Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.10.2022 09:07

Nějak nám to letí, že…

1.10.2022 20:20

To ano. Čím dál rychleji...

1.10.2022 21:02

jak se udělá hnusně a nejde pořádně nic dělat, celé to splývá.

jsem příznivce zimního spánku, už aby se jeden chystal.

2.10.2022 08:03

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
jak se udělá hnusně a nejde pořádně nic dělat, celé to splývá.

jsem příznivce zimního spánku, už aby se jeden chystal.

Ale zase ty vánoce mají své kouzlo.

Vrků

2.10.2022 08:12
Vrků

XXX.XXX.33.14

Trochu optimismus zurTode sein

2.10.2022 12:48

Ale zase ty vánoce mají své kouzlo.

Jo to je pravda Kor když si člověk ten adventní a vánoční času dovede trocha užít. A ne jen gruntovat a nakupovat a péct milion druhů cukroví. Jo cukroví to má u nás taky dvě období..A to :
Nežerte to cukroví to je na vánoce! A den po štědrém dnu začíná to druhé: Vy to cukroví vůbec nežerete tak proč to dělám ?

2.10.2022 12:52

Jo to je pravda Kor když si člověk ten adventní a vánoční času dovede trocha užít. A ne jen gruntovat a nakupovat a péct milion druhů cukroví. Jo cukroví to má u nás taky dvě období..A to :
Nežerte to cukroví to je na vánoce! A den po štědrém dnu začíná to druhé: Vy to cukroví vůbec nežerete tak proč to dělám ?

Negruntuji, nepeču. Jenom si užívám.

2.10.2022 16:18

Ideální stav. To my gruntujeme i trocha pečeme. Trocha udíme a vaříme. Tak nějak aby toho bylo o vánocích většina jídel z domacího chovu a zahrady. Na pohodičku. Žádný kvalt. Držíme jak jen to jde stare zvyky a tradice. Snažíme se. Nejvíc se to asi povedlo loni. Přijeli děcka od sestry. Od 2 let až po těžké puberťáky. A přijeli bez mobilu a bez tabletu Jindy ještě nejsou za brankou a už: Streeeejdooo jde vám wifina? A jaký máš heslo?. Teď nic. A ja se ptám zda nejsou jako nemocný nebo zda rodiče nezakázali...a náše nejtežší puberťačka pronesla: Klídek strejdo všechno v ókáčku. Však je ten advent ne?! Jo a letos si slíbil, že mě naučíš tu vánočku! Máma koupila v akci ale ani pes to nechtěl jo jo vánoce a rodina/přátelé k tomu patří. To je marný. Ale stejně na tohle byly nejlepší naše babičky! Dej jim Pánbůh věčný klid . Bez nich už to není ono. A byly to maličkosti: Čaj z ostružiní a malin oslazený medem. Už mi nikdy nezachutná jako od babičky. I ta vánočka namazaná máslem, láskyplně nakrojené jablíčko či kulajda k obědu. Jo jo byly to krásné časy. Ale vraťme se k drůbeži. Začali mě nést letošní perličky

Vrků

2.10.2022 16:26
Vrků

XXX.XXX.33.14

Jak?

2.10.2022 16:31

Ideální stav. To my gruntujeme i trocha pečeme. Trocha udíme a vaříme. Tak nějak aby toho bylo o vánocích většina jídel z domacího chovu a zahrady. Na pohodičku. Žádný kvalt. Držíme jak jen to jde stare zvyky a tradice. Snažíme se. Nejvíc se to asi povedlo loni. Přijeli děcka od sestry. Od 2 let až po těžké puberťáky. A přijeli bez mobilu a bez tabletu Jindy ještě nejsou za brankou a už: Streeeejdooo jde vám wifina? A jaký máš heslo?. Teď nic. A ja se ptám zda nejsou jako nemocný nebo zda rodiče nezakázali...a náše nejtežší puberťačka pronesla: Klídek strejdo všechno v ókáčku. Však je ten advent ne?! Jo a letos si slíbil, že mě naučíš tu vánočku! Máma koupila v akci ale ani pes to nechtěl jo jo vánoce a rodina/přátelé k tomu patří. To je marný. Ale stejně na tohle byly nejlepší naše babičky! Dej jim Pánbůh věčný klid . Bez nich už to není ono. A byly to maličkosti: Čaj z ostružiní a malin oslazený medem. Už mi nikdy nezachutná jako od babičky. I ta vánočka namazaná máslem, láskyplně nakrojené jablíčko či kulajda k obědu. Jo jo byly to krásné časy. Ale vraťme se k drůbeži. Začali mě nést letošní perličky

A taky jsme udili kozí sýry...

