Ako podsadiť kvočke kuriatka z liahne?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.11.2022 13:37

Pozerala som si tému

https://www.ifauna.cz/drubez/nemodforum/r/detail/162473/jak-jste-zacinali

Zaujali ma tam slová Juraja Kafku :"Potom jsem se do toho vrhl sám a pořídil si Australky černé - kuřátka z líhně, která jsem podsadil kvočně doma." ...." Letos jsem se po letech vrátil k vlaškám koroptvím a to 16 kuřat z líhně, které jsem podsadil kvočně sumatránce. "

Aj ja som už dokupovala kvočke pri liahnutí kuriatka z liahne - k piatim vlastným som pridala ešte 4 z liahne - boli rovnako staré. Prijala ich.

Dalo by sa to urobiť aj tak, že by som kvočke , ktorá bude nejaký čas sedieť na podkladkoch, zobrala v noci podkladky a podložila povedzme 16 kuriat z liahne? Prijala by ich? Alebo ako to urobiť?

Možno s tým máte skúsenosti, mohli by ste sa o ne podeliť? Ďakujem.

3.11.2022 14:28

Úplně stejně, jako s přidáním. Nejprve místo vajec 2-3 kuřata, pokud je přijme, tak zbytek dodat. Vše je individuální a záleží na kvočně.

3.11.2022 15:02
vegh

XXX.XXX.91.172

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pozerala som si tému

https://www.ifauna.cz/drubez/nemodforum/r/detail/162473/jak-jste-zacinali

Zaujali ma tam slová Juraja Kafku :"Potom jsem se do toho vrhl sám a pořídil si Australky černé - kuřátka z líhně, která jsem podsadil kvočně doma." ...." Letos jsem se po letech vrátil k vlaškám koroptvím a to 16 kuřat z líhně, které jsem podsadil kvočně sumatránce. "

Aj ja som už dokupovala kvočke pri liahnutí kuriatka z liahne - k piatim vlastným som pridala ešte 4 z liahne - boli rovnako staré. Prijala ich.

Dalo by sa to urobiť aj tak, že by som kvočke , ktorá bude nejaký čas sedieť na podkladkoch, zobrala v noci podkladky a podložila povedzme 16 kuriat z liahne? Prijala by ich? Alebo ako to urobiť?

Možno s tým máte skúsenosti, mohli by ste sa o ne podeliť? Ďakujem.

Kvočka musí sedeť aspont 15-dni potom dať večer 2-3 kusy medzi vajičok a nadruhí den zbitok.ked sedí iba pár dni tak ne má inšting tak ich zabije.

3.11.2022 15:07
vegh

XXX.XXX.91.172

Je to už velmi dávno ked my visedela kvočka milflerka a nestara,zobral to kohut na starosť a odvodila kurjatká od té doby my už to nestalo.

3.11.2022 17:11

Ďakujem, a veľmi si vážim rady Vás oboch.

3.11.2022 17:19

vegh napsal(a):
Je to už velmi dávno ked my visedela kvočka milflerka a nestara,zobral to kohut na starosť a odvodila kurjatká od té doby my už to nestalo.

To je krásne. Keďže poznám nášho kohúta, verím tomu.

Moje kvočky boli dobré matky. Čítala som o kohútoch, ktorí kura aj zabijú.

My máme kohúta, ktorý mal ku kvočke a ku kuriatkam tiež pekný vzťah.
Skusmo a pod dozorom som kvočku s kuratami a kohúta spojila. Kohút sa točil okolo kvočky a kuriat. Ani náhodou im neublížil. Klonil svoju hlavu a držal. Malé kuriatka mu ďobali do tváre, hrebeňa a lalokov. On držal. Dlho. Asi sa mu to páčilo. A tiež volal, keď niečo zaujímavé našiel a kuriatka k nemu bežali s dôverou, ako ku kvočke.

3.11.2022 19:49
viu

XXX.XXX.101.74

Letos jsem čekala na kvočnu marně, tak jsem zapnula líheň. Po 2 týdnech ohřevu si sedla araukana. Dostala 3 vejce do odchovny a odletěli jsme do Itálie. Seděla 6 dní... když jsme přistáli, začala se klubat kuřata. Během dalšího dne se vylíhlo co bylo plné a ve tmě jsem vyměnila vejce za drobotinu. Vodila je přes 2 měsíce.

4.11.2022 17:53

ďakujem za zdieľanie Vašej skúsenosti

Přidejte reakci

Přidat smajlík