Oštipování křídel u kachen

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.11.2022 16:42
stewe5

XXX.XXX.186.147

dobrý den,prosím vás netuší někdo o co by mohlo jít?mám 6 kachen cca 2 měsíce staré a dnes si zacaly navzajem oštípávat konce křídel až do krve...neví někdo co jim chybí nebo o co jde?moc díky za odpovědi!

8.11.2022 16:50
Psiska12

XXX.XXX.111.68

Nejspíš šatně složená krmná dávka, nevím čím krmite ?
Přidejte jim do krmení nějakou živočišnou bílkovinu. Nejlépe mleté maso ;)

8.11.2022 16:52
stewe5

XXX.XXX.186.147

Psiska12 napsal(a):
Nejspíš šatně složená krmná dávka, nevím čím krmite ?
Přidejte jim do krmení nějakou živočišnou bílkovinu. Nejlépe mleté maso ;)

moc diky,zkusim!dekuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.11.2022 17:35

A k tomu dostatek prostoru

8.11.2022 18:33
ančovička1

XXX.XXX.243.240

Čím krmite?.. jednorázová dávka masa to nevyřeší..

8.11.2022 19:03
Psiska12

XXX.XXX.111.68

Samozřejmě nemyslím jednorázově přidat maso, ale občas ho do dávky přidat ;) záleží čím jsou krmeny, já třeba krmím granule pro kachny, pšenici a dělám jim míchanici se šrotem kde občas tak jednou dvakrát týdně přidám i to maso. A samozřejmě velký výběh :)
A komu i jak se píše výš tak kachna potřebuje i dost prostoru pokud jsou na malém tak se nudí a oždibuji se :)

8.11.2022 19:27
ančovička1

XXX.XXX.243.240

Psiska12 napsal(a):
Samozřejmě nemyslím jednorázově přidat maso, ale občas ho do dávky přidat ;) záleží čím jsou krmeny, já třeba krmím granule pro kachny, pšenici a dělám jim míchanici se šrotem kde občas tak jednou dvakrát týdně přidám i to maso. A samozřejmě velký výběh :)
A komu i jak se píše výš tak kachna potřebuje i dost prostoru pokud jsou na malém tak se nudí a oždibuji se :)

Jj.souhlasim..take od vylíhnutí krmim granulemi, později přidávám pšenici..sice maso jim nedávám,ale mají zelený prostor,který ani neobejdou😀.. celý den přístup ke krmeni..žádné oštipovaní..

9.11.2022 11:53
laik

XXX.XXX.174.51

Když už se začnou oštipávat do krve, tak už asi žádná změna v krmení nebo ustájení nepomůže. Pak si ta krvavá místa štípou samy a ne jen jedna druhé. Jak jsem psal jinde vyřešil jsem to elektrikářskými štípačkamy a zkrátil jim horní část zobáku. Ze dne na den byl klid.

9.11.2022 13:28
ančovička1

XXX.XXX.243.240

laik napsal(a):
Když už se začnou oštipávat do krve, tak už asi žádná změna v krmení nebo ustájení nepomůže. Pak si ta krvavá místa štípou samy a ne jen jedna druhé. Jak jsem psal jinde vyřešil jsem to elektrikářskými štípačkamy a zkrátil jim horní část zobáku. Ze dne na den byl klid.

No, dobrý 👍😀 a je to vyřešeno 😀

0404

10.11.2022 20:19
0404

XXX.XXX.168.154

Docela smutné, že se najde někdo, kdo tímto způsobem kachnám zkracuje zobáky. Mimochodem je to i zakázané.

10.11.2022 20:38
laik

XXX.XXX.174.51

Smutné bylo dívat se na to jak si do krve rvou křídla. Nevím co je pro ně horší. Mám ty kachny na stejném prostoru a stejně krmné několik let. A tohle se mi stalo podruhé. Když to bylo poprvé pokoušel jsem se oddělit buď postižené nebo ty které nejvíc útočí, ale nebylo to nic platné. Měl jsem je nechat aby se sežraly zaživa? Nebo mít cca 15 kachen v 15 ti výbězích? Rady typu krmit je masem mi přijdou úplně zcestné. To jako od mala nebo až jsou orvané?
Pak už jedině nechat je profesionálně utratit.

10.11.2022 20:42

Ve velkochovech se u barbarii kauterizace zobáku u jednodenních kachňat provádí. Nebo už ne? Pak by mě zajímalo jak kanibalismus řeší.

11.11.2022 12:59

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ve velkochovech se u barbarii kauterizace zobáku u jednodenních kachňat provádí. Nebo už ne? Pak by mě zajímalo jak kanibalismus řeší.

Provádí. Důkaz jsem měl před týdnem na dvoře. Kolegyně si zakoupila 3 vykrmené barbarie ve velkochovu. A u nás si je porazila..

Přidejte reakci

Přidat smajlík