2.10.2022 16:50
jo012810

XXX.XXX.101.35

A taky jsme udili kozí sýry...

Ten sýr je i na obráku k nakousní...

2.10.2022 16:54

jo012810 napsal(a):
Ten sýr je i na obráku k nakousní...

Děkujeme! Ještě jsme neochutnali prý až dokonale vystydne

2.10.2022 19:27
petraodlesa

XXX.XXX.3.15

Husám sychravé podzimní nevadí 😉 prý lepší vlhko než sucho. A krásné jsou pořád...

2.10.2022 19:37

Jo jo, žádné cukroví ani vánočky už nebudou jako od babičky.

2.10.2022 19:37

Vrků napsal(a):
Jak?

Koukáním na pohádky.

3.10.2022 08:09

Já nepeču, negruntuju a neužívám....

Vrků

3.10.2022 08:45
Vrků

XXX.XXX.33.14

Koukáním na pohádky.

Já taky,čučím na 24 a nejraději mám volební programy.

3.10.2022 09:07

Já nepeču, negruntuju a neužívám....

Tak to máte blbý. Snad jsem se vád nedotkla.

3.10.2022 09:08

Vrků napsal(a):
Já taky,čučím na 24 a nejraději mám volební programy.

Dávám přednost klasice - Pyšná princezna, se zlatou hvězdou, S čerty nejsou žerty, Anděl páně...

3.10.2022 09:09

Vás. To je tak, když je ruka rychlejší než oko.

3.10.2022 09:46
ančovička1

XXX.XXX.220.190

Dávám přednost klasice - Pyšná princezna, se zlatou hvězdou, S čerty nejsou žerty, Anděl páně...

Mně, při pomyšlení na blížící se Vánoce, začíná být čím dál víc sympatický Grinch..😄😄l

3.10.2022 10:34

ančovička1 napsal(a):
Mně, při pomyšlení na blížící se Vánoce, začíná být čím dál víc sympatický Grinch..😄😄l

Neznám.?

3.10.2022 11:32

Vůbec! Ale prostě Vánoce pro mne nějak ztratily kouzlo věkem, vším tím humbukem okolo, reklamami od října atd. Vlastně nejraději mám, když zpíváme jednou za 2 roky o půlnoční Rybovku. Před a po bych mohl mít ten zimní spánek, jako Bolinka

3.10.2022 11:49
ančovička1

XXX.XXX.220.190

Neznám.?

Grinch je americká vánoční pohádka, kde chlupatý zelený skřítek Grinch nenávidí vánoce..😀..můj oblíbený vánoční film🤣🤣

Frufru, bez Rybovky by vánoce nebyly😇

3.10.2022 12:43

Vůbec! Ale prostě Vánoce pro mne nějak ztratily kouzlo věkem, vším tím humbukem okolo, reklamami od října atd. Vlastně nejraději mám, když zpíváme jednou za 2 roky o půlnoční Rybovku. Před a po bych mohl mít ten zimní spánek, jako Bolinka

Já se humbukem a reklamami nenechám znervóznit.

