Červíci v trusu

Dekalb White
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.10.2022 13:32
Žaneta Matysová

XXX.XXX.21.196

Dobrý den, čistila jsem po 3 týdnech kurník a v trusu byli bílé červíci a taky jsem nalezla opět čmeliky. Ty červíci - znamená to, že slepice potřebují odčervit nebo to je normální jev? Co používáte na odčervení? Jak často čistíte kurník?
No a se čmelíky máte nějakou osvědčenou dýmovnici? Nedávno jsem kupovala ten set s křemelinou a se sodou, ale nehodlám každý měsíc absolvovat rozebírání kurníku a po týdnu znovu

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.10.2022 16:19
Uživatel s deaktivovaným účtem

V trusu jsou pravděpodobně larvy trusomilného hmyzu.

29.10.2022 18:41
jo012810

XXX.XXX.101.35

Žaneta Matysová napsal(a):
Dobrý den, čistila jsem po 3 týdnech kurník a v trusu byli bílé červíci a taky jsem nalezla opět čmeliky. Ty červíci - znamená to, že slepice potřebují odčervit nebo to je normální jev? Co používáte na odčervení? Jak často čistíte kurník?
No a se čmelíky máte nějakou osvědčenou dýmovnici? Nedávno jsem kupovala ten set s křemelinou a se sodou, ale nehodlám každý měsíc absolvovat rozebírání kurníku a po týdnu znovu

V trusu uleželém 3 týdny mohou být bílí červíci, ale nevylučuje je drůbež a jak píše frufru, jde pravděpodobně o červíky trusomilného hmyzu. Takže žádné odčervování...Co se týká čmelíků, ti žijí s ptáky stále. Jde jen o to, aby se nepřemnožili. Je třeba jim cíleně neusnadnit život. Osobně mám odzkoušeno (ve zděném kurníku) podestýlku i v hnízdech ořešákové listí a pod nimi "pocukrováno" filtrační křemelinou a to i ve všech spojích a škvírách. Tím držím čmelíky "na udě". Pokud nakoupím např. nového kohouta, projde karanténou (2 týdny) a "vykoupu" jej v křemelině. Pozor na oči. Jednou v létě v kurníku pro odrostlejší kuřice jsem zaznamenal invazi čmelíků. Vše jsem vyčistil a zajistil podestýlku i s křemelinou a kuřice "vykoupal" v křemelině a měl jsem pokoj.

Přidejte reakci

Přidat smajlík