vet. dohledem. Je třeba vytvářet vhodná ustájení a selektovat na zdraví a pak teprve na další např. exteriér. Jak píše bodlinka, nic na světě nedokáže být 100%, ale vyvolává po určité době rezistenci toho kterého "škůdce". Že to jde, ale mnohdy to není lehké, mám odzkoušeno za 65 let své drobnochovatelské zábavě.

bodlo
napsal(a):
jak douho vydrži učinost tohoto připravku doneseni z vet,doma v lednici. děkuji za odpovět.
pri normálnom skladovaní 1 rok po otvorení
jo012810
napsal(a):
Pokud chceme, aby drůbež, ale i jiná chovaná zvířata v drobnochovech, se dala bezproblémově chovat i pro dalších generacích, pak žádná chemie a preventivní podávání jakýchkoliv farmak. To patří do produkčních velkochovů pod přísným vet. dohledem. Je třeba vytvářet vhodná ustájení a selektovat na zdraví a pak teprve na další např. exteriér. Jak píše bodlinka, nic na světě nedokáže být 100%, ale vyvolává po určité době rezistenci toho kterého "škůdce". Že to jde, ale mnohdy to není lehké, mám odzkoušeno za 65 let své drobnochovatelské zábavě.
chtel bych podekovat za vtipnou odpovět.JÁ.ja.JÁ.ja jen já jako když mluví p.fiala to JÁ.ja jen já.nikdo nemá pravdu jenJÁ.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.86
bodlo
napsal(a):
moc VÁM dekuji za odpovět.
Na to, že téměř týden nejste schopen samostatně vyhledat veřejně dostupnou informaci, si tu pěkně vyskakujete. Stačí do vyhledavače zadat něco na způsob "exzolt doba použitelnosti po otevření" a odpověď máte během 5 sekund.
https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/exzolt-epar-product-information_cs.pdf
Zaplácávat nedostatky chovatelského zařízení chemií je cesta do pekel. Ve správně zařízeném systému není ničeho podobného třeba. Rozumně použité posloužit jistě může.

bodlo
napsal(a):
dobry večer,nikdo nepomuže-neporadi.dekuji.
Ani ja nerozumiem, keď ste dostali tú vytúženú odpoveď v rozšírenej podobe, tak ste úplne od veci a nepriateľsky zareagovali.

napsal(a):
Ani ja nerozumiem, keď ste dostali tú vytúženú odpoveď v rozšírenej podobe, tak ste úplne od veci a nepriateľsky zareagovali.
Ale to je přece časté. Když se někomu nelíbí odpověď, tak se nezamyslí, ale odpoví agresívně. Bohužel.
Ti slušnější jenom přestanou reagovat a odpovídat na doplňující otázky.
Stačí se podívat do jiných sekcí (psi, koně, drobná zvířata, akvaristika...).
napsal(a):
Ale to je přece časté. Když se někomu nelíbí odpověď, tak se nezamyslí, ale odpoví agresívně. Bohužel.
Ti slušnější jenom přestanou reagovat a odpovídat na doplňující otázky.
Stačí se podívat do jiných sekcí (psi, koně, drobná zvířata, akvaristika...).
stači mi odpovět od Foox,nerad bych se dostal do narašky p.babiš.p fiala-JA,ja JA ja jenom JA jsem nejchytřejší.Neminim posuzovat kdo je v diskuzi nejchytřejši.Mě postačila kratká,vystižna odpovět.Spozdravem dežo

bodlo
napsal(a):
stači mi odpovět od Foox,nerad bych se dostal do narašky p.babiš.p fiala-JA,ja JA ja jenom JA jsem nejchytřejší.Neminim posuzovat kdo je v diskuzi nejchytřejši.Mě postačila kratká,vystižna odpovět.Spozdravem dežo
niekto si dal tú námahu a napísal širšiu odpoveď, za čo mu mnohí iní chovatelia môžu byť vďační, je to totiž diskusné chovateľské fórum, nie fórum slúžiace Vám
Vám vyhovuje len odpoveď v určitom formáte a inak reagujete agresívne - a tu je to "JÁ.ja.JÁ.ja jen já jako když mluví ... to JÁ.ja jen já.nikdo nemá pravdu jenJÁ)."