3.10.2022 13:03
Varaxi

XXX.XXX.137.233

Já miluju vánoce! Poprvé bydlíme s přítelem v bytě a nemáme ani vánoční baňky - a můj milovaný už musel jít do muzea skla, bižuterie a baněk, prohlédnout si asi 300 stránek s prodejem českých skleněných vánočních ozdob a poslechnout si hodiny analýzy a rozboru, které vánoční baňky jsou hezké, krásné, vhodné, hezké, ale nevhodné, krásné, ale špatně by se doplňovaly, kdyby se nějaká baňka rozbila, hezké, ale naprosto ne můj styl... Chudák. :)

3.10.2022 13:12
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Letos jsem si udělala háčkované vánoční ozdoby. Byla jsem 5 týdnů v rehabilitačním ústavu, tak jsem využila čas, který se mě doma nedostává. Teď už jenom natužit a mohou de věšet.

Vrků

3.10.2022 15:25
Vrků

XXX.XXX.33.14

přezdívka napsal(a):
Letos jsem si udělala háčkované vánoční ozdoby. Byla jsem 5 týdnů v rehabilitačním ústavu, tak jsem využila čas, který se mě doma nedostává. Teď už jenom natužit a mohou de věšet.

Dejte foto,neskrývejte zručnost.

3.10.2022 15:34

Já vánoce řeším tak max pro zvířata. Tj. posbírám po sídláku u kontejnerů vyhozené čisté stromky a hodím jim to na hraní.

Vrků

3.10.2022 15:44
Vrků

XXX.XXX.33.14

To jsou věci,v Polsku do krmení drůbeže přidávali technické oleje.
Průměrný Američan spotřebuje za rok 286 vajec,tak to mohu chovat pro sebe jednu výkonnou vlašku.

3.10.2022 15:49

Jj, taky mám spočítanou pro sebe průměrnou spotřebu 1 vejce/den :-)
No ale 1 vejce/den spotřebují ještě 4 lidé v mém okolí, tak se vyplatí mít 6 slepic

3.10.2022 19:02
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Vrků napsal(a):
Dejte foto,neskrývejte zručnost.

S háčkem a jehlicemi jsem kamarád, s počítačem ani náhodou. Jsem ráda za to málo co jsem se naučila. Takže obrázky nebudou.

5.10.2022 05:21
jo012810

XXX.XXX.101.35

Podzimní zamyšlení na virózami a současností-s nadhledem...

5.10.2022 06:47

Něco lidového moudra:

Teplý říjen - studený listopad.
Teplý říjen - studený únor.
Když Měsíc v pěkném a jasném čase se obnovuje, tedy jesť k doufání pěkné vinobraní.
Čistý nový Měsíc v říjnu slibuje pěknou vinnou žeň.
Teplé září - říjen se mračí.
Září víno vaří, a co nedovaří, říjen dopeče.
Září víno vaří, říjen mačká hrozen.
Září víno vaří, říjen víno pijem.
Po teplém září zle se říjen tváří.
Touží-li září po roce, bude v říjnu bláta po ose.
Čím déle vlaštovky u nás v říjnu prodlévají, tím déle pěkné a jasné dny potrvají.
Divoké husy na odletu - konec i babímu létu.
Když čečetek nevídati, hotov se na tuhou zimu.
Když křížový pavouk se v říjnu ukrývá a nevylézá, není daleko do sněhu.
Je-li říjen velmi zelený, bude zato leden hodně studený.
Bouřka v říjnu třebas malá, sotva na to zima stálá.
Říjen když blýská, zima plíská.
Kolik dní v říjnu uplyne do prvého deště, po tolik dnů bude i v zimě pršeti.
V říjnu mnoho deštů, v prosinci mnoho větrů.
Mlhy v říjnu - sněhy v zimě.
Studený říjen - zelený leden.
Co v říjnu zimy přibude, v lednu jí opět ubude.
V říjnu mráz a větry - leden, únor teplý.
Mrazy v říjnu - hezky v lednu; krásný říjen - studený leden.
Vějou-li v říjnu severní větry, nezdaří se obilí.
Jestli sníh napadne toho měsíce a kolik dní trvati bude, tak stálá bude zima.
Sněží-li brzy v říjnu, bude mokrá zima.
Kolikrát tohoto měsíce sněží, tolikráte v budoucí zimě sníh padati má.
Spadne-li v říjnu listí, bude mokrá zima.
Když dlouho listí nespadne, tuhá zima se přikrade.
Čím dříve listí opadne, tím úrodnější příští rok.
Jestli má dub mnoho ovoce, bývá ráda tuhá a dlouhá zima.
Když dub hojné ovoce dává, tak má velká zima a množství sněhu býti.
V říjnu hodně žaludů a bukvic oznamuje zimy víc.
Když se táhnou ptáci blízko k stavení, bude tuhá zima.
Říjen a březen rovné jsou ve všem.

-> https://www.pranostika.cz/rijen.html

5.10.2022 07:06
ančovička1

XXX.XXX.243.240

.."Čím déle vlaštovky u nás v říjnu prodlévají...",nevím, jaký byl dřív podzim, ale naše vlaštovky už dávno odletěly..vyvedly 2x mladé 😀...

5.10.2022 07:42

No jo, holt globální oteplování

5.10.2022 08:42
bery25

XXX.XXX.33.139

jo012810 napsal(a):
Zhmotnění...

tak až tak nemožne to zase nie je len treba byt na spravnom mieste v spravny čas ale potešilo

Vrků

6.10.2022 18:52
Vrků

XXX.XXX.39.196

Může žít králík bez žluče?

6.10.2022 20:56

Vrků napsal(a):
Může žít králík bez žluče?

Nebývá to zvykem. Žluč má docela důležitou trávicí funkci.

7.10.2022 07:52
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný pátek. Tak jsem včera fotila pár fotek letošních hempšíráků.

7.10.2022 07:55

nádherné zvieratá

7.10.2022 09:24
ančovička1

XXX.XXX.243.240

veraboskova napsal(a):

Kdybych chovala hempsirky, určitě bych od Vás chtěla kohouta... krásní, jako vždycky..👍👍😇

Vrků

7.10.2022 11:16
Vrků

XXX.XXX.39.196

veraboskova napsal(a):

Tři kohouti na smetišti a je klídek

7.10.2022 17:19

predala som kohúta, čaká ho hárem 17 sliepok - amroksiek a veľmi sa z toho teším

7.10.2022 17:30

A ďalší dôvod na radosť:

Pred rokom som predala kohúta bielefeldky, nový majiteľ mi dobrovoľne a hrdo posiela celý rok obrázky z čistokrvného odchovu, a teraz sa chystá s potomstvom na výstavu.

8.10.2022 13:01

Potomok nášho Bielefeld kohúta na výstave v Šenkviciach

(nie je to moja zásluha, zaslúžil sa o to pán Torhan z Pezinka, ale teším sa!)

13.10.2022 08:23
ančovička1

XXX.XXX.243.240

Je krásné podzimní ráno 😇...vypustila jsem slepičky,letošní kuřičky maransky, na jinovatkou orosený trávník..roztloukla jsem jim spadané ořechy, ty mají moc rády 😀
Přeji všem krásný den🌞

13.10.2022 08:45

tie Vaše krásne kury sa majú, verím, že im orechy chutnajú

13.10.2022 10:27

ančovička1 napsal(a):
Je krásné podzimní ráno 😇...vypustila jsem slepičky,letošní kuřičky maransky, na jinovatkou orosený trávník..roztloukla jsem jim spadané ořechy, ty mají moc rády 😀
Přeji všem krásný den🌞

Anničko mě tak napadlo..Vy by jste mohla dělat na plný úvazek takovou vylepšenou testovací stanici drůbeže. No vážně! Dodávali by jsme Vám různá plemena slepic. Vy by jste sledovala jejich snášku a slepice které by při vaší péči nenesly, tak ty by nenesly nikde a nikomu. Nádhera Anničko moc pěkný dorost

13.10.2022 12:14
ančovička1

XXX.XXX.243.240

Anničko mě tak napadlo..Vy by jste mohla dělat na plný úvazek takovou vylepšenou testovací stanici drůbeže. No vážně! Dodávali by jsme Vám různá plemena slepic. Vy by jste sledovala jejich snášku a slepice které by při vaší péči nenesly, tak ty by nenesly nikde a nikomu. Nádhera Anničko moc pěkný dorost

