phoenixstatue18637.ex

XXX.XXX.32.100
Dobrý den, v jeden den sem šla nakrmit slepice,když v tom jedna z nich "spadla" a nemohla se postavit na nohy. Dnes jsou tomu témer 4 mesíce a ješte se nevyléčila :-(Jsou jí témer 2 roky. Zkoušeli sme jí dávat Helmigal, Doxygal a Aquavit AD3E. Byli sme s ní i u veterinára a ten ji neco píchal a dal nám ješte stríkačky s nejakým lékem/vitamínem, jehož názov neznám.Je aj pije. Aj s ňou cvičíme a za pomoci krídel nekolik metru projde. Je to zdrobnelý hybrid. Nevíte co to muže být a jak ji pomoct?
P.S. Omlouvám se za gramat. chyby ale nejde mi dát "r" a "e" s mäkčenem ani "u" s tečkou.
S pozdravem
Phoenix
Uživatel s deaktivovaným účtem

to toho chudáka mordujete už několik měsíců?
phoenixstatue18637.ex

XXX.XXX.32.56
Není to mordovaní, vždyť žere,pije...jen nechodí, ale s naší pomocí ano
phoenixstatue18637.ex

XXX.XXX.32.82
Pardon pomýlila som sa 3 mesíce. A nepravidelne nám aj znáša dokonca vajíčka

tak slepice, co tři měsíce nechodí, je u mě teda zvíře, co už mělo být dva a půl měsíce zabité
pravděpodobnost, že chodit začne, je téměř nulová. to téměř nechávám v rovině zázraků.

phoenixstatue18637.ex
napsal(a):
Není to mordovaní, vždyť žere,pije...jen nechodí, ale s naší pomocí ano
Zvíře, které nechodí, by už bylo v přírodě sežrané.
phoenixstatue18637.ex

XXX.XXX.32.166
Souhlasím s Vámi , v prírode asi skoro hned, u nekoho za 2 týdny, u nekoho za 1 týden... ale u nás ani
po 3 mesících
phoenixstatue18637.ex

XXX.XXX.32.99
Nejaké nápady na další léčbu...? Nebo se to už nedá léčit?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.18
phoenixstatue18637.ex
napsal(a):
Ano další léčba se přímo nabízí ale tetýka se to té chudinky slepice. V jejím případě je na místě humální eutanazie.

phoenixstatue18637.ex
napsal(a):
Nedá.

phoenixstatue18637.ex
napsal(a):
Souhlasím s Vámi , v prírode asi skoro hned, u nekoho za 2 týdny, u nekoho za 1 týden... ale u nás ani
po 3 mesících
A jak dlouho ji chcete poponášet? Třeba dalších 10 let?
phoenixstatue18637.ex

XXX.XXX.32.223
Tolik pochybuji že se dožije... Jen tak pro zajímavost, nám se nejvíce let dožil kohout čistekrevné paduánky - 8/9 let. Tadle se ale asi bohužel nedožije víc než rok a pul, nebo nejspíš ješte méne

To bude šťastnej život.
Určitě je slepice dobře přijímána hejnem.
To se jí to hrabe a popelí a na sluníčku vyhřívá.

napsal(a):
To bude šťastnej život.
Určitě je slepice dobře přijímána hejnem.
To se jí to hrabe a popelí a na sluníčku vyhřívá.
Hlavně, že ji zachránili. Na stará kolena se ze mě stal cynik.

Docela mě zaujal text tady u té autorky: https://achatinaclub.mypage.cz/rubriky/pro-zdravi-sneku-faq
Úkolem chovatele je zajistit zvířeti, které má v péči, ten nejlepší život podle jeho potřeb a zvířecích představ bez utrpení. A je jedno, jestli ten život byl krátký, nebo dlouhý. Zvíře nemá představu budoucího času.

napsal(a):
Docela mě zaujal text tady u té autorky: https://achatinaclub.mypage.cz/rubriky/pro-zdravi-sneku-faq
Úkolem chovatele je zajistit zvířeti, které má v péči, ten nejlepší život podle jeho potřeb a zvířecích představ bez utrpení. A je jedno, jestli ten život byl krátký, nebo dlouhý. Zvíře nemá představu budoucího času.
Tak nějak. Zvířata žijí přítomností. I když inteligentní druhy umí na budoucnost myslet. Viz pokusy s výměnou pamlsků apod.
phoenixstatue18637.ex

XXX.XXX.32.103
Budete prekvapený, ale fakt sa aj dokáže popecheliť ako normálna kura. Len musíme jej nastaviť ruky aby nepadla do boku, ale inak sa pechelí normálne. A ano, aj na slnko ju posúvame aby nebola v tieni. Skrátka máme na ňu čas
phoenixstatue18637.ex

XXX.XXX.32.89
Navyše ji nemáme spolu s hejnem ale oddelene

phoenixstatue18637.ex
napsal(a):
a to vám přijde v pořádku, dělat z toho zvířete osamocenýho ležáka?

