Pižma123

XXX.XXX.108.95
Přeju pěkný večer, možná mám blbý dotaz, ale chtěla bych se zeptat v čem ohřívate větší množství vody když zabíjíte kachny ?
Naposled jsem ohřívala v největším hrnci co se vejde na plotýnku a potom přelévala do eště většího kde se vlezla kachna :D
Nemusím říkat že to byl dost zdlouhavý proces.
A proto jestli máte někdo nějaké finty nebo nějaké těleso co ohřeje vodu už v té finální nádobě ?
Dívala jsem se přímo na kotle na spařování drůbeže, ale momentálně na něj nejsou finance na víc :)
Budu ráda za vaše typy.
Pižma123

XXX.XXX.108.95
ančovička1
napsal(a):
Mám staré hrnce"pařáky" na zavařování okurek, kompotů...asi 20ti litrové🤔.vejde se tam i husa😀
Vám se vejde ten hrnec na klasickou plotýnku ? :D Ano, ten mám taky a do něj jsem přelévala tu vodu :D
zdravím.já chovám jen zdrobnělou drůbež,a používám vyřazený friták.a také jsem dostal na tyto ůčely digitální zavařovací hrnec,ten by na kachny s přehledem stačil,má 40 litrů,regulaci teploty i času.navím,jaká je cena dnes,ale stával asi 2500 kč.to zas není tolik,určitě by se vyplatil.jelikož kachny nemám,používám ho na vepřové konzervy.energie spotřebuje zrovna tolik,co velký hrnec na vařiči.
Pižma123

XXX.XXX.108.95
2mazutak
napsal(a):
zdravím.já chovám jen zdrobnělou drůbež,a používám vyřazený friták.a také jsem dostal na tyto ůčely digitální zavařovací hrnec,ten by na kachny s přehledem stačil,má 40 litrů,regulaci teploty i času.navím,jaká je cena dnes,ale stával asi 2500 kč.to zas není tolik,určitě by se vyplatil.jelikož kachny nemám,používám ho na vepřové konzervy.energie spotřebuje zrovna tolik,co velký hrnec na vařiči.
Ten zavařovací hrnec vypadá jako supr nápad :) určitě nad tím považuji, a měl by i využití na zavařování :)
Vrků

XXX.XXX.0.96
Spařením ztrácí masíčko kvalitu,
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vrků
napsal(a):
Spařením ztrácí masíčko kvalitu,
Jak? Když stejně to zvíře upeču.

My také používáme buď ten el.zavařovací hrnec. Nebo pokud toho je víc klasický Brutar. Máme tuším 60 litrový nebo 80l? Těžko říct nikdy jsem to neměřil. Někdo na vodní drůbež používá starou žehličku. Vezmete hadr namočíte do hody, položíte na kačenu/husu a hrokou žehličkou přežehlujete až je hadr skoro suchý. Zase 2 tábory. Jeden tvrdí, že nic lepšího není druhý , že je to blbost.

Ještě jsem zapomněl, než jsme sehnali brutar /nový šileně podražil a na bazaru je většinou šrot za velké peníze..my koupily na trhu za 1000Kč skoro nový/ tak jsem měl klasický hospodský 40 litrový hrnec. Ten jsem venku postavil na par cihel a pod tím zatopil dřevem. Také to šlo docela dobře. Nesmí pršet jak z konve a být hodně větrno..Sousedi loni zabíjeli prase a vodu na spaření ohřívali v sudu který postavili na pár tvárnic..také to šlo.
My žehličkou paříme jen husy, protože si schovávám peří, tak aby bylo suché..ale stejně se potom musí "dopařit " ve vodě, protože se tou žehličkou všude nedostanu..asi jsem nešika 😀..jinak kačeny i pizmovky paříme ve vodě, přestože prý je peří pižmovek stejně kvalitní,jako husí.. prostě to chce vyzkoušet, co komu bude víc vyhovovat..
Brutar je fajn, pro větší množství zvířat najednou.👍.to mně nenapadlo 🤔
Vrků

XXX.XXX.14.252
ančovička1
napsal(a):
My žehličkou paříme jen husy, protože si schovávám peří, tak aby bylo suché..ale stejně se potom musí "dopařit " ve vodě, protože se tou žehličkou všude nedostanu..asi jsem nešika 😀..jinak kačeny i pizmovky paříme ve vodě, přestože prý je peří pižmovek stejně kvalitní,jako husí.. prostě to chce vyzkoušet, co komu bude víc vyhovovat..
Brutar je fajn, pro větší množství zvířat najednou.👍.to mně nenapadlo 🤔
Co tak udělat rozbor dopařovací vody, které škubáním usnadníme průnik kůží do masa,mňam.