Děkuji,ale to si nemyslím😀...každý má ty svoje oblíbené slepičky a pečuje o ně,jak jen může.. vždyť právě Vy👍..a nejen o slepičky😊..
..kohoutek je jejich brácha,brzy odcestuje k novému majiteli, já už mám nového kohoutka zamluveného u kamaradky,tak jsem na něj zvědavá 😀..
Ať se Vám daří 🍀

Vrků

13.10.2022 17:31
Vrků

XXX.XXX.15.246

ančovička1 napsal(a):
Přeji všem krásný den🌞

Když

13.10.2022 18:33
jo012810

XXX.XXX.101.35

Ráno s Ještědem, přízemním mrazíkem a mlhovým kotlem. Prosluněná podzimní krajina v Jizerských horách má své kouzlo. Osada Filipov

Vrků

14.10.2022 10:15
Vrků

XXX.XXX.15.246

Vrků napsal(a):
Když

Když mám podezření u drůbeže na hypertenzi tak též podávám ořechy.

14.10.2022 19:44

"Říjen je když…." sa snažím predať svoj odchov kohútov a aby som nepremeškala nejakú ich šancu, skúšam aj u Vás - v zahraničí

https://www.ifauna.cz/drubez/inzerce/r/detail/3966266/australka-australorp-kohut/

dnes mi na slovenský inzerát zavolali nejakí asi Vietnamci (podľa lámanej slovenčiny), chceli kohúta na obed, nedostali ho, zjesť ho dokážeme aj sami

15.10.2022 19:22
jo012810

XXX.XXX.101.35

Trochu k zamyšlení, co produkuje lidová tvořivost a všímá si reality....

16.10.2022 05:39
jo012810

XXX.XXX.101.35

A pranostika na dnešek: Svatý Havel stojí za to, jaké bude příští léto.

Vrků

16.10.2022 16:22
Vrků

XXX.XXX.33.61

Jak pomáhá energetická drahota v boji se čmelíky?Topí se více dřevem a popel z něj čmelíci přímo nesnáší.

17.10.2022 08:59

jo012810 napsal(a):
A pranostika na dnešek: Svatý Havel stojí za to, jaké bude příští léto.

Tyjo, to abych nakoupila příští jaro letošní seno. Fakt je, že se voda v krajině letos docela doplnila, takže můžeme příští rok čekat průšvih....
Naštěstí mám docela dobrý náhradní zdroj sena, snad se příští rok zadaří.

22.10.2022 14:58
Varaxi

XXX.XXX.137.233

Znáte někdo výstaviště v Lysé nad Labem? Byli jste tam někdy?
Já mám Lysou za humny, ale až teď jsem zjistila, že tam je výstaviště. Tak jestli stojí za to se tam stavit, když nechci nic kupovat? Dají se třeba na na těch vinných slavnostech koupit vína?

22.10.2022 16:07

Varaxi napsal(a):
Znáte někdo výstaviště v Lysé nad Labem? Byli jste tam někdy?
Já mám Lysou za humny, ale až teď jsem zjistila, že tam je výstaviště. Tak jestli stojí za to se tam stavit, když nechci nic kupovat? Dají se třeba na na těch vinných slavnostech koupit vína?

Za mě je Lysá vždy dobrá volba
Nečekejte však vystaviště typu Praha.
Je to menší ale člověk si přijde většinou na své. Jak tomu je u vina ale netusim.

Vrků

22.10.2022 17:05
Vrků

XXX.XXX.13.191

Vemte si víc kaček,třeba vás některá zvířata zmámí.

22.10.2022 21:19
ančovička1

XXX.XXX.243.240

Na "Lysou" se každý rok těším!!!!..spousta krásných zvířat,ta atmosféra, nadšení kupujících, prostě super!!😀.. manžel si vždy dobře nakoupí.. slovenské klobásy a špek 🤣🤣🤣

Vrků

23.10.2022 14:55
Vrků

XXX.XXX.13.191

ančovička1 napsal(a):
Na "Lysou" se každý rok těším!!!!..spousta krásných zvířat,ta atmosféra, nadšení kupujících, prostě super!!😀.. manžel si vždy dobře nakoupí.. slovenské klobásy a špek 🤣🤣🤣

Není nad zdravou karcinogenní výživu.