phoenixstatue18637.ex
napsal(a):
Dobrý den, v jeden den sem šla nakrmit slepice,když v tom jedna z nich "spadla" a nemohla se postavit na nohy. Dnes jsou tomu témer 4 mesíce a ješte se nevyléčila :-(Jsou jí témer 2 roky. Zkoušeli sme jí dávat Helmigal, Doxygal a Aquavit AD3E. Byli sme s ní i u veterinára a ten ji neco píchal a dal nám ješte stríkačky s nejakým lékem/vitamínem, jehož názov neznám.Je aj pije. Aj s ňou cvičíme a za pomoci krídel nekolik metru projde. Je to zdrobnelý hybrid. Nevíte co to muže být a jak ji pomoct?
P.S. Omlouvám se za gramat. chyby ale nejde mi dát "r" a "e" s mäkčenem ani "u" s tečkou.
S pozdravem
Phoenix
Čítam prvý príspevok: čo je to zdrobnený hybrid?
Možno sa mýlim, ale hybridy sú vytvorené z klasických plemien na to, aby dobre znášali, pokiaľ viem, zdrobnené znášajú oveľa menej, ako klasické veľkosti.
Takže, mám za to, že zdrobnený hybrid neexistuje. A možno sa mýlim, ale tak mi to vychádza.
---
Predávala som kohúta, a mala som aj taký telefonát, kde sa niekto vypytoval, aký je vysoký, či má aspoň 60 cm, ďalšia otázka bola ohľadne toho, či môžu dať kohúta ako hračku k deťom a napokon, že aj na balkóne ho ale môžu chovať, nie? Tak som sa zasmiala, a skonštatovala som so smiechom, že si zo mňa strieľajú, a zjavne si zo mňa aj strieľali, pretože, po tejto vete sme sa rozlúčili a telefonát ukončili.
Ale pri tejto konverzácii mám tiež podobný pocit.

phoenixstatue18637.ex
napsal(a):
Tak to je smutné čtení.

napsal(a):
Tak to je smutné čtení.
Ale dotyčná má jistě čisté svědomí a dobrý pocit, jak pomáhá slepičce. Spousta dnešních držitelů drůbeže (záměrně nepíšu "chovatelů") nemá vůbec žádné základy etologie. A pak to podle toho vypadá....
Toulna

XXX.XXX.131.99
Bývá to způsobeno nedostatkem vápníku, zvlášť u vysokosnaskovych hybridů. Papoušci při nedostatku přestanou létat a zeslábnou, japonské křepelky a slepice padnou na nohy. Přitom po podání vysoké dávky dostupného vápníku se stav kolikrát vrátí do normálu i během jednoho dne

napsal(a):
https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Hybrid
Jasné môže to teda byť aj hybrid v zmysle mix plemien,
a nie v najčastejšie zaužívanom zmysle (u sliepok) t.j. extra výkonná nosnica, ktorej predkovia boli na tento účel rôzne krížení.

Přesně tak, slovo hybrid samo o sobě nespecifikuje žádný užitkový genotyp. Je to prostě kříženec.
phoenixstatue18637.ex

XXX.XXX.32.247
Pardon preklep zdrobnelý(zakrslý) .My ich však nechováme na znášku, ale predovšetkým na okrasu. Ide o mix 2/3 plemien. Ked som sa opýtala(my sme si ich neliahli,ale kupovali) tak ten chovateľ tvrdil, že je to sebritka+miflérka+liliputka(zakrslá rousná). Podla mna ani sám nevedel s čím to je zmiešané. Liliputka je totiž označenie pre všetky zdrobnelé sliepky. Zázrakom som však zistila, že je medzi nimi aj na 90 percent čistokrvná zdrobnelá sulmtálka
phoenixstatue18637.ex

XXX.XXX.32.247
Toulna
A mohli/a by ste mi prosím poradit co jako zdroj vápnika ji mám koupit? Dekuji

phoenixstatue18637.ex
napsal(a):
Toulna
A mohli/a by ste mi prosím poradit co jako zdroj vápnika ji mám koupit? Dekuji
ŽÁDNÝ
ta slepice je trvale chromá.
phoenixstatue18637.ex

XXX.XXX.32.188
To nám predpovedal aj veterinár.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
Toto ač se to zprvu nemusí zdát tak je chovatelský web. A lidé zde mají zvířata převážně rádi. A zkoušet tady dělat klamavou fikcí a i diskuzi to jako proč ? Vážně nevím co vás k tomu vede a zajímalo by mě to. Ale pokud opravdu to zvíře máte což doufám že tomu tak není tak ho prosím prodejte!

phoenixstatue18637.ex
napsal(a):
Takže čekáte na co? Nebo pojedete do Lourd?

phoenixstatue18637.ex
napsal(a):
§ 4
(1) Za týrání se považuje
d) vydat slabé, nevyléčitelně nemocné, vyčerpané nebo staré zvíře, pro které je další přežívání spojeno s trvalou bolestí nebo utrpením, k jinému účelu než neodkladnému a bezbolestnému usmrcení,
Ggbooster

XXX.XXX.85.200
A tahle slepice je 100% nevyléčitelná
a její přežívání je spojeno s trvalou bolestí?

napsal(a):
Takže čekáte na co? Nebo pojedete do Lourd?
Případně prodají chromou slepici ( viz příspěvek nad) .... zájemci se budou jistě prát

Ggbooster
napsal(a):
A tahle slepice je 100% nevyléčitelná
a její přežívání je spojeno s trvalou bolestí?
Ano.