23.10.2022 19:40
dadu

XXX.XXX.33.64

Lysá je vždy SUPER. Výborná atmosféra, vždy je na co koukat i za co utrácet už i u prodejců většinou lze platit kartou. Vždy to mají velice pěkně "dekorované" a upravené.
Za mě

24.10.2022 18:44
Varaxi

XXX.XXX.137.233

Super, děkuju. To se moc těším.
Teď o víkendu tam je exotika, koukám, že tam jsou jak zvířata, tak i rostliny. Nutně potřebuju rosnatku, chci si ji pěstovat a udělat z ní likér. :)
Tak super, jsem ráda, že mám o víkendu kam vzít maminku, přijede za námi na návštěvu z daleké Moravy, tak aby taky něco viděla. Něco zajímavějšího než je Praha.

Vrků

25.10.2022 09:07
Vrků

XXX.XXX.13.191

Varaxi napsal(a):
Super, děkuju. To se moc těším.
Teď o víkendu tam je exotika, koukám, že tam jsou jak zvířata, tak i rostliny. Nutně potřebuju rosnatku, chci si ji pěstovat a udělat z ní likér. :)
Tak super, jsem ráda, že mám o víkendu kam vzít maminku, přijede za námi na návštěvu z daleké Moravy, tak aby taky něco viděla. Něco zajímavějšího než je Praha.

Nelze srovnávat sochu Lilith od Davida Černého v Praze s králíkem.

25.10.2022 10:01

Vrků napsal(a):
Nelze srovnávat sochu Lilith od Davida Černého v Praze s králíkem.

Pokud jste viděl toho mega růžového králíka na plzeňském sídlišti Košutka, jak požírá člověka (hlavu už mu ukousl), tak víte, že LZE

29.10.2022 20:46
Varaxi

XXX.XXX.137.233

Tak poslušně hlásím, jak jsem dopadla:
Maminka přijela ve čtvrtek odpoledne, doprava neselhala a přijela včas do Prahy. Tak jsme stihly ty medúzy v Arkádách a já neumřu blbá, protože jsem viděla na vlastní oči čtyřhranku. :)
Včera jsme byly dopoledne v té Lysé na výstavišti a můžu říct, že tam bylo všechno: Rybičky, ryby i obroryby, plži a mlži, hadi, želvy, morčata nahatá, osrstěná, dlouhosrstá i rozčepýřená, potkani, myšky, holoubci, moc a moc papoušků a ještě víc drobných pěvců mnoha druhů, barev, variet a typů peří, emu, milion a půl různých druhů bažantů, pávice, okrasné cibuloviny, květiny, výrobky ze skla, výrobky z vlny, sladkosti, sýry, medovina, vodní rostliny, masožravé rostliny, skleněné rostliny, prostě všechno.
Viděla jsem karakala, lemura, lvíčka a ještě cosi, co si nepamatuju. Viděla jsem metr dlouhou rybu s tlamou jako ptakopysk. Viděla jsem kanárka, co mu rostlo peří do vírů.
Utekla jsem, než jsem viděla Karlose Vémolu, takže tohle bylo taky super.
A mám tu rosnatku!
Fakt jsme si to s maminkou užily. Pak jsme odešly do kavárny na náměstí, kde dělají báječné chai laté - to už mám ověřené, že v sychravém počasí zahřeje, ale bylo tak krásně, že to snad ani nebylo třeba.
Na oběd jsme si daly kuře a dýňové šišky a po chvilce odpočinku jsme obešli (i s přítelem) tu slavnou milovickou rezervaci jakodivokých koní. Ty jsme viděli trošku z dálky, ale kravičky přišly hodně blízko. Zubra jsme ale nenašli.
Dnes jsme si udělali výlet do Detoy do muzea výroby dřevěných hraček a pak jsme šli do Jablonce do muzea skla, bižuterie a vánočních ozdob. Doporučuju obojí, ta Detoa je časově méně náročná a spíš určená dětem, ale rozhodně obě muzea stála za to.
Zítra je na plánu procházka kolem Milovic - jsou tu vypuštěné nutrie, tak se na ně chceme podívat. Odpoledne jede maminka domů, myslím, že i tak bude plná zážitků. :)
Opravdu se mi líbilo všechno, zejména ta Exotika byla nádherná a taky ta bižuterie a sklo, i když uznávám, že přítel by dal přednost spíše té Detoe. :D
Jablonec je krásné město, počasí máme zatím na konec října naprosto bezkonkurenčně slunečné a já si jdu lehnout, jsem utahaná jako kotě.
Tak dobrou noc, a kdybyste někdo tady do okolí zavítali, dejte vědět, jak se vám tu líbí. :)

Vrků

30.10.2022 10:58
Vrků

XXX.XXX.12.68

Navnadila jste mě na Lysou 19.11.dík

30.10.2022 19:00
maxichov

XXX.XXX.224.26

Vrků napsal(a):
Navnadila jste mě na Lysou 19.11.dík

to je trochu jiná akce

30.10.2022 20:56
list

XXX.XXX.80.127

maxichov napsal(a):
to je trochu jiná akce

ale též se těším :) Exota byla skvělá, tak snad i Chovatel ;)

30.10.2022 21:18
ančovička1

XXX.XXX.243.240

list napsal(a):
ale též se těším :) Exota byla skvělá, tak snad i Chovatel ;)

"Chovatel" je nejlepší 👍👍😀

30.10.2022 22:02
list

XXX.XXX.80.127

ančovička1 napsal(a):
"Chovatel" je nejlepší 👍👍😀

v to doufám :D

31.10.2022 07:26

Varaxi napsal(a):
Tak poslušně hlásím, jak jsem dopadla:
Maminka přijela ve čtvrtek odpoledne, doprava neselhala a přijela včas do Prahy. Tak jsme stihly ty medúzy v Arkádách a já neumřu blbá, protože jsem viděla na vlastní oči čtyřhranku. :)
Včera jsme byly dopoledne v té Lysé na výstavišti a můžu říct, že tam bylo všechno: Rybičky, ryby i obroryby, plži a mlži, hadi, želvy, morčata nahatá, osrstěná, dlouhosrstá i rozčepýřená, potkani, myšky, holoubci, moc a moc papoušků a ještě víc drobných pěvců mnoha druhů, barev, variet a typů peří, emu, milion a půl různých druhů bažantů, pávice, okrasné cibuloviny, květiny, výrobky ze skla, výrobky z vlny, sladkosti, sýry, medovina, vodní rostliny, masožravé rostliny, skleněné rostliny, prostě všechno.
Viděla jsem karakala, lemura, lvíčka a ještě cosi, co si nepamatuju. Viděla jsem metr dlouhou rybu s tlamou jako ptakopysk. Viděla jsem kanárka, co mu rostlo peří do vírů.
Utekla jsem, než jsem viděla Karlose Vémolu, takže tohle bylo taky super.
A mám tu rosnatku!
Fakt jsme si to s maminkou užily. Pak jsme odešly do kavárny na náměstí, kde dělají báječné chai laté - to už mám ověřené, že v sychravém počasí zahřeje, ale bylo tak krásně, že to snad ani nebylo třeba.
Na oběd jsme si daly kuře a dýňové šišky a po chvilce odpočinku jsme obešli (i s přítelem) tu slavnou milovickou rezervaci jakodivokých koní. Ty jsme viděli trošku z dálky, ale kravičky přišly hodně blízko. Zubra jsme ale nenašli.
Dnes jsme si udělali výlet do Detoy do muzea výroby dřevěných hraček a pak jsme šli do Jablonce do muzea skla, bižuterie a vánočních ozdob. Doporučuju obojí, ta Detoa je časově méně náročná a spíš určená dětem, ale rozhodně obě muzea stála za to.
Zítra je na plánu procházka kolem Milovic - jsou tu vypuštěné nutrie, tak se na ně chceme podívat. Odpoledne jede maminka domů, myslím, že i tak bude plná zážitků. :)
Opravdu se mi líbilo všechno, zejména ta Exotika byla nádherná a taky ta bižuterie a sklo, i když uznávám, že přítel by dal přednost spíše té Detoe. :D
Jablonec je krásné město, počasí máme zatím na konec října naprosto bezkonkurenčně slunečné a já si jdu lehnout, jsem utahaná jako kotě.
Tak dobrou noc, a kdybyste někdo tady do okolí zavítali, dejte vědět, jak se vám tu líbí. :)

OT. Přijela včas do Prahy... To jde? Já cestovala včera z Krnova. Samozřejmě, že mi vlak, na který jsem měla místenku, v Praze ujel, bo zpoždění 30 minut. (takže v ČB jsem byla o hodinu později). A dráhy se nemají k tomu, aby mi peníze za ni vrátily. Jasně, jenom 35 Kč, ale jde o princip.

31.10.2022 09:12
Varaxi

XXX.XXX.191.78

Maminka jela tím mezinárodním vlakem Vindobonou, ten jezdívá často s předstihem, někdy načas a vzácně pozdě. Ale když už pozdě, tak zas o několik hodin.
Je to sázka, ale přece jen pohodlnější než autobus - vlaky mají záchod a prodejnu s vodou. :)

31.10.2022 13:50

Varaxi napsal(a):
Maminka jela tím mezinárodním vlakem Vindobonou, ten jezdívá často s předstihem, někdy načas a vzácně pozdě. Ale když už pozdě, tak zas o několik hodin.
Je to sázka, ale přece jen pohodlnější než autobus - vlaky mají záchod a prodejnu s vodou. :)

Já jela taky mezinárodním, z Polska. On by sám o sobě neměl takové zpoždění, ale na trati (cca mezi Zábřehem a Pardubicemi) v důsledku prací nemůže vlak jet naplno.

1.11.2022 05:29
jo012810

XXX.XXX.101.35

A tečka za říjnem - aktuální....

1.11.2022 17:19

Turista blúdi centrom Bratislavy a strašne potrebuje na WC.
Vtom uvidí farebný nápis EUROTOILETS.
Vojde do mramorom obloženej miestnosti, kde za pultíkmi postávajú mladé slečny v slušivých uniformách.
Jedna mu hneď vyjde v ústrety:
"Dobrý deň! Čo pre Vás môžeme urobiť?"
Turista sa krúti:
"Potreboval by som využiť Vaše služby."
Slečna sa posadí za počítač:
"Želáte si kabínu, alebo pisoár?"
"Kabínu."
"Uprednostňujete farbu modrú, zelenú, ružovú alebo klasickú bielu?"
"Hoci aj bieluúúú..."
"Máte radšej toaletný papier, alebo Vám môžeme ponúknuť súčasný trend s intímnou sprchou?"
"Papieéér!"
"Výborne! Želáte si jednovrstvový, viacvrstvový, farebný, s vôňou ruží alebo radšej svieži mentol?"
"Stačia aj noviny!"
"Retro riešenia bohužiaľ zatiaľ nemáme v ponuke, ale ďakujeme Vám za námet na rozšírenie našich služieb.
Ako protihodnotu Vám radi poskytneme použitie umyvárne zdarma.
Budete si želať hudbu klasickú, alebo radšej niečo rezkejšie?"
"Aáááááá...." - zavyje turista.
"Áno poznávam. Takže výber operných árií. Skvelá voľba.
Ráčite platiť kartou alebo v hotovosti?"
Turista vytiahne peňaženku a zaplatí nemalú sumu za papier, ktorý práve vyliezol z tlačiarne.
Potom cez zuby precedí:
"Tak kde sa môžem vysrať?"
Slečna sa poobzerá, nakloní sa k turistovi a pošepká mu do ucha:
"Nemala by som to vlastne hovoriť, ale my chodíme naproti do krčmy.
Tu máme iba zákaznícke centrum.
Prevádzka je v Košiciach."

Přidejte reakci

Přidat